drugi prowident GE Money Bank

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Masakra z tym Bankiem

napisał Gaciorek » 2010-01-07, 12:49

Dzięki Bogu trafiłam na to forum ostatnio wpadłam na pomysł, że skoro mam pieniądze to z góry wpłacę więcej rat. W Vobisie wzięłam raty. Vobis ma podpisaną umowę z GE Money Bank więc raty spłacam u nich. Nie byłam świadoma na co Vobis mnie "skazał". Tak po krótce karę za nieterminową spłatę już zapłaciłam. Spóźniłam się 1 albo 2 dni 45zł kary, myślałam, że naliczą mi jakieś odsetki, a nie z góry niesprawiedliwą karę ale cóż moja wina. Potem chciałam dowiedzieć się nie pamiętam już czego przez telefon. Zadzwoniłam na infolinie dość, że naciągnęli mnie na koszty telefoniczne, bo kobieta nie rozumiała co ja do niej mówię i rozmowa ciągnęła się i ciągnęła. Rzuciłam słuchawką, bo nie mogłam już z tą kobietą rozmawiać, jej kompetencje, krótko mówiąc nie posiadała tak owych. Zadzwoniłam znowu tym razem odpowiedz została mi udzielona w ciągu 2 minut. Żal. Teraz chciałam wpłacić im więcej pieniędzy, ale po przeczytaniu zamieszczonych tu komentarzy cieszę się, że tego nie zrobiłam, niech się ugryzą skoro tak oszukują. Ja nie wiem jak ten bank może dalej prosperować spłacam raty i nie chce mieć już z nimi nic do czynienia. Tragedia, na prawdę w życiu bym się nie spodziewała.
Gaciorek

- z GE Monej Bank

napisał mareczek289 » 2010-01-09, 13:57

Witam wszystkich na tym forum,mieszkam w tym kraju i nie widzę tu przyszłości bo to kraj-rząd,który ma swoich obywateli głęboko w d...ie.Jak wielu z was tu trafiłem do tego beznadziejnego banku jeszcze jak się nazywał "Capital Bank" dziś "Money Bank" może zmienili nazwę by ich zle nie kojarzono bo pewnie od groma ludzi zrobili w tzw.bambuko:-) Otóż parę lat temu jako bardzo dobry klient banku pewnie tak uważali bo miałem u nich nowy samochód w kredycie i był regularnie spłacany i spłacony został nawet przed czasem.Dostałem od nich tzw kartę non-stop z limitem 8000tys złotych.Jak pięknie mnie zachęcali abym wziął te pieniądze jako bardzo dobry klient banku tę kwotę będę mógł spłacać jak mówili kiedy chcę i ile chcę ale nie mniej jak minimum 2 procent miesięcznie,pięknie brzmiało a,że wtedy potrzebowałem gotówki skorzystałem z oferty i pobrałem pieniądze z bankomatu gdzie miało to być ponoć bezpłatne ale tu uwaga okazało się,jak przysłali mi wyciąg transakcji,że za każde pobranie gotówki z bankomatu policzyli mi 60 złotych!!!!!!!Szlag mnie mało nie trafił,wracając do tematu wziąłem te pieniądze 8000 tys i zacząłem spłacać nie minimum 2 procent ale czasem 5-10 procent miesięcznie i tak minęły dwa lata,myśląc,że już powinienem spłacić tą kasę z nawiązką zadzwoniłem do nich i okazało się,że wpłaciłem im około 10000 tys.złotych ale mam NADAL PRAWIE 8000 TYS DO SPŁATY!!!!!!!Nogi mi się ugięły.Dziś wiem,że nie znając się czy nie mając wiedzy na temat kart,teraz takową posiadam ale jest za pózno ,powinienem wtedy biorąc tę kasę po 50 dniach im oddać w całości ale czemu nikt mnie o tym nie poinformował,niby mój błąd ale ile można spłacać 8000tys złotych na dzień dzisiejszy oddałem Tym -ą 18000 TYS.ZŁOTYCH!!!!!!!! I ostatnio nawet proponowali mi ugodę czyli żeby załatwić sprawę musiałbym,taka była sugestia tego pana z banu wpłacić im 6000tys czyli łącznie za 8000tys musiałbym im oddać 24000TYS.ZŁOTYCH!!!!!!Przypomina mi to działalność mafii kto raz pożyczył od nich pieniądze to nie był ich w stanie oddać.Zastanawia mnie gdzie jest Państwo,które powinno chronić swoich obywateli przed takimi praktykami dla mnie mafijnymi w imieniu prawa,gdzie jest granica łupienia Przez ten bank swoich klientów.Uważam siebie za uczciwego człowieka,pracowitego i bardzo dobrego fachowca w swoim zawodzie,który wiązał jakieś nadzieje w na życie w Polsce ale przez ten GE MONEJ BANK jestem skreślony w bankach i nie mogę się rozwinąć i wypłynąć na szerokie wody.Myślę,że nie jestem jedyny w Polsce w tej sytuacji gdzie bank podciął człowiekowi skrzydła.Jeśli znajdą się chętni by zbiorowo w sądzie walczyć z tym bankiem,bardzo chętnie się przyłączę do tego trzeba położyć kres takiej mafijnej działalności.I nie ważne,że jest to bank myślę,że nikt nie ma prawa tak niszczyć ludzi zwłaszcza jeśli nie działali w złej wierze.Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych i podaję swój mail.dla chętnych do korespondencji. mareczek289@wp.pl
mareczek289

napisał rodzynek2 » 2010-01-09, 16:46

mareczek289 napisał(a):(...) i zacząłem spłacać nie minimum 2 procent ale czasem 5-10 procent miesięcznie i tak minęły dwa lata,myśląc,że już powinienem spłacić tą kasę z nawiązką zadzwoniłem do nich i okazało się,że wpłaciłem im około 10000 tys.złotych (...)

Skoro potrafisz zebrać w ciągu 2 lat, 10000tyś, czyli 10 000 000, tylko na spłatę zadłużenia, to zarabiasz bardzo dużo. Zgłoś się do Noble Banku lub do banku z prywatną bankowością. Tam na pewno Ci podobnych numerów nie wywiną
rodzynek2

Do rodzynek2

napisał mareczek289 » 2010-01-22, 18:58

Witam w ciągu 2 lat zebrałem na spłatę 10 000 tys.złotych a więc wcale tak dużo nie zarabiam,a żeby się zgłosić do banków,które proponujesz to nic mi nie da ponieważ jestem na czarnej liście w bankach przez złodziei z GE MONEJ BANK.Pozdrawiam.
mareczek289

napisał rodzynek2 » 2010-01-22, 19:22

mareczek289 napisał(a):Witam w ciągu 2 lat zebrałem na spłatę 10 000 tys. [podkreślenie rodzynek2] złotych a więc wcale tak dużo nie zarabiam(...)

10 000 tyś.= 10 milionów w dwa lata= ponad 400 tysięcy miesięcznie i Ty piszesz, że to mało? Na 400 tyś. to ja 6 lat harowałem prowadząc własny interes i z tego musiałem jeszcze żyć, a Ty masz tyle w miesiąc.
rodzynek2

ge money

napisał madap » 2010-03-31, 13:57

Widzę, ze nie tylko mnie przerobił ten pożal sie Boże bank. Jakiś czas temu kupiłam sprzęt AGD na raty w GE MONEY (teraz BPH). Termin płatności raty przypada do 27 każdego miesiąca. Ratę za grudzień zapłaciłam w terminie do 27 grudnia, a za styczeń 30 grudnia. W związku z czym w styczniu nie dokonałam kolejnej wpłaty. Bank za to naliczył mi karę w wysokości 45 zł. Nie rozumiem tej sytuacji. Skoro termin płatności jest do 27 kazdego miesiąca, to przyjmuje, ze okres rozliczeniowy przypada od 28 dnia miesiąca do 27 dnia miesiąca następnego( w tym przypadku od 28 grudnia do 27 stycznia).Zadzwoniła do mnie Pani z owego banku oczywiście upominając sie kwoty 45 zł, przedstawiłam cała sytuację. Doradziła mi, ze powinnam napisać reklamację i oczywiście wpłata z 30 grudnia zostanie zaliczona na styczeń. Za kilka dni dzwoni rozjuszona inna pracownica znowu upominając sie wpłaty. Tutaj moje nerwy i cierpliwośc skonczyły sie. Napisałam reklamacje. Oczywiście do dzisiaj nie mam odpowiedzi(wyczytałam, ze bank ma na to 30 dni). Zachodze w głowe, która maiła rację, ta pierwsza, czy ta druga? Tylko pytanie, czy jestem od tego? Niefachowośc i niekometencja pracowników- okropność!W międzyczasie znowu miałam telefony z banku, dzisiaj pan zagroził mi, ze pomimo, ze złożyłam reklamacje, to powinnam do rostrzygnięcia sporu wpłacić tę kwote, bo jak nie to naliczą mi karę od kary! Ciekawe? Wprowadzają klienta w błąd, wyciągi są małoczytelne. Zawsze reagowałam na telefony, ponaglenia i tym sposobem, mam ok 300 nadpłaconego kredytu i oczywiście karę, nie wspomnę o karze od kary. Porażka!
madap

napisał TBag » 2010-04-18, 13:08

Witam. tez mam kredyt w ge i juz sie nauczylem czekac ze spłatą bo tez mam do 27 kazdego miesiąca. i np jak jest splata do 27.12 to ja place okolo 02.12 i ten miesiac mam z glowy. a jak bym jeszcze zaplacil dodatkowo np. 28.12 to obniza to aby calkowite zadluzenie, bo wyciag generowany jest 01.01 ale w styczniu tez musze placić po raz kolejny do tego 27. A dzieje się tak dlatego, że ge money oferuje kredyty w karcie kredytowej, co oznacza że spłaty dokonujemy jak zostanie wygenerowane zestawienie platności i nie wplacamy nigdy póki go jeszcze nie ma
TBag

Poprzednia strona