kolejny kredyt

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

kolejny kredyt

napisał roman » 2010-07-01, 18:56

Mam pytanie. 4 miesiące temu wziąłem 2000 kredytu w pekao sa. spłacam regularnie (rate do przodu) aktywnie i regularnie korzystam z karty kredytowej. Chciałbym sie dowiedziec czy mogę sie starac o kolejny kredyt np 1000-1500zl lub o większy taki który spłaci dotychczasowy i pozostawi coś jeszcze gotówki np. 3000zl. Dodam że tego pierwszego kredytu spłaciłem juz ok 1000zl. Jest w ogole taka mozliwosc?
roman

napisał rodzynek2 » 2010-07-01, 19:02

Jest możliwość, jeżeli bank wyliczy Ci dodatkową zdolność kredytową na kwotę, którą chcesz otrzymać. Może po prostu spytaj się w Pekao ile Ci mogą jeszcze dać. Regularne spłaty aktualnego kredytu i regularne wpłaty na kartę kredytową powinny być dodatkowym atutem.
Podobną sytuację miałem w Lukasie tzn. spłacałem kredyt i miałem kartę kredytową tylko, że starałem się m o mniejszy kredyt. Decyzje pozytywną miałem po 20 minutach, zaważyło to, ze nie miałem problemów ze spłatą aktualnego kredytu i miałem regularne wpływy na konto.
rodzynek2