Kredyt Bezpieczny, czyli jak Polbank chce mnie ...

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Kredyt Bezpieczny, czyli jak Polbank chce mnie ...

napisał Michmax » 2010-01-20, 21:35

Witam
Sprawa wygląda tak: Polbank dzwonił do mnie oferując mi limit kredytowy i kartę kredytową. Po jakimś czasie i zapoznaniu się z dokumentacją, zgodziłem się na obie te oferty, wiedząc że jeżeli nie będę z tego korzystał, to koszty będą zerowe. Pracownik ani słowem nie wspomniał o dobrowolnym ubezpieczeniu, twierdząc że wszystko jest bezpłatne. Dopiero sam zobaczyłem że takie ubezpieczenie istnieje i w czasie jednej z rozmów przed podpisaniem umowy, wyraźnie zaznaczyłem że REZYGNUJĘ z DOBROWOLNEGO ubezpieczenia. Wcześniej w ogóle nie pojawił się taki temat.

Minęły 2 tygodnie, podpisałem umowę, kredyt pojawił się w serwisie internetowym i tu nastąpiło moje zdziwienie. Saldo kredytu -67zł na początek. Okazało się że jednak ściągnęli pieniądze za ubezpieczenie (jeszcze ostatnio doszły koszty obsługi kredytu i mam -77zł). 02.01.2010 złożyłem reklamację, na którą dzisiaj dostałem odpowiedź odmowną. Nie uwzględnią mojej reklamacji, ponieważ "W przypadku złożenia Deklaracji zgody na objęcie ochroną z tytułu Umowy Ubezpieczenia... bla bla bla..." Problem w tym, że ja takowej deklaracji nie składałem, a co więcej wyraźnie powiedziałem że rezygnuję z ubezpieczenia, a oni mają wszystkie rozmowy ze mną nagrane.

Pytanie brzmi co dalej z nimi robić, ponieważ oni na bezczelnego lecą sobie w kulki i kłamią, jakobym wyrażał zgodę na skorzystanie z ubezpieczenia? Czy jest sens się z nimi szarpać, czy lepiej od razu skorzystać z pomocy Arbitra Bankowego? Sprawy na pewno nie popuszczę, mimo że kwota nie jest wielka, a ja mam za to płacić.
Michmax

człowieku likwiduj te karty póki możesz

napisał jasio3 » 2010-02-03, 21:18

to jest najgorszy z możliwych banków, spuznisz się ze spłatą jeden dzień to windykacja ciebie na wyzywa i całą twoją rodzine
jasio3

jak wplacisz za wczesnie tez Ci dowala

napisał maciusx » 2010-11-17, 19:46

Dałem się namówić na skorzystanie z karty kredytowej POLBANKU, wydałem trochę z karty po czym na początku miesiąca dokonałem wpłaty i wiecie co? Dostałem karę 39zł za to, że dokonałem wpłaty za wcześnie, w dniu w którym generował im się kolejny okres rozliczeniowy (w którym miałem dokonać wpłaty), zaksięgowali to sobie na wcześniejszy i przywalili mi karę!!!! Wpłata była 5.10, w kolejnym miesiącu robiłem 5.11 i zaksięgowali ją na następny właściwy okres rozliczeniowy...losowe księgowanie, losowe okresy rozliczeniowe...szlag mnie trafi. Nigdy więcej PolBanku!
maciusx