Kredyt gotówkowy - gwarancja spłaty auto

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Kredyt gotówkowy - gwarancja spłaty auto

napisał riddick » 2011-01-15, 04:20

Witam, interesuje mnie wzięcie kredytu na kwotę 13tyś zł, na okres 2 lat, moim zabezpieczeniem jest auto A6 C5 , cena rynkowa 22tyś. Czy wiecie Państwo, który bank udzieli mi takiej pożyczki?

Auto posiada pełne ubezpiecznie (OC, AC, NNW, itp)

Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
riddick

napisał riddick » 2011-01-20, 02:54

Proszę o poradzenie mi czegoś, ponieważ mój post widnieje na stronie ponad tydzień i nikt nic nie wie?

Wiem, że polskie prawo umożliwia stosowanie przez banki takiego uproszczenia w wzięciu kredytu:

"Pożyczki pod zastaw przeznaczone są dla osób, które posiadają własny samochód lub nieruchomość, która może być zabezpieczeniem kredytu.

Zwykle tego typu produkty odznaczają się uproszczoną procedurą przyznawania pożyczki. W niektórych przypadkach nie sprawdza się nawet zdolności kredytowej, nie jest również potrzebne zaświadczenie o dochodach ani informacja o niezaleganiu ze składkami w ZUS i Urzędzie Skarbowym. Jedynym zabezpieczeniem pożyczki pod zastaw jest w przypadku samochodu – cesja praw z ubezpieczenia AC, a w przypadku nieruchomości – zastaw hipoteczny lub cesja praw z ubezpieczenia."
riddick