Kredyt i sprzęt który chce zakupić

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Kredyt i sprzęt który chce zakupić

napisaÅ‚ tomkSoo » 2008-01-06, 18:56

Mam 21 lat, jestem bezrobotny i bardzo chciałby założyć własną firme lecz nie mam pieniędzy na jej rozwinięcie. Nie posiadam żadnych środków trwałych ani kapitału. Interesuje mnie czy jeśli chciałbym zaciągnąć kredyt to czy sprzęt który chce zakupić tj. samochód o wartości ok. 15tyś. zł i sprzęt budowlany o wartości 35tyś. zł może stanowić zabezpieczenie kredytu. jeżeli tak to jaką kwotę mogę ewentualnie pozyskać, a jeżeli nie to czy istnieje jakieś inne zabezpieczenie. Lecz gdy nie mam szansy na taki kredyt to czy istnieje jakaś inna możliwoś na spełnienie moich ambitnych planów :-). Z góry serdecznie dziękuje. Pozdrawiam serdecznie.
-tomkSoo
tomkSoo

napisaÅ‚ rozana » 2008-12-05, 13:48

Kredyt na początek może wróżyć upadek.Polecam ubiegać się o dotacje w urzędzie pracy.Sama otrzymałam.Powodzenia
rozana

kredyt i sprzęt...

napisaÅ‚ corteo1 » 2010-12-02, 16:33

Przed takim dylematem stoi niejedna pewnie osoba i dzisiaj.
SkÄ…d wziÄ…c pieniÄ…dze ,gdy jest siÄ™ osobÄ… bezrobotna itd

Wspomniano ,że najlepszym sposobem jest pozyskać z urzedu pracy.
Tutaj się zgadzam.UP pomaga w dużym stopniu w założeniu firmy i udostępnia środki na wykorzystanie przy założeniu pierwszej firmy. Ale również tu trzeba spełniać pewne wymogi..
np mieć doświadczenie min dwa lata ,lub mieć wykształcenie w kierunku gdzie chce się pozyskać środki na działalność,przejść szkolenia....
corteo1

napisaÅ‚ Roxana » 2010-12-14, 17:55

Ja radze zarejestrowac sie w UP, z tego co wiem to trzeba byc zarejestrowanym ponad miesiac czasu, aby po zalozeniu firmy mozna bylo starac sie o dotacje na rozpoczecie dzailalnosci gospodarczej. Nie kazdemu sie udaje, ale mozna sprobowac. Dopiero gdy firma dziala min 6 miesiecy, to mozna starac sie o leasing, ale firmy sa zazwyczej przychylnie nastawione go przedsiebiorcow, zwlaszcza poczatkujacych.
Roxana

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość