Kredyt konsolidacyjny

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Kredyt konsolidacyjny

napisał emarti » 2010-12-05, 13:29

Witam :)

Posiadam kredyt w jednym z banków który chciałbym zamienić na tańszy ponieważ oprocentowanie aktualnego kredytu jest dość wysokie. Poza tym dodawana jest miesięcznie jakaś opłata 10 zł za obsługę kredytu. Zainteresowałem się właśnie kredytem konsolidacyjnym ale zupełnie nie wiem w jakim banku byłby najbardziej korzystny. W internecie nie znalazłem dobrych informacji na ten temat. Proszę o jakieś namiary jeśli ktoś wie coś więcej lub także przymierza się lub zmienił ostatnio kredyt. Dzięki!
emarti

napisał piotrek » 2010-12-05, 14:11

Napisz troche wiecej konkretow to moze cos doradzimy.

Jak wielkie masz zadluzenie?
Jakie masz dochody?
Czy masz jakies opoznienia w splatach? Jesli tak to jak duze?
Jakiego kredytu konsolidacyjnego szukasz? Gotowkowego bez zabepieczenia czy hipotecznego konsolidacyjnego? Kredyty konsolidacyjne z zabezpieczeniem hipotecznym sa duzo tansze od tych bez zabezpieczenia i realnie zmniejszaja wysokosc twojego zadluzenia w bankach.
piotrek

napisał emarti » 2010-12-06, 10:29

Jest to kredyt tzw. odnawialny w Polbanku, pozostalo do splaty 8000 zl. Sam ustawiam sobie wysokosc rat z tym ze ja caly czas place rate minimalna 170 zl gdzie splata kapitalu to raptem jakies 40 zl. Dlatego mnie to wkurza bo ciagnie sie to juz bardzo dlugo. Oprocentowanie jest takze wysokie chyba ok. 17 %.
Chce zamienic go na kredyt konsolidacyjny na spłatę innego kredytu w innym banku.
emarti

napisał piotrek » 2010-12-06, 11:10

Oprocentowanie 17% jak na kredyt gotówkowy to wcale nie tak dużo.
Jesli masz tylko ten kredyt to nie oplaca ci sie brac kredytu konsolidacyjnego, bo na pewno nizszego oprocentowania bys nie uzyskal
piotrek