Laptop na raty.

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Laptop na raty.

napisał szefnowik » 2010-01-10, 22:25

Witam, mam pytanie.
Jeśli moi rodzice twierdzą, iż nie mogą chyba już wziąć żadnej pożyczki to znaczy również, że nie dostaną przedmiotu na raty w sklepie? Jak to wygląda, kiedyś słyszałem że moi starsi są na tej całej liście kredytowej ale nie wiem czy to prawda. Interesuje mnie tylko to na co patrzą sklepy internetowe? Gdybym chciał kupić laptopa w sklepie internetowym EURO AGD RTV to takie sklepy patrzą też na takie listy i kredyty kupującego? Czy przy zakupie takiego laptopa sprzedawca ma w nosie sprawdzanie osoby? Wiem, że jak pójdą do banku to nie otrzymają kredytu. A jak jest z kupnem sprzętu na raty?
szefnowik

napisał rodzynek2 » 2010-01-11, 07:01

Takich sklepach kredytów zazwyczaj udziela jakiś bank, więc cała procedura będzie wyglądać, jak w banku. Zależy na jakiej są liście i co tam o nich pisze. Jeżeli są w Krajowym Rejestrze Długów to szanse na kredyt są niemal zerowe, jeżeli są BIK i mają złą opinie to szanse są też minimalne, ale jeżeli maja dobrą opinie, to szanse na kredyt są duże, ale są banki, jak Lukas Bank, które rzadko tam zaglądają.
rodzynek2