Mam gdzies Banki

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Mam gdzies Banki

napisaÅ‚ XXXX » 2010-01-21, 16:43

jak w temacie mam gdzies banki i ich obiecanki i kłamstwa jacy to oni nie sa wspaniali obiecuja złote gory i tylko człowiekowi nadzieje robia na lepsze jutro wszyscy wiemy ze banki bez nas klientow nie maja prawa bytu chciałbym po krotce opowiedziec tutaj swoja historie z ,,wspołpracy z bankami" niestety jeszcze z dwoma musze wspołpracowac ale po tym czasie wiem juz napewno ze nie skorzystam z zadnej oferty banku

Mam kredyty na łączna sume 34 tys zł chciałem wziac konsolidacje na te kredyty i dobrac sobie jeszcze gotowke 6 tys zeby łaczna suma była 40 tys niestety banki nie moga udzielic mi kredytu bo to albo umowa za krotko jest albo ze za młody jestem (22 lata)probowałem z zona ale zona ich nie obchodzi bo za krotko pracuje i na zlecenie gdy brałem te kredyty nikt mi nie powiedział ze za młody jestem albo ze umowa za krotko nagle teraz im to przeszkadza :roll: obszedłem chyba wszystkie wieksze znane banki i wszedzie panie tak powiedziały ze ryzyko duze ze spąłcic nie moge czasem bo młody na pytanie w jakim wieku musiał bym byc to panie usmiechajac sie pod nosem odopwiadaja twierdzaco 26-27 i zebym miał umowe na czas nieokreslony bo teraz mam na okreslony i tu dalej sie zastanawiam jak brałem kredyty to im nie przeszkadzało w spoldzielczym tylko musiałem wziac na okres trwania umowy podsumowujac nauczyło mnie to dystansu do bankow nie uwierze w zadne hasła typu na dowod bez zaswiadczen bo tego tez sie musiałem nanosic banki powinny pisac ze młodym ludziom nie daja kredytow bo im nie ufaja czy cos takiego ze zapraszaja ludzi co maja kasy duzo zeby sie dorabiac na lokatach i funduszach inwestycyjnych mogły a ludzi sredniej klasy to tylko ze chca wydymac
XXXX

napisaÅ‚ wiissnia » 2010-01-21, 17:57

pytanie pierwsze po co Ci w tym wieku tyle kredytów??w czasie kiedy byl urodzaj kredytowy dawali komu chcieli a teraz zwykli kliencie cierpia no pewnie ze banki chca zarobic na kliencie tak funkcjonuja jak norme firmy Ty stanowisz dla nich tak zwana wysoka klase ryzyka(jestes mlody i nieodpowiedzialny w ich przekonaniu; z regulu maja racje) dobra rada splacic te co masz
wiissnia

napisaÅ‚ XXXX » 2010-01-22, 09:41

wiissnia napisał(a):pytanie pierwsze po co Ci w tym wieku tyle kredytów??w czasie kiedy byl urodzaj kredytowy dawali komu chcieli a teraz zwykli kliencie cierpia no pewnie ze banki chca zarobic na kliencie tak funkcjonuja jak norme firmy Ty stanowisz dla nich tak zwana wysoka klase ryzyka(jestes mlody i nieodpowiedzialny w ich przekonaniu; z regulu maja racje) dobra rada splacic te co masz

Po co mi tyle kredytow to juz moja sprawa chciałem zeby ten był ostatni juz ale niewazne ja młody moge byc nieodpowiedzialny ale co jest bardziej ryzykowne dac młodemu kredyt i jak go nie spłaca to go scigac i predzej czy pozniej odzyskac naleznosc czy dac starszej samotnej osobie i jak umrze to nie miec nic ja nie chciałem wziac kredytu po to zeby go nie spłacac pozniej no ale coz niech bede dla banku za młody ja sobie poradze baki rowniez ale jak tak beda dalej robic obawiam sie ze długo nie pociagna
XXXX

napisaÅ‚ wiissnia » 2010-01-22, 14:40

o banki sie niemartw bo one sobie poradza, dla nich latwiej miec klienta wiarygodnego ktory splaca w terminie,
dla nich klient nie splacaja w terminie to problem fakt sciagna sobie choc nie zawsze i po jakim czasie
a czas to pieniadz
wiissnia

odp

napisaÅ‚ XXXX » 2010-01-23, 14:20

a czy ja twierdze ze nie bede spłcał w terminie czytaj ze zrozumieniem co pisze jak starsza ,,ja młody moge byc nieodpowiedzialny ale co jest bardziej ryzykowne dac młodemu kredyt i jak go nie spłaca to go scigac i predzej czy pozniej odzyskac naleznosc czy dac starszej samotnej osobie i jak umrze to nie miec nic''
XXXX

napisaÅ‚ rodzynek2 » 2010-01-23, 18:26

Starsi ludzie mają trzy niepodważalne atuty:
-Emerytur, których im nikt nie odbierze, a co roku są podwyżki.
-Wnuki, których uwielbiają rozpieszczać i kupią dla nich wszystko, nawet na kredyt.
-Jak umrą, to spadkobiercy i tak muszą spłacić kredyt. Najczęściej są to nieświadome niczego dzieci, które nawet nie wiedzą o długach.

Nie wiem w ilu i w jakich bankach próbowałeś. Ale w dzisiejszych czasach banki dmuchają na zimne i żeby dostać pożyczkę lub kredyt trzeba spełnić kilka rzeczy, żeby w ogóle mieć jakiekolwiek szanse na pożyczkę:
1. Stały dochód. Najlepiej umowa na czas nieokreślony lub przynajmniej na czas spłaty pożyczki- w większości banków dopuszczają tylko umowy na czas nieokreślony.
2. Nieskazitelna historia w BIK i w krajowym rejestrze długów.
3. Konto z co najmniej półroczną historią z regularnymi wpływami z tytułu wynagrodzenia lub opinia bankowa w raz historią konta z innego banku.
4. Oświadczenie Twojego zakładu pracy, że zakład pracy nie jest w stanie likwidacji lub upadłości.
5. Oświadczenie, że Twój zakład pracy nie planuje zwolnień grupowych.
6. Oświadczenie Twojego zakładu pracy, że Twoja umowa o prace nie została wypowiedziana.

A potem będą z Tobą rozmawiać na temat kredytu, takie realia. Jeszcze półtora roku temu dostałbyś kredyt w każdym banku niemal na dowolną kwotę i jeżeli miałbyś konto w danym banku to tylko dowód wystarczyłby Ci. Ale niestety po ostatnich kłopotach (kryzysie finansowym), banki zaprzestały szerokich akcji kredytowych.
rodzynek2

odp

napisaÅ‚ XXXX » 2010-01-23, 20:09

spełniam wszystkie te warunki oprócz jednego umowy na czas nieokreslony ktora dostałbym po tej umowie byłem w lukasie aliorze bzwbk (mam tam konto od 3 lat i wpływy co miesiac reguralne )eurobank ge money bank pko pko sa santander itd nie wazne juz mam sposob na pordzenie sobie w zyciu wyjezdzam za granice bo wiem ze tam sie czegos dorobie praca ugadana jest spłace wszystko i bede miał spokoj i zadnego banku juz wiecej nigdy utrzymywał nie bede :) zamykam temat
XXXX

odp

napisaÅ‚ XXXX » 2010-01-23, 20:14

a i jeszcze zapomiałes dodac ze musisz miec co najmniej 25 lat zeby ci teraz kredyt dali bo jak mi to pewna pani powiedziała w banku na pytanie czemu banki tak młodych dyskryminuja odpowiedziała ze jak ma pan 20 22 lata to ze pan moze wziac dzisaj kredyt a jutro byc w angli lub innym kraju czyi z gory zakładaja ze młodzi płacic nie beda i młody człowiek jest spalony ok to tyle z mojej strony pozdrawiam dziekuje za wypowiedzi
XXXX

napisaÅ‚ rodzynek2 » 2010-01-23, 20:56

Jeżeli to wszystko co napisałeś jest prawdą, to ja nie rozumiem dlaczego spotkałeś się z odmową. Widocznie takie czasy albo mają złe doświadczenia..
rodzynek2

xxxx

napisaÅ‚ XXXX » 2010-01-24, 10:22

niestety taka prawda .
XXXX

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość