Polbank - kredyt na miare a za dwa lata LINA!!

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Polbank - kredyt na miare a za dwa lata LINA!!

napisał jasio3 » 2010-02-03, 21:22

KOPIUJE ZAPYTANE DO EKSPERTA Z WITRYNY NASZEDLUGI.PL
PROSZĘ O WYPOWIEDZ FORUMOWICZÓW

Witam, posiadam kredyt "na miare" w polbanku i mam z tego tytułu problemy.
Otóż była sytuacja że nie miałem pracy przez 3-4 miesiące miałem problemy ze spłacaniem był również telefon od pani z windykacji z pytaniem " Czy mój tatuś nie nauczył mnie płacić długów" ale nie chce z tym walczyć bo podejrzewam że byłaby to walka z wiatrakami, ale mam dwa pytania.
1 - Zawsze wydawało mi się że jeżeli mam termin płatności do np: 11 - stego każdego miesiąca to jeżeli wykonam przelew tego 11-stego to zaliczy się jako zapłacone w terminie, otóż w/g Polbanku ja mam zapewnić żeby danego 11-stego były zaksięgowane środki. Skąd ja mam wiedzieć jak działa księgowość w polbanku? skąd ja mam wiedzieć ile będzie szedł przelew z innego banku. Jeżeli nie dojdą pieniądze na czas 12-stego dzwoni polbank i każe doliczać opłate za przekroczenie terminu.

2 - Chce wykasować swój numer telefonu z bazy Polbanku ponieważ mam dosyć ciągłych telefonów czyli: 11-stego - czy wpłacił pan należną rate, 12 -stego - czy napewno wpłacił pan rate, 13 -stego - DZIĘKUJEMU ZA UREGULOWANIE WPŁATY, PROPONUJE NOWY PRODUKT!!! no żyć poprostu się nieda!! Prosiłem telefonicznie żeby przesyłac mi listy, e-maile ponieważ nie moge w dzień odbierać telefonu bo praca mi na to nie pozwala, mało tego jak uda mi się odebrać telefon z polbanku to zostaje oskarżony że unikam kontaktu z bankiem i zerwą ze mną umowe kredytową. Jak udało mi się zlikwidować z tej bazy numer to zaczeli wydzwaniać do moich dzieci, żony ( telefony zarejestrowane są na mnie ) aż wkońcu i tak spowrotem zaczeli dzwonić do mnie. Powiem jedno... RATUNKU CO JA MAM Z NIMI ZROBIĆ??!!
jasio3

napisał tatalka99 » 2010-02-03, 21:29

jasio3 napisał(a):KOPIUJE ZAPYTANE DO EKSPERTA Z WITRYNY NASZEDLUGI.PL
PROSZĘ O WYPOWIEDZ FORUMOWICZÓW

Witam, posiadam kredyt "na miare" w polbanku i mam z tego tytułu problemy.
Otóż była sytuacja że nie miałem pracy przez 3-4 miesiące miałem problemy ze spłacaniem był również telefon od pani z windykacji z pytaniem " Czy mój tatuś nie nauczył mnie płacić długów" ale nie chce z tym walczyć bo podejrzewam że byłaby to walka z wiatrakami, ale mam dwa pytania.
1 - Zawsze wydawało mi się że jeżeli mam termin płatności do np: 11 - stego każdego miesiąca to jeżeli wykonam przelew tego 11-stego to zaliczy się jako zapłacone w terminie, otóż w/g Polbanku ja mam zapewnić żeby danego 11-stego były zaksięgowane środki. Skąd ja mam wiedzieć jak działa księgowość w polbanku? skąd ja mam wiedzieć ile będzie szedł przelew z innego banku. Jeżeli nie dojdą pieniądze na czas 12-stego dzwoni polbank i każe doliczać opłate za przekroczenie terminu.

2 - Chce wykasować swój numer telefonu z bazy Polbanku ponieważ mam dosyć ciągłych telefonów czyli: 11-stego - czy wpłacił pan należną rate, 12 -stego - czy napewno wpłacił pan rate, 13 -stego - DZIĘKUJEMU ZA UREGULOWANIE WPŁATY, PROPONUJE NOWY PRODUKT!!! no żyć poprostu się nieda!! Prosiłem telefonicznie żeby przesyłac mi listy, e-maile ponieważ nie moge w dzień odbierać telefonu bo praca mi na to nie pozwala, mało tego jak uda mi się odebrać telefon z polbanku to zostaje oskarżony że unikam kontaktu z bankiem i zerwą ze mną umowe kredytową. Jak udało mi się zlikwidować z tej bazy numer to zaczeli wydzwaniać do moich dzieci, żony ( telefony zarejestrowane są na mnie ) aż wkońcu i tak spowrotem zaczeli dzwonić do mnie. Powiem jedno... RATUNKU CO JA MAM Z NIMI ZROBIĆ??!!

Jesli w umowie ma Pan, ze rata jest na 11-ego, to pieniadze musza byc wplacone 11, innego wyjscia nie ma, ale zazwyczaj bank daje dwa dni na uregulowanie bez odsetek. Dlatego nie mam pojcia czemu tak wydzwaniaja. Chyna najlepszym rozwiazaniem jest, jak najszybciej splacic kredyt w tym banku:P a co do telefonow, przy podpisywaniu umowy zgodzil sie Pan na podanie telefonu.
tatalka99

A USTAWA

napisał jasio3 » 2010-02-03, 21:31

A CO Z USTAWĄ O WGLĄDZIE LUB ZMIANIE SWOICH DANYCH ODOBOWYCH??
jasio3

napisał jasio3 » 2010-02-03, 21:34

Mam do spłaty jeszcze 4 lata, jak bym mógł to bym szybko spłacił. Ale po co - i tak nie umorzą odsetek bo trzeba spłacić zgodnie z harmonogramem. Po co szybciej spłacać??
jasio3

napisał tatalka99 » 2010-02-03, 21:35

jasio3 napisał(a):A CO Z USTAWĄ O WGLĄDZIE LUB ZMIANIE SWOICH DANYCH ODOBOWYCH??

Zgodzil sie Pan na przetwarzanie danych osobowych,tylko nie rozumiem tego, ze jesli usunal Pan u nich tel, dlaczego dzwonia do rodziny, nie powinni zadnych informacji udzielac rodzinie bo nie sa wlascicielem kredytu,
tatalka99

napisał tatalka99 » 2010-02-03, 21:36

jasio3 napisał(a):Mam do spłaty jeszcze 4 lata, jak bym mógł to bym szybko spłacił. Ale po co - i tak nie umorzą odsetek bo trzeba spłacić zgodnie z harmonogramem. Po co szybciej spłacać??

Jesli splaca Pan szybciej, to nadrabia Pan na odsetkach. Można wziac kredyt w innym banku na splate tego.
tatalka99

napisał jasio3 » 2010-02-03, 21:40

Ludzie, głupi nie jestem. jakbym mógł to bym wziął, jak mi w euro-rtv odmówili 1000zł na raty za sprzęt bo ten durny bank pewnie odnotował mnie już w BIKu wtedy jak niemiałem pracy
jasio3

napisał tatalka99 » 2010-02-03, 21:42

jasio3 napisał(a):Ludzie, głupi nie jestem. jakbym mógł to bym wziął, jak mi w euro-rtv odmówili 1000zł na raty za sprzęt bo ten durny bank pewnie odnotował mnie już w BIKu wtedy jak niemiałem pracy

A skad tu ludzie maja wiedziec co Pan ma, a czego Pan nie moze wziac, w kartotece Pana nie siedze...ja tylko proponuje co mozna zrobic.
tatalka99

napisał jasio3 » 2010-02-03, 21:49

sorry, zdenerwowałem się. Mam tylko kredyt w polbanku, wszystkie inne dawno zakończone kredyty zakończone, zawsz płacone w terminie, rachunki płacone na bieżąco - poprostu wzór obywatela.
mam też konto w mBanku, miałem też kredyt - zawsze kiedy potrzebowałem to miałem na dowód w 15 minut. a teraz niemam żadnej zdolności kredytowej.
jasio3