PROBLEM Z BZ WBK

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

PROBLEM Z BZ WBK

napisał stilldzieje » 2010-10-07, 17:17

Witam
Chciałbym podzielić się z Państwem moim problemem.
3 lata temu wziąłem kredyt w Invest banku zostało mi jeszcze dokładnie 9 rat.
Po miesiącu dostałem z swojego banku 2 katy kredytowe (BZ WBK) limit 1000zł i 5000zł.
Po roku czasu spłacania kredytu miałem problem z pracą i przeciągnąłem ratę z investu o 60 dni czy jakoś tak
zostałem poinformowany o tym listownie - natychmiast uregulowałem zaległości, co dalej
karty kredytowe używałem i spłacałem obecnie została mi jedna z limitem 1000 złotych którą używam tą większą spłaciłem w całości i zamknąłem około 6 miesięcy temu.
Kredyt z investu terminowo spłacany od 2 lat nawet z nawiązką do przodu.

Tyle z mojej historii kredytowej a teraz chciałbym przedstawić jaki mam problem :
Miesiąc temu byłem w BZ WBK z chęcią wzięcia kredytu.
Przedstawiłem wszystko Pani co i jak rata investu (140zł) plus karta w ich banku.
Zapewniła mnie że nie będzie najmniejszych problemów z przyznaniem mi kredytu, ponieważ jestem ich klientem od paru lat (lecz nie nie dostaje przelewu z wypłaty na konto).
Wszystko było super do czasu telefonu z banku że mój wniosek odrzucono - powód negatywny wpis do biku z invest banku, więc biorę telefon i dzwonie do invest banku co się dzieje, kobieta mówi mi że bank mnie wpisał do bik po tej sytuacji nie terminowej wpłaty ale to już powinno być dawno wymazane ! ponieważ oni co miesiąc aktualizują bik więc na pewno od nich nic takiego nie ma w biku ponad to Pani zaproponowała mi że mogę przyjść do banku i po zapłacie 100 złotych dostane to na piśmie.
Następnie dzwonie do baby z bz wbk i mówię jaka to wygląda z strony investu i czy te pismo coś pomoże, wyśmiała mnie że szkoda pieniędzy na bezsensowne pisma - skończyło się na tym że nie wiem co było przyczyną odmowy mi kredytu o kwocie 4000 zł :/ śmiech na sali
Co poradzicie? Czy wziąć ten papier do investu i jeszcze raz spróbować ? Chciałbym wziąść kredyt w bz wbk i mieć wszystko w jednym banku. Czy invest może nie wymazać wpisu?
Pozdrawiam i dziękuje za poświęcony mi czas.
stilldzieje