Problem ze zerwaniem umowy kredytu...

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Problem ze zerwaniem umowy kredytu...

napisał marrta1123 » 2009-06-02, 10:31

Zapisałam się do szkoły językowej, która okazała się kompletnym niewypałem!! Podczas podpisywania umowy kobieta wyraźnie poinformowała mnie, że mam miesiąc na ewentualną rezygnacje. Kiedy chciałam to zrobić, wyparła się wszystkiego. Zerwałam umowę ze szkołą, podałam powody, ale oni w dalszym ciągu nie zrobili nic aby poinformować o mojej decyzji bank w którym udzielono mi przez nich kredytu. Czego mogę się spodziewać Może ktoś mi podpowie jak wysoka może być kara za zerwanie umowy? Jest to bank HSBC CREDIT. (łączna kwota za naukę w tej szkole wynosiłaby ok3800zl) Bardzo proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam
marrta1123

Re: Problem ze zerwaniem umowy kredytu...

napisał piotrek » 2009-06-03, 13:20

Rozumiem , ze podpisywalac osobiscie ta umowe o kredyt?
Jesli tak to powinnas miec takze kopie tej umowy i tam powinno byc wszystko opisane co i jak.
piotrek

Re: Problem ze zerwaniem umowy kredytu...

napisał piotrs1978 » 2009-06-06, 06:22

marrta1123 napisał(a):Zapisałam się do szkoły językowej, która okazała się kompletnym niewypałem!! Podczas podpisywania umowy kobieta wyraźnie poinformowała mnie, że mam miesiąc na ewentualną rezygnacje. Kiedy chciałam to zrobić, wyparła się wszystkiego. Zerwałam umowę ze szkołą, podałam powody, ale oni w dalszym ciągu nie zrobili nic aby poinformować o mojej decyzji bank w którym udzielono mi przez nich kredytu. Czego mogę się spodziewać Może ktoś mi podpowie jak wysoka może być kara za zerwanie umowy? Jest to bank HSBC CREDIT. (łączna kwota za naukę w tej szkole wynosiłaby ok3800zl) Bardzo proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam

Niestety nie przeczytałaś umowy i podpisałaś ją "w ciemno". Nie dziwi mnie fakt niestety, że kobieta wyparła się wszystkiego. Zasada w kredytach jest jedna - liczy się to, co jest napisane w umowie. Dlatego należy bezwzględnie zapoznać się z nią przed podpisaniem. Trudno będzie udowodnić, że zostałaś wprowadzona w błąd przed kobietę ze szkoły. Podpisałaś umowę kredytową zgadzając się na jej warunki. Przeczytaj dokładnie warunki umowy na początek. Wystąp z pismem do HSBC Credit i opisz całą sytuację. Na dużo bym jednak nie liczył. Możesz się udać również do rzecznika konsumentów i zgłosić mu całą sprawę.
piotrs1978