Problemy ze spłatą kredytu

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Problemy ze spłatą kredytu

napisał Mat3usz » 2009-02-26, 21:38

Witam
Moja mama ma dużo kredytów do spłacenia, straciła prace i nie jest w stanie spłacić tego wszystkiego. Wydzwaniają do niej z banków.
Nie wyobrazam sobie komornika itp. mam 16 lat i nie potrafie sobie wyobrazic czegos takiego, widziałem film ,,komornik'' i jezeli takie cos mialo by sie dziać w moim domu....

Czy bank moze wziasc pod uwage np. to że:
- mama mieszka bez ojca (z dwojko dzieci )
- wynajmuje dom
-ma ciezka sytuacje rodzinna

Jak to wszystko będzie wygladało, gdy dzwoni i mowi ze chce np. zwiekszyc liczbe rat to się nie zgadzaja
z gory dziekuje za pomoc
Mat3usz

Re: Problemy ze spłatą kredytu

napisał bezrobotny » 2009-06-07, 20:56

Cześć. No ja jestem w bardzo podobnej sytuacji, tyle tylko, że wziąłem pożyczkę u Providenta. Pracę straciłem kilka tygodni temu i na razie spłacam, ale w obecnej sytuacji liczy się dla mnie każdy grosz i chciałbym zawiesić spłatę pożyczki na jakiś czas. Czy jest to możliwe? Ani ogólne warunki pożyczki, ani poradnik pożyczkobiorcy Providenta nie wspominają nic na ten temat. Chyba że ja czegoś na tych stronach nie widzę... :/
Mam zamiar skontaktować się z agentem w najbliższym czasie, będę wdzieczny jeśli ktoś by mi podpowiedział jakie są moje 'prawa i obowiązki'. Pozdrawiam.
bezrobotny

nie polecam kredytu bez biku

napisał KLAUDIA2357 » 2009-06-24, 19:49

Jednym z wielu banków ,które dają kredyt szybko i bez biku jest profi credyt . Jeżeli kotoś jest w ciężkiej sytuacji finansowej i zamerza wziąść kredyt z tego banku ,niech bardzo uważnie przeczyta ich umowę .
Umowa jest w bardzo długa i pisana bardzo małą czcionką.Lecz najgorsze w tej umowie jest to ,że jak się spóżnisz z ratą kredytu o 30 dni (np. z powodów choroby itp.) to bank stosuje 50% odsetek od udzielonej pożyczki . (przykład jak się staracie o 5000 zł, na ręke otrzymujesz 3200 (reszta to wynagrodzenie dla banku),spłacasz 10000 i jeżeli się spożnisz z ratą to zasądzą ci karę która wyniesie ok.5000) Nie ma odwołania od tego ,jak podpiszesz umowę .Więc radzę spokojnie i uważnie przeczytać treść umowy . pozdrawiam
KLAUDIA2357