Pytania o kredyt

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Pytania o kredyt

napisał bito77 » 2009-05-25, 03:22

Witam.
Mam kilka pytań odnośnie kredytów gotówkowych:
Wszystkie pytania dotyczą kredytu który bym chciał wziąć na max 5 tys.

1.Czy jak zmienie prace, musze o tym powiadamiać bank?
2.Czy jak strace prace, to musze o tym powiadamiać bank? Nawet jak strace prace to spokojnie moge miesięcznie choćby nie wiem co sie działo spłacać raty kredytowe
3.Jak to jest z kredytami na oświadczenie o zarobkach? Bank dzwoni tylko do pracodawcy i się pyta czy faktycznie tam pracuje?

Pozdro
bito77

Re: Pytania o kredyt

napisał piotrs1978 » 2009-05-25, 07:21

bito77 napisał(a):Witam.
Mam kilka pytań odnośnie kredytów gotówkowych:
Wszystkie pytania dotyczą kredytu który bym chciał wziąć na max 5 tys.

1.Czy jak zmienie prace, musze o tym powiadamiać bank?
2.Czy jak strace prace, to musze o tym powiadamiać bank? Nawet jak strace prace to spokojnie moge miesięcznie choćby nie wiem co sie działo spłacać raty kredytowe
3.Jak to jest z kredytami na oświadczenie o zarobkach? Bank dzwoni tylko do pracodawcy i się pyta czy faktycznie tam pracuje?

Pozdro

1. Nie musisz powiadamiać banku o zmianie pracy
2. Jeśli będziesz mógł spłacać raty normalnie, to nie musisz zawiadamiać banku. Natomiast jeśli wiesz, że będziesz miał problemy to warto udać się do banku i porozmawiać o zaistniałej sytuacji. Zwykle kredyty są ubezpieczone od niezawinionej utraty pracy, więc ubezpieczyciel spłaca za Ciebie raty, dopóki nie znajdziesz nowej pracy. Tylko też nie jest tak, że ubezpieczyciel spłaci wszystko. Szczegóły ubezpieczenia najlepiej doczytać w regulaminie
3. Tak, bank sprawdza czy pracujesz u danego pracodawcy dzwoniąc do niego. Zwykle takie kredyty udzielane są tylko do pewnej kwoty.
piotrs1978

napisał bito77 » 2009-05-27, 00:46

a kolejne pytanie
Jak naprzykład nigdzie nie pracuje tylko np osiagam dochody z gry na internetowej giełdzie i sprzedazy mojego oprogramowania w allegro (oprogramowanie sprzedaje jako osoba indywidualna), albo poprostu pracuje na czarno to gdzie moge sie starac o pozyczke?
I w jaki sposób bank sprawdza u szefa czy pracuje?
Jedzie do niego, dzwoni tylko i o co pyta, i czy w celu weryfikacji podejmuje inne działania na oswiadczenie oprócz dzwonienia do szefA?
bito77

napisał piotrs1978 » 2009-06-06, 06:53

bito77 napisał(a):a kolejne pytanie
Jak naprzykład nigdzie nie pracuje tylko np osiagam dochody z gry na internetowej giełdzie i sprzedazy mojego oprogramowania w allegro (oprogramowanie sprzedaje jako osoba indywidualna), albo poprostu pracuje na czarno to gdzie moge sie starac o pozyczke?
I w jaki sposób bank sprawdza u szefa czy pracuje?
Jedzie do niego, dzwoni tylko i o co pyta, i czy w celu weryfikacji podejmuje inne działania na oswiadczenie oprócz dzwonienia do szefA?

Nie mając udokumentowanych dochodów nie masz szans, aby uzyskać kredyt.
piotrs1978