umowa na czas okreslony a pozyczka

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

umowa na czas okreslony a pozyczka

napisał buba789 » 2011-02-02, 12:40

Witam, w obecnej pracy jestem juz 2 rok, mam teraz umowe do konca tego roku, a nastepna juz bdzie na czas nie okreslony. chcialem pozyczyc 7000 najlepiej na 36 rat tak aby rata byla jak najmniejsza, i teraz moje pytanie czy da sie jakos przeskoczyc ta bariere z umowa, i jesli tak to jaki bank na to by sie zgodzil. dodam ze dochod netto to ok 1500, i bralem juz pozczki w 3 roznych bankach i wszystkie zawsze splacalem jak sie nalezy. prosze o jakies info :) pozdrawiam Norbert
buba789

napisał brandmind » 2011-02-03, 09:34

Witam, rozwiązanie Twego problemu - to oświadczenie aktualnego pracodawcy o zamiarze przedłużenia umowy o pracę najlepiej na czas nieokreślony. Większość banków honoruje takie oświadczenia które dają podstawę do domniemania, że będziesz posiadał stałe zatrudnienie umożliwiające Ci spłacanie zaciągniętego kredytu.

Pozdrawiam, Bogdan
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind

napisał buba789 » 2011-02-07, 17:26

spr w kilku bankach i niestety nie dalo rady. Nawet nie chcieli takiego oswiadczenia... czy moze komus sie udalo w jakims banku ? jak tak, to w jakim ??
buba789

prośba

napisał jagodzina2 » 2011-02-19, 18:24

Witam! A czy ja mogłabym prosić o wzór takiego oświadczenia??? Nigdzie nie mogę znaleźć, a pracodawca nie wie jak coś takiego przygotować... Byłabym wdzięczna
jagodzina2

napisał brandmind » 2011-02-21, 09:55

Witam, banki udzielając pożyczkę czy kredyt chcą mieć pewność że będziemy mieli dochody aby ją spłacić i jednocześnie coraz mniej osób pracujących na etacie może się pochwalić posiadaniem umowy o pracę na czas "nieokreślony" ponieważ umowy coraz częściej są zawierane terminowo. Niektóre banki udzielają kredytów i pożyczek na okres wykraczający poza termin obowiązywania umowy o pracę kredytobiorcy pod warunkiem uzyskania wiarygodnego zapewnienia naszego pracodawcy o chęci przedłużenia dotychczasowej umowy. Takie oświadczenie woli nie posiada znaczenia prawnego - przecież pracodawca zawsze może się rozmyślić lub dać nam wypowiedzenie - ale może ułatwić uzyskanie kredytu. Nie istnieją wzory takich oświadczeń - zapytaj w swoim banku czy je honorują i co powinno zawierać.

Pozdrawiam, Bogdan
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind