Generali Omniprofit - przewała

Wszystko na temat funduszy akcyjnych, obligacji i rynku pieniężnego a także bezpośredniego inwestowania w akcje.

Generali Omniprofit - przewała

napisał jolka37 » 2011-10-26, 18:39

Generali Omni profit namówiło mnie na program z coroczną składką 15 tys. przez 10 lat. Pieniądze miały być inwestowane i pomnażane. Po pół roku zaczęły topnieć. Aby uniknąć dalszych strat postanowiłem się wycofać. Generali powiedziało że nie ma sprawy, ale opłata za rezygnację wynosi 98% wpłaconej kwoty. Tabela opłat nie jest dostępna u agentów, ani w oddziałach, a nawet na stronie internetowej. Trzeba o nią poprosić osobiście w centrali. Ponieważ zbliżał się termin następnej składki, postanowiłem poświęcić 15 tys w tym roku, niż 30 tys w przyszłym. Każde pieniądze tam wpływające, przepadają.
jolka37

napisał lisen » 2012-01-17, 22:09

Witaj!
po pierwsze nie Generali cię namówiło tylko jego agent - bo to zapewne była osoba, która się miała Tobą opiekować, ale jeśli tego nie robi pozwolisz, że udzielę Tobie kilku rad.

rezygnowanie w chwili obecnej z polisy jest beznadziejnym pomysłem - ponieważ tego typu rozwiązania przynoszą wymierny zysk jeśli wiesz co w momentach "topnienia kasy" należy robić.

z tej porady nie bedę miała żadnych pieniędzy więc możesz mi całkowicie zaufać :)

jeśli nie minęło jeszcze 120 dni od wymagalności składki radzę wpłacić tobie drugą składkę i narazie przenieść środki w fundusze bezpieczne (fundusze pieniężne, bądź obligacji) po to by nie stracić bo narazie jest okres wahań i lepiej mało zyskać niż dużo stracić
nie wiem dlaczego nie otrzymałaś tabeli opłat ona znajduje się w OWU, które powinnaś otrzymać przy podpisaniu wniosku a właściwie zapoznać się z tym przed podpisaniem
Nie zgadzam się, że pieniądze tam przepadają - moje mimo kryzysu minimalnie ale wzrosły.
Jeśli chciałabyś uzyskać jeszcze jakieś informacje pisz śmiało jeśli masz jakieś pytania
lisen

OmniProfit

napisał jherok » 2012-01-19, 09:25

Hej,
mam polisę OmniProfit i też mam mieszane uczucia.
Dwa lata składek, w marcu trzecia i jak do tej pory tylko koszty i straty.
Jeżeli mogę liczyć na wsparcie to będę wdzięczna. Pozdrawiam
jherok

napisał wojtet » 2012-02-07, 20:39

jherok napisał(a):Hej,

Jeżeli chodzi o produkt Omniprofit (i to się tyczy nie tylko tego produktu) trzeba nim zarządzać. Sytuacja na rynku zmienia się z każdym miesiącem i trzymanie cały czas na tym samych funduszach się nie opłaca bo są same straty tak jak w pana wypadku. Radziłbym też zrobić dywersyfikacje jeżeli chodzi o funduszę

proszę o kontakt wwojciech.zalewski@gmail.com postaram się coś doradzić
wojtet

napisał tolego » 2012-02-13, 13:44

jherok napisał(a):Hej,

Skorzystaj ze szkolenia biznesowo inwestycyjnego, które nauczy Cię jak inwestować i jak posługiwać się programem OmniProfit. Zapraszamy.
tolego