Jaki fundusz

Wszystko na temat funduszy akcyjnych, obligacji i rynku pieniężnego a także bezpośredniego inwestowania w akcje.

Jaki fundusz

napisał Maciek » 2006-03-02, 21:48

witam

zastanawiam sie na zainwestowanie ok 20 000 PLN w fundusz inwestycyjny na okres ok 2 lat, oczywiscie chcialbym jak najwiecej zyskac .

gdzie wy lokujecie wasze pieniazki, co polecacie ?
Maciek

napisał Gość » 2006-03-05, 23:19

Moze Arka w BZ WBK
Gość

napisał Pawel » 2006-08-08, 09:50

Wsadź kasę w portfel funduszy w citi albo skandii - za 2 lata miejmy nadzieje że belka zostanie zniesiona i 20% do przodu a tak to w arce przy zjeździe 15% w plecy (maj), przy wzroście i kapitalizacji - belką po dupie...
Pawel

napisał jina » 2006-10-30, 12:33

Ja sie zastanawiam nad zakupem jednostek uczestnictwa funduszy inwestycyjnych PKO/CREDIT SUISSE

Korzystam z konta INTELIGO to pierwszej wpłaty moge dokonywać w dowolnie wybrany przez siebie sposób (wpłata lub przelew). Jest też mozliwe inwestowanie systematyczne poprzez stałe zlecenie przelwu :)))

Wybrałabym fundusz zrównoważony gdyż oczekuje zysku wyższego niż przeciętny a na okres jaki chciałabym zainwestować to 4 latka

Czy ktos inwestuje w taki sposób i mógłby mi napisać o minusach i plusach takiego samodzielnego inwestowania.

Aha! do inwestowania przezanczyłabym min 10 tys
jina

zastanawiam sie nad TFI

napisał dżounsi » 2010-09-22, 11:14

ja swoją przygodę z inwestowaniem dopiero zaczynam - kupiłem trochę akcji, ale to cholernie niepewne, a podobno są jakieś fundusze inwestycyjne zwane parasolowymi, chyba już wszystkie TFI je mają, że są mega bezpieczne i można je przez lata posiadać. Pozostał tylko wybór TFI.. zna ktoś jakiś dobry? Bo ja cały czas napotykam szczególnie w sieci jeden - BPH tfi, mają nawet kanał na YT!!! hehehe http://www.youtube.com/user/bphtfivideo
dżounsi