Jakie plany na inwestycje giełdowe?

Wszystko na temat funduszy akcyjnych, obligacji i rynku pieniężnego a także bezpośredniego inwestowania w akcje.

Jakie plany na inwestycje giełdowe?

napisaÅ‚ timmy » 2007-11-13, 14:31

Witam, mam pytanie do Was-inwestuje ktoś z Was na giełdzie? w co inwestujecie, jak idzie i co w tej aktualnej sytuacji (kryzys w usa) proponujecie? inwestować czy się powstrzymać? bo ja chciałbym zainwestować kilka tysięcy na giełdzie czy to polskiej czy zagranicznej ale nie wiem czego mogę sie spodziewać (do konca roku bez opłat i tak bym działał bo korzystam z promocji dm bzwbk)
timmy

napisaÅ‚ piotrek » 2007-11-13, 23:59

Witam.

To wszystko zalezy od Twojego horyzontu czasowego i spolek jakie wybierzesz do inwestycji.

W dlugim okresie jak dobrze zinwestujesz to na pewno zyskasz, wtedy mozna nie patrzec na stany ale bardziej na polske, i polska gospodarke. Ktora poki co dobrze sie rozwija - wysokie pkb, fundusze unijne plyna caly czas, inne inwestycje takze caly czas wzrastaja, w 2012 EURO, wiec perspektywy w dlugim okresie wydaja sie byc w polsce dobre.

Takze wypatrzyc sobie jakas silna fundamentalnie spolke, zainwestowac i zakopac jej akcje na jakis czas, a wtedy zadne stany strzane ci nie beda.

Ja mam troche gotowki w akcjach 3 wg mnie wartosciowych firm: KPPD, FAM i Mostostal Warszawa
piotrek

napisaÅ‚ Szkares » 2007-11-14, 16:54

A ten BzWBK z ta promocją to ona ma też to co jest gdzieś w innych postach o rynku forex? Czy to tylko akcje bez walut?
Szkares

napisaÅ‚ ZygfrydK » 2007-11-15, 12:29

Same akcje, jeżeli chodzi o Forex to inne firmy to obsługują. Jest w innych postach np: tutaj opisane tematy16/globalfxpl-rynek-forex-vt694.htm#1787
ZygfrydK

napisaÅ‚ timmy » 2007-11-15, 12:39

Szkares, to jest tylko działanie na giełdach, inwestujesz w akcje spólek, możesz też za granicą. teraz promocja daje Ci możliwość inewstowania i prowadzenia rachunku bez opłat do końca roku(do 500 zł), myśle że warto spróbować, Tylko w co-stąd moje pytanie:)
timmy

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości