Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 12:14

Czy warto założyć konto osobiste z Lokatą Nocną w Alior Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Alior Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie z Lokata Nocna w AliorBanku.
Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego z Lokatą Nocną.

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

przelew przez internet

napisał slawoz » 2010-04-28, 09:27

az trudno uwiezyc ale to prawda . przelew zlecony przez internet o 7:00 jest realizowany po 14:00 :lol: - to chyba zart ze strony renomowanego banku- szybciej bedzie jak wyslecie kurierem. w m-banku lub inteligo operacja nie trwa dluzej jak 1 godz.
gdy zalezy wam na szybkich przelewach i innych operacjach zapomnijcie o tym banku
pozdr
slawoz

napisał rodzynek2 » 2010-04-28, 10:05

Czas realizacji przelew zależy w jakim banku jest konto kontrahenta. Jeżeli w innym banku niż Alior przed południem nie ma co liczyć na pojawienie się pieniędzy na koncie kontrahenta. jeżeli oba konta są w Aliorze, to przelew jest robiony w czasie rzeczywistym.
rodzynek2

napisał xyz » 2010-05-06, 01:31

mam konto w alior banku. ostatnio ucieło mi 31zł 49gr przez co saldo bylo ujemne, teraz po kilku dniach to samo 20 zl 43 gr. nie wiem o co chodzi. ide jutro to wyjasniac
xyz

Konto w Alior Bank - 50 zł premii co miesiąc nawet przez rok

napisał poldas » 2010-05-06, 20:37

Witam

Zainteresowała mnie nowa promocja w Alior Banku, może ktoś też się skusi...

Osoba, która spełni następujące warunki:

1. otworzy konto
2. przekaże wynagrodzenie na konto
3. wykona płatności kartą

otrzyma od banku premię w wysokości 50 zł co miesiąc.
Za każdą poleconą osobę, premia jest wypłacana 1 miesiąc dłużej dla osoby polecającej jak i
osoby zakładającej konto z polecenia (maksymalnie można otrzymać 600 zł).
poldas

napisał JaKrzys » 2010-05-10, 21:12

Ja mam już dosyc tego banku i szczerze odradzam, ciągłe przerwy techniczne, juz nie raz miałem poślizgi bo nie zdążyłem zapłacic za towar bo serwis www nie działał.. porażka
JaKrzys

alior o/n

napisał ziutek » 2010-05-11, 14:47

stanowczo odradzam.
problem z aktywacją o/n od zgłoszenia reklamacji minął już ponad miesiąc, zero odzewu...
oprocentowanie 2,5% kpina,
problemy z wypłatą pieniędzy z bankomatu
ziutek

alior piaseczno

napisał niuniuś » 2010-05-25, 13:02

Nie dawno byłem założyć konto w owym banku a ponieważ mam konto w Polbanku który jak wiadomo jest grecki (kryzys kryzys :mrgreen: ) podobno nie ma polskich gwarancji tylko greckie itd więc zacząłem od wyczyszczenia konta w moim banku, szybko bez problemu (lubię ten bank choć wiem że jestem w mniejszości) potem w samochód i do Aliora. Nie lubię czerwieni ;) troche ciemno a żona śmiała się że przez te ich meloniki nikt nie może płaszcza na wieszaku powiesić (psudo kultura) :? . Obsługa bardzo miła nie powiem ale nie leży mi bank mam co do niego złe przeczucia. Mało ludzi do obsługi kolejka czeka na obsłużenie, większość o ofercie dowiedziałem się sam czytając w banku z dotykowego ekranu bajer, muszę być bardzo stary bo wolałem jak w Polbanku dostałem plik papierów ze wszystkimi zasadami i pogadałem sobie z konsultantem. Umowa wszystko bez papieru no luz postęp ale jak włożyłem kasę na konto i nie dostałem pokwitowania bo są mega internetowi i pro ekologiczni to aż mnie tyłek zabolał 10k dać kobiecie na ładne oczy i nic? No już dał bym im te 50 gr na wydruk. Spoko kasa jest na koncie. Kartę dostane za 2 tygodnie lol w Polbanku dostałem od razu formalności mimo wszystko wcale nie trwały szybciej niż w Polbanku chociaż papierów do podpisania i przeczytania miałem dużo mniej. Dlatego dziwnie patrzę na ten bank i raczej zacznę szukać jakiegoś innego, trochę ich jest w Piasecznie, choć są też takie jak Nordea co niby są, tylko że nawet kasy w nim nie wpłacisz.
niuniuś

darmowa wypłata na całym świecie haha

napisał helboy » 2010-05-31, 22:46

Darmowe wypłaty na całym świecie? tylko dlaczego wypłacając 60 dolarów w stanach na koncie widnieje 63,5$ czy te 3,5$ zwracają haha
helboy

Alior znaczy oszust

napisał jar77jar » 2010-06-08, 20:48

Jest to najbardziej śmieszny bank z jakim miałem do czynienia, oczywiście opłaty za wypłaty z bankomatów są pobierane, sprawdziłem Tajlandia, Malezja, Czechy a na reklamacje czekam trzeci miesiąc. Po zakończeniu procesu reklamacyjnego rozwiązuję umowę natychmiast. Dodam że pojawiającew się opłaty na koncie są niczym niezwykłym czas reklamacji jak wyżej.
jar77jar

napisał rodzynek2 » 2010-06-09, 05:25

A jakiem masz konto? Zakupowe, czy z lokatą nocną?
rodzynek2

Poprzednia stronaNastępna strona