Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 12:14

Czy warto założyć konto osobiste z Lokatą Nocną w Alior Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Alior Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie z Lokata Nocna w AliorBanku.
Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego z Lokatą Nocną.

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

nie polecam

napisał marinek » 2010-06-26, 09:47

No cóż i ja uległem reklamie i namowom kolegi i przeszedłem z InvestBanku do aliora. Na początku wszystko ładnie pięknie. Chciałem przenieść swój kredyt odnawialny 4000, nie udało się. O taki kredyt w końcu mogłem się ubiegać już po 3 miesiącach wpływów. Poszedłem i... No szok, okazało się że na taki kredyt nie mam szans!
Nawet na 1000zł, rozumiem gdybym chciał 50000 ale 1000? Wszystko przez kartę kredytową GEMoney Banku z limitem 5500 (nieaktywną zresztą, ale to dla banku nic nie znaczy, rozumiem) Kartę z GEMoney banku trzymam tylko po to by płacić ubezpieczenie od utraty pracy i bezpiecznych rachunków, bo to różnie bywa. Wiem mogę zmniejszyć limit karty, ale niestety tylko listownie, a nie mam na to czasu pisać pisma i latać po pocztach skoro zależy mi na czasie bo wyjeżdżam na wakacje i chcę gotówkę na wszelki wypadek, a kredytówki nie zamierzam aktywować (za drogo) No więc wróciłem do InvestBanku (polskiego banku dodam) otworzyłem ponownie konto (LIDER) a kredyt w koncie dostałem w dniu otwierania konta. Wolę zapłacić za przelewy których nie robie dużo (samo konto jest bezpłatne) ale wiedzieć, że ten bank nigdy mnie zawiedzie. Jakoś im nie przeszkadzała moja karta z GeMoney banku. tak więc zastanówcie się dwa razy zanim wybierzecie jakiś inny bank, w którym niby jest tanio i zanim zrezygnujecie z banku z którego jesteście zadowoleni.
marinek

Slogany Alior Banku

napisał kt » 2010-07-01, 11:40

Serdecznie odradzam Alior Bank!
W razie poślizgu z opłatami od razu skierują sprawę do kancelarii prawnej,

zamiast zadzwonić lub 'zamailować' (chociaż, numer telefonu i adres e-mail

znali kiedy chodziło o przedstawianie nowych ofert). Za przysłowiowe 5zł

zadłużenia naliczą Wam 40zł opłaty za doręczenie listu z centrali i będą

grozić wpisem do Krajowego Rejestru Długów. Wyższa kultura bankowości? Tak,

ale tylko wtedy, kiedy chodzi o ich interes, a nie Twój. Jak wygodnie!

Kompletny brak poszanowania klienta i ludzkiego podejścia do sprawy... Brak

słów... Zamykamy z Mężem niezwłocznie swoje konta w Alior Banku,
Pozdrawiam
K.T.
kt

Znikajace pieniadze

napisał Elka » 2010-07-02, 18:49

Witam,

proszę uważać na swoje środki. Wypłacałam pieniądze z bankomatu- Bankomat nie mógł zrealizować transakcji i taki komunikat wyswietlil mi sie na ekranie bankomatu. Tymczasem zupelnie przypadkiem zauwazylam, że tą kwotą Alior Bank obciążył moje konto!! Składanie reklamacji zajęło mi 35 minut wiszenia na linii telefonicznej- oczekiwanie na konsultanta telefonicznego, potem wysłuchanie automatycznej sekretarki, potem wyrobienie telepinu, a potem dłuuuuga rozmowa z konsultantem.
I teraz ponad miesiac czekania na odpowiedź reklamacyjną przede mną. A co jeżeli chciałabym wypłacić wszystkie środki z konta na wakacjach za granicą, a bankomat by odmówił? ALior Bank obciążyłby mi konto i tym samym pozbawiłby mnie jakichkolwiek środków do życia i na powrót do kraju. Super, nie ma co.

NIE POLECAM!
Elka

napisał rodzynek2 » 2010-07-03, 05:20

Miałem podobny problem. Tylko, że załatwiałem taką sprawę bezpośrednio w banku. 10 minut rozmowy i za 2 dni było wszystko ok. Infolinia Aliora to pomyłka. Wszelkie reklamacje lepiej załatwiać bezpośrednio w banku.
rodzynek2

darmowe konto

napisał napus » 2010-07-03, 13:30

Gdyby ktoś kiedyś miał jakiekolwiek wątpliwości z wyborem konta za 0 zł to bardzo polecam Alior bank normalnie kosmos :lol:

Obrazek
napus

napisał rodzynek2 » 2010-07-03, 13:51

Ale jest debet więc chyba trzeba za to pobrać odsetki. Tak jest w każdym innym banku. A kartę można omówić i wtedy jest za zero złotych.
rodzynek2

napisał napus » 2010-07-03, 14:01

No tak tylko mam konto za 0 zł nie zaglądam do niego 5 miesięcy dzisiaj parzę a tam 70 zeta no chyba trochę przesadzili żadnego powiadomienia nic 70 pln / 3 pln = 23 piwa :D
napus

napisał rodzynek2 » 2010-07-04, 13:10

Nie myl konta za 0 zł (co jest w rzeczywistości), z opłatą za kartę do bankomatu, posiadanie karty nie jest konieczne. Albo dalej ślepo wierz reklamom i nie czytaj tego co podpisujesz.
rodzynek2

napisał napus » 2010-07-04, 13:16

OK, wiem że jest to spowodowane opłatą za kartę ale dlaczego nikt mnie nie powiadomił jakimkolwiek sposobem o minusowym stanie konta :?: moim zdaniem jest to celowe działanie na szkodę klienta aczkolwiek szukam umowy i starannie ją przeczytam jak znajdę jakiś argument aby pójść do sądu to pójdę.
napus

Znikające pieniądze z konta

napisał PawelB » 2010-07-08, 09:25

Ja miałem za to tak (wczoraj):
1. Loguję się do banku - stan konta 717zł
2. Dokonuję płatności kartą przez internet na kwotę 28zł
3. Zostaje mi 689zł
4. Wylogowuję się i loguję za 3 min
5. Stan konta 55zł :D

W między czasie zostały zaksięgowane moje operacje z weekendu (a sytuacja miała miejsce w środę).
Mimo iż w weekend za każdą transakcję odjęto pieniądze z środków dostępnych, to przy księgowaniu
zrobiono to jeszcze raz.

Po szybkiej interwencji dziś rano zwrócili mi 423zł, ale to nadal za mało.

Wcześniej co noc od północy miałem zerowane konto i pieniądze wracały dopiero koło 7-9 rano.
I to nie lokata nocna - bo ona odejmować miała tylko 50% środków w nocy :/ ...

To się nadaje do prokuratury....
Do jutra idę rozwiązać umowy na wszystkie konta w Aliorze i konsultuję się z prawnikiem jakie dokumenty i co konkretnie złożyć.
PawelB

Poprzednia stronaNastępna strona