Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 12:14

Czy warto założyć konto osobiste z Lokatą Nocną w Alior Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Alior Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie z Lokata Nocna w AliorBanku.
Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego z Lokatą Nocną.

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisał fiorino » 2010-07-08, 10:41

Ja też nie polecam tego banku. Mój problem opisałam tutaj:Debet w Alior Banku
Problemy zaczęły się przy otwieraniu konta. Trwało to 1,5 godziny, na kartę czekałam 2 tygodnie a jakość tej karty jest kiepska. Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę ale dla mnie jest za miękka.
Mojemu partnerowi dwa razy pobrali z konta kwotę 300 zł a załatwiania było co nie miara.
System niedopracowany, a ich kultura kończy się w placówce przy zakładaniu konta oferując filiżankę kawy.
Jak dla mnie porażka.
fiorino

nie dajcie się naciągnąć

napisał aliortosyf » 2010-08-03, 13:58

uwaga to -
piszą że konto osobiste 0 zł a zakładają konto zakupowe - które kosztuje 7 zł o czym informują po półtora roku w formie bardzo niemiłego pisma windykacyjnego
aliortosyf

napisał ja » 2010-08-03, 20:02

złożyłem reklamacje w Alior banku 11 kwienia 2010 roku do dzisiaj nikt nie zadzwonił ani nie poinformował mnie dlaczego tak długo czekam na odpowiedz, dzwoniąc tam uzyskałem odpowiedz że mam czekac, w regulaminie jest 60 dni ale nikt tego nie przestrzega, nie szanują klientów, aby ich tylko zdobyc a potem ich olewają. Nie polecam banku.
ja

napisał rodzynek2 » 2010-08-04, 09:02

aliortosyf napisał(a):uwaga to -
piszą że konto osobiste 0 zł a zakładają konto zakupowe - które kosztuje 7 zł o czym informują po półtora roku w formie bardzo niemiłego pisma windykacyjnego

W Taryfie Opłat i Prowizji (wiem bardzo trudne i fachowe wyrażenia) piszą "konto osobiste 0 zł" i tuż obok "konto zakupowe 7 zł" tak pisało odkąd jestem w Aliorze (II 2009). Więc co chodzi? A, nie chciało się przeczytać Taryfy Opłat i Prowizji (wiem bardzo trudne i fachowe wyrażenia), ale to już Twój problem.

ja napisał(a):złożyłem reklamacje w Alior banku 11 kwienia 2010 roku do dzisiaj nikt nie zadzwonił ani nie poinformował mnie dlaczego tak długo czekam na odpowiedz, dzwoniąc tam uzyskałem odpowiedz że mam czekac, w regulaminie jest 60 dni ale nikt tego nie przestrzega, nie szanują klientów, aby ich tylko zdobyc a potem ich olewają. Nie polecam banku.

Spróbuj pomęczyć Twojego opiekuna / opiekunkę, a jak nie podziała, to postrasz doniesieniem do rzecznika praw konsumenta. W 90% działa i to nie tylko w bankach.
rodzynek2

problem z Aliorem

napisał damianoso » 2010-08-13, 13:37

Witam. Mam maly problem. Zglosilem sie do promocji Aliora 10tys przywilejow. W regulaminie jest zapis:

"musi zostac odnotowany wpływ z tytułu wynagrodzenia, dokonany przez pracodawcę"

Zostalo mi potracone 4zl, za to, ze dostalem wplate na konto z zakladu pracy pt.: "swiadczenie urlopowe". Czy jest szansa wygrac sprawe z nimi czy szkoda zachodu?? Konsultantka tego przyjaznego dla klienta banku [wtf?] powiedziala, ze ten zapis regulaminu mowi, ze musi byc w tytule "wynagrodzenie". Dla mnie nie jest to jednak takie oczywiste. Prosze o pomoc. Z gory dzieki.
damianoso

napisał leks1984 » 2010-08-13, 21:59

NIe znam dokładnie procedur, ale wg mnie jak najbardziej mają takie prawo. Jeżeli w regulaminie piszą o "wynagrodzeniu" to właśnie taki zapis musi się znaleźć w tytule przelewu. Z tego co wiem to banki w przypadku jakichkolwiek promocji podchodzą restrykcyjnie i nie masz szans.. niestety.
leks1984

Znikajace pieniadze

napisał Elka » 2010-08-18, 21:18

Witam,

Od złożenia mojej reklamacji już minęło 30 dni i nie dostałam żadnej odpowiedzi.
Zajście z bezpodstawnym ściągnięciem z mojego konta przez Alior Bank pieniędzy, których nie wypłacił mi bankomat i nie odpowiadanie przez bank na moją reklamację, zmusza mnie do napisania "paszkwila" na temat tego Banku i wysłanie go do Urzędu Ochrony Praw Konkurencji i Konsumentów. Może pociągnie to za sobą jakieś działania, które zmuszą ten bank do poprawy jakości usług, żeby więcej nie zdarzyła się podobna sytuacja. Właśnie czytałam forum i widzę, że nie mi pierwszej bank podprowadził kasę.

Pozdrawiam
Elka

Mimo szczerych chęci, nie mogę polecić tego banku

napisał Lideczka28 » 2010-08-26, 01:45

Witam, :D
Kiedy w zeszłym roku zakładałam konto latem byłam pełna nadzieji. W sumie skusiłam się bezpłatnym kontem walutowym, które pilnie potrzebowałam, bo mąż wyjeżdżał do pracy do Niemiec. Dałam sie namówić tez na rachunek ROR, wytłumaczyli, że będzie mi łwiej, że przelewy przez internet między rachunkami bezpłatne itp. Kiedy przychodziły pieniążki w Euro wszystko było ok, muszę to stwierdzić. :lol: Choć jedna rzecz juz wtedy mi podpadła, że zapłaciłam prowizję wyciągając pieniądze z bankomatu obcego banku. W reklamie chwailili sie wszystkimi bankomatami za darmo, a okazało się, że mieli na myśli sieci Euronet, albo Cash For You. :evil: Ale machnęłam na to ręką, bo w sumie nie doczytałam o tym, a jak wiadomo reklamy kłamią. Kłopoty poważniejsze zaczęły się, kiedy chiałam zamknąc rachunki, gdyz mąż wrócił do kraju, a mamy od lat konto w banku śląskim. Za pierwszym podejściem daam się namówić tylko na likwidację kart płatniczych, które są płatne. Pani w jednym z oddzialów w Gdyni poinformowała mnie, że skoro nie mam kart płatniczych to nie ponoszę RZADNYCH KOSZTÓW, więc rachunki moga sobie być. :D Zostawiłam, z jakimiś gorszami na koncie ( w sensie kilka zł) Po miesiącu dosalefon, że mam ujemne saldo na ROR, bo zalegam z opłatam za prowadzenie konta. :shock: W tymże oddziale nie widziałam tej pani, co wtedy (nie pracuje?), inna pani oświeciła mnie, e tamta widocznie nie wiedziała, że mam konto zakupowe a nie z nocną lokatą, a za zakupowe się płaci(sic!) :evil: Ok, bez mrugnięcia okiem zapłaciłam, wyrównałam wszystko. Pani w banku obiecała, że zrobi tak, aby już na przyszły miesiąc nic nie naliczyło, bo zamknięcie trwa miesiąc. Zamknęłam oba rachunki i walutowe i ROR. I co? Dzisiaj ( a raczej wczoraj już) telefon. Swoją droga o godz.21.30 dzwonią z banku -całodobowy czy jak? Pani mnie informuje, że mam ujemne saldo!!! :o Ja jej na to, że zamknęłam konto, a ona czy mam na to papiery! :shock: Jestem w trakcie przeprowadzki i albo dokument wylądował w koszu, albo twki gdzieśna dnie któregoś z kartonu ze szpargałami.. :? To ona mi na to, że mam iść do tego oddziału z papierami czy bez i wyjaśnić, bo konta nie zostały zamknięte..
Lideczka28

Nie mog polecic - cz.2

napisał Lideczka28 » 2010-08-26, 01:51

Ale sie rozpisalam.. :o W sumie to juz koniec mojej przygody z Alior Bankiem - mam nadzieje. :lol: To sie okaze w piatek, bo wtedy ide oddzialu. Zastanawia mnie tylko, czy problemy, jakie mnie tam spotkaly wynikaja z jakis bledow systemowych, czy raczej z niekompetencji niedouczonych bankierow...? :?
Pozdrawiam i zycze kompetentnej obslugi w kazdym banku-
L.
Lideczka28

napisał makaro » 2010-09-02, 19:31

odradza z prostego powodu , przede wszystkim tam gdzie działa Partner banku.Mają limity na wpłąty i np idąc z wpłatą miła panienka informuje że moż epobrać tylko 2 tyś całkowita porażka
makaro

Poprzednia stronaNastępna strona