Witam,
Kiedy w zeszłym roku zakładałam konto latem byłam pełna nadzieji. W sumie skusiłam się bezpłatnym kontem walutowym, które pilnie potrzebowałam, bo mąż wyjeżdżał do pracy do Niemiec. Dałam sie namówić tez na rachunek ROR, wytłumaczyli, że będzie mi łwiej, że przelewy przez internet między rachunkami bezpłatne itp. Kiedy przychodziły pieniążki w Euro wszystko było ok, muszę to stwierdzić.

Choć jedna rzecz juz wtedy mi podpadła, że zapłaciłam prowizję wyciągając pieniądze z bankomatu obcego banku. W reklamie chwailili sie wszystkimi bankomatami za darmo, a okazało się, że mieli na myśli sieci Euronet, albo Cash For You.

Ale machnęłam na to ręką, bo w sumie nie doczytałam o tym, a jak wiadomo reklamy kłamią. Kłopoty poważniejsze zaczęły się, kiedy chiałam zamknąc rachunki, gdyz mąż wrócił do kraju, a mamy od lat konto w banku śląskim. Za pierwszym podejściem daam się namówić tylko na likwidację kart płatniczych, które są płatne. Pani w jednym z oddzialów w Gdyni poinformowała mnie, że skoro nie mam kart płatniczych to nie ponoszę RZADNYCH KOSZTÓW, więc rachunki moga sobie być.

Zostawiłam, z jakimiś gorszami na koncie ( w sensie kilka zł) Po miesiącu dosalefon, że mam ujemne saldo na ROR, bo zalegam z opłatam za prowadzenie konta.

W tymże oddziale nie widziałam tej pani, co wtedy (nie pracuje?), inna pani oświeciła mnie, e tamta widocznie nie wiedziała, że mam konto zakupowe a nie z nocną lokatą, a za zakupowe się płaci(sic!)

Ok, bez mrugnięcia okiem zapłaciłam, wyrównałam wszystko. Pani w banku obiecała, że zrobi tak, aby już na przyszły miesiąc nic nie naliczyło, bo zamknięcie trwa miesiąc. Zamknęłam oba rachunki i walutowe i ROR. I co? Dzisiaj ( a raczej wczoraj już) telefon. Swoją droga o godz.21.30 dzwonią z banku -całodobowy czy jak? Pani mnie informuje, że mam ujemne saldo!!!

Ja jej na to, że zamknęłam konto, a ona czy mam na to papiery!

Jestem w trakcie przeprowadzki i albo dokument wylądował w koszu, albo twki gdzieśna dnie któregoś z kartonu ze szpargałami..

To ona mi na to, że mam iść do tego oddziału z papierami czy bez i wyjaśnić, bo konta nie zostały zamknięte..