hm
1/2 srodków jest przerzucana na over night
czyli efektywny procent wynosi w Alior 2,5% netto nie uwzgledniając bonusu wynikającego z podatku belki
jeżeli te pieniadze mają lezeć przez dłuższy czas załóż sobie konto w Eurobanku
do kwoty 10 tys bank pobiera opłate za konto chyba 4 zł
na rachunku oszczednościowym (nalezy dodatkowo go założyć z poziomu interfejsu www)
dostajemy 4,05% na takim over night
mozna załozyc do 15 takich rachunkow
majac 10 tys otrzymamy dziennie 1,11 zł odsetek
karty sa płatne lecz nie jest wymog ich posiadanie
przelewy internetowe -
ewka napisał(a):Witam, posiadam konto z lokatą nocną, konto w aliorze mam od początku jego istnienia( skorzystałam z promocji 100zl za założenie konta) . w momencie kiedy wprowadzili opłaty za kartę zrezygnowałam z niej i w tej chwili utrzymanie mojego konta wynosi 0 zł. przy kwocie 9 000 jaka mam na koncie dziennie przybywa mi ponad 60groszy co w całym miesiącu daje mi kwotę ok 20 zl. Konto służy mi do wykonywania przelewów które są za darmo i dostaje na nie swoją wypłatę, z racji tego ze jest ona nieregularna nie skusze sie na kartę za 9 zl. do tej pory po pieniążki biegałam albo do banku, mam go za rogiem.. jestem zadowolona z tego konta, nigdy nie było żadnych problemów, czy jakiś bank zaoferuje mi więcej?? myślę ze jeśli dla kogoś alior jest bankiem głównym oplata za kartę 5 zl jest również w porządku ale 9zl to przegięcie i ma na celu usunięcie z banku takich klientów jak ja .. ale ja dalej będę biegać do banku:P