Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 12:14

Czy warto założyć konto osobiste z Lokatą Nocną w Alior Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Alior Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie z Lokata Nocna w AliorBanku.
Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego z Lokatą Nocną.

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

dno

napisał arecki » 2010-12-14, 09:48

Wyższa Kultura Bankowości
Niestety z "kulturą" oferowanych usług niewiele wspólnego.
Nie są w stanie wywiązać się z własnych zobowiązań wobec klienta.
Kończę spłacać kredyt i do tej pory nie są w stanie dosłać dokumentów, które zobowiązali się przesłać po podpisaniu umowy kredytowej. Przy każdej spłacie kontaktuję się z bankiem prosząc o te dokumenty i ustalam termin i kwotę spłaty. Absurd. W zamian co miesiąc otrzymuję telefony lub sms-y z informacjami, których podłoże wynika z ich niezrealizowanych zobowiązań wobec klienta.
Kredyty zaciągałem w różnych bankach i posiadałem status rzetelnego klienta.
Nigdy już nie skorzystam z usług tego banku.
Kredytują by naciągać.
arecki

nie polecam banku

napisał iwan26 » 2010-12-21, 09:57

Chwalą się, iż przeniesienie konta i inne formalności załatwią za ciebie - jest to tylko częściowa prawda. Jak sam przeniesiesz przelewy, opłaty to będziesz miał. Załatwienie przeniesienia z innego banku do Alior trwało ponad 3 miesiące i trwa nadal. Sam musiałem zamknąć stare konto bo alior ślimaczy się niemiłosiernie. Zaleta tego banku to tylko wypłata z wszystkich bankomatów. Lokata tzw nocna to tylko reklama. Zarobek z 0,01 w innym banku a w alior 0,06 zł. Zysk widoczny.
iwan26

napisał rodzynek2 » 2010-12-21, 10:12

Uwierz mi. o niebo lepiej jest samemu przypilnować przeniesienia konta. to tylko jedna wizyta w starym banku i jeden wieczór przed kompem na przepisywanie odbiorców i zleceń stałych. 0,06 jest 6 razy większa os 0,01. Zresztą takie kwoty są mało ważne.

Miałem ostatnio problem z uzyskanie kredytu hipotecznego na firmę (bardzo się ślimaczyli i stwarzali nowe problemy proceduralne). Wystarczył argument: inny bank proponuje mi podobne warunki i nie ma takich procedur i nagle okazało się, że połowa dokumentów i potencjalnych zabezpieczeń jest zbędna, a umowę można podpisać zaraz po podpisaniu aktu notarialnego na nabycie nieruchomości (a potem wypis z ksiąg wieczystych o ustanowieniu hipoteki) i po doniesieniu umowy i dowodu wpłaty za ubezpieczenie nieruchomości.

Wniosek: przycisnąć do muru bank (Alior i każdy inny), bo łaski nie robią.
rodzynek2

alior taki sobie, lecz jest lepszy niż banki grupy bre

napisał pelk » 2010-12-28, 22:08

hm
1/2 srodków jest przerzucana na over night
czyli efektywny procent wynosi w Alior 2,5% netto nie uwzgledniając bonusu wynikającego z podatku belki

jeżeli te pieniadze mają lezeć przez dłuższy czas załóż sobie konto w Eurobanku
do kwoty 10 tys bank pobiera opłate za konto chyba 4 zł
na rachunku oszczednościowym (nalezy dodatkowo go założyć z poziomu interfejsu www)
dostajemy 4,05% na takim over night
mozna załozyc do 15 takich rachunkow
majac 10 tys otrzymamy dziennie 1,11 zł odsetek
karty sa płatne lecz nie jest wymog ich posiadanie
przelewy internetowe -

ewka napisał(a):Witam, posiadam konto z lokatą nocną, konto w aliorze mam od początku jego istnienia( skorzystałam z promocji 100zl za założenie konta) . w momencie kiedy wprowadzili opłaty za kartę zrezygnowałam z niej i w tej chwili utrzymanie mojego konta wynosi 0 zł. przy kwocie 9 000 jaka mam na koncie dziennie przybywa mi ponad 60groszy co w całym miesiącu daje mi kwotę ok 20 zl. Konto służy mi do wykonywania przelewów które są za darmo i dostaje na nie swoją wypłatę, z racji tego ze jest ona nieregularna nie skusze sie na kartę za 9 zl. do tej pory po pieniążki biegałam albo do banku, mam go za rogiem.. jestem zadowolona z tego konta, nigdy nie było żadnych problemów, czy jakiś bank zaoferuje mi więcej?? myślę ze jeśli dla kogoś alior jest bankiem głównym oplata za kartę 5 zl jest również w porządku ale 9zl to przegięcie i ma na celu usunięcie z banku takich klientów jak ja .. ale ja dalej będę biegać do banku:P
pelk

napisał opk » 2010-12-28, 22:11

autodealing słuzy do handlu walutami
w cenach zblizonych do forexowych
i za tą mozliwość nalezy płącić 7 zeta
inne warunki handlu to min wartość zakupu walut

xyz napisał(a):Witam!
Korzystając z ostatniej szansy założyłam dwuletnią lokatę o kapitalizacji jednodniowej. W banku okazało się, że muszę posiadać konto (mimo, że pani z infolinii mówiła coś innego). Założyłam więc konto osobiste, nie chciałam karty, ponieważ to konto było mi potrzebne jedynie ten jeden raz (no dwa razy, jak będę już odbierać odsetki ;)). Według pracownika banku konto miało być za 0 zł. Co zatem oznacza abonament miesięczny (7zł) w Tabeli Opłat i Prowizji, Inne opłaty/prowizje? Czy to abonament dotyczący usługi Autodealing?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
opk

Uwaga!!!!

napisał jackis » 2011-02-01, 14:04

Nie polecam tego banku z wielu powodów, z których najważniejszy, to uporczywe uchylanie się od rzetelnego rozliczenia się z naliczonych klientowi kwot, do spłaty końcowej raty. W moim przypadku wyniosła ona trzykrotną ustaloną wartość. Obrońcy banku krzyczą że jestem sobie winien bo nie czytam umów. Ale tu nie chodzi o umowę, gdyż jeśli to wynika z umowy to jest to zgodne z prawem i jest ok. Natomiast mnie niepokoi TYLKO brak uczciwego rozliczenia. Ponieważ jeśli jest TO zgodne z prawem, TO DLACZEGO TO SIĘ WSTYDLIWIE UKRYWA????? Chcę wiedzieć chociażby dlaczego stopy procentowe rosły kilkakrotnie w ciągu miesiąca.???
Do innych moich zarzutów dołączam następujące:
- utrudnianie komunikacji klient-bank w kwestii- prośba o wyjaśnienie musi być napisaniem reklamacji, udawanie że ja to nie ja pomimo kilkukrotnego pobytu osobistego w banku i ustalenia mojej wiarygodności na podstawie d.o., itp
- braku powiadomienia o tym że zostałem kupiony od HSBC przez Aliora
- błyskawiczne naliczenie kary za ostatnią ratę, gdy mnie nie powiadomiono, że zwiększyła się trzykrotnie
- zwlekanie ze zwrotem nienależnych pieniędzy jakie były wynikiem wysłania przeze mnie większej /na wszelki wypadek gdyby np. przelew się opóźnił i znowu by mnie ukarano/ kwoty niż wynosiły ich wyliczenia
- usuwanie niektórych moich wpisów a zostawianie odpowiedzi innych na moje usunięte wpisy
itp itp
jackis

zgadzam się

napisał mechohh » 2011-06-17, 19:49

Zgadzam się ale co do inwestowania zakupiłem rok temu aktywa funduszu akcji posiadam również takie same aktywa w innych bankach i tylko w tym banku przynoszą straty. W ciągu roku straciłem ok 1000 zł i to jeszcze nie koniec w milenium dla porównania w tym samym okresie zarobiłem 450 zł ale od mniejszej kwoty .
mechohh

napisał piotrek1212 » 2011-06-25, 10:21

ja także odradzam.

Ponad 6 miesiecy walczę o odzyskanie 200zł. Skorzystałem z jednej z ich usług i wpłaciłem pierwszą ratę 200zł. Na spokojnie później przeczytałem i stwierdziłem, że to raczej dla osób, które chca inwestować na przełomie 20lat. Na drugi dzień zerwałem wg. umowy miałem 30 dni na zerwanie i mozliwosć odzyskania wpłaconych srodków i bez zadnych prowizji.

Jak kasy nie było tak nie ma. Składane reklamacje, rozmowy na miejscu nie pomagają. Nordea twierdzi, że nie otrzymała wniosku o rezygnacji z usługi, alior twierdzi, że wysłał taka przepychanka.

teraz tylko załamywac ręcę bo za 200zł to raczej nie opłaca się sądzić. A to jest po prostu -.

Niby państwo prawa a nas okradają w biały dzień i do tego wiemy kto to zrobił.

Inny przypadek znajomego.

Była promocja odnosnie wejścia GPW na giełde i oferował alior 3 akcje jezeli się dopełni warunki.
Warunki zostały dopełnione jak nie było akcji tak ich nie ma.

ODRADZAM TEN BANK
piotrek1212

napisał rodzynek2 » 2011-06-25, 16:22

Trzeba było czytać co podpisujesz i to nie tylko w banku. Gdybyś przeczytał umowę lub nawet ulotkę wiedziałbyś, że to inwestycja kilkunastoletnia.
rodzynek2

napisał piotrek1212 » 2011-06-26, 07:50

rodzynek2 napisał(a):Trzeba było czytać co podpisujesz i to nie tylko w banku. Gdybyś przeczytał umowę lub nawet ulotkę wiedziałbyś, że to inwestycja kilkunastoletnia.

problemy rozumienia pisma czytanego :/ zauważyłem u rodzynka :/

btw. inwestycja kilkunastoletnia mnie jakoś nie przeraża, chodzi o to, że zainwestowane pieniadzę były by nie adekwatne do zysku, a dokładnie szybciej w inny sposób bym zarobił niż to co oferowali a przy tym nie traciłbym płynności gotówkowej(aż w takim stopniu).

.... ale nadal nie wiem po co ten komentarz, ponieważ przedstawiłem sytuacje gdzie alior nie dotrzymuje warunków umowy, ma w wielkim poważaniu dobro klienta jak już wcześniej napisałem zło_dziejstwo i tyle.

btw2. najlepsze, że mam dowody, że to wina banku ale co z tego, droga sądownicza odpada przy takiej sumie z powódzctwa cywilnego (także Sąd Polubowny (Arbitrażowy) przy Związku Banków Polskich ). Może nalezałoby zgłosic to jako kradzieź ^_^
piotrek1212

Poprzednia stronaNastępna strona