Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Alior Bank - Konto z Lokatą Nocną - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 12:14

Czy warto założyć konto osobiste z Lokatą Nocną w Alior Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Alior Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie z Lokata Nocna w AliorBanku.
Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego z Lokatą Nocną.

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

Konto z lokatą nocną aliora

napisał smoku » 2009-06-26, 15:34

Lokata nocna (overnight), na której każdej nocy połowa środków z konta zarabia 8%

no polowa srodkow jest oprocentowana 8% ;)

druga lezy odlogiem wiec nie pracuje np z 10k tylko jedynie 5k

policcie sobie czy 5k oprocentowane 8% jest lepsze niz 10k oprocentowane zaleznie od banku ale okolo 5-6% na jakims rach osczednosciowym ;)

inna sprawa to jest overnight czyli cos ala lokata nocna innymi slowy

inna sprawa ze Alior jest nowym bankiem, narazie ma oferte bo musi przyciagac klientow zeby przyciagnac wolumen depozytu np na koniec roku
smoku

napisał piotrs1978 » 2009-06-27, 08:09

Nie jest tak źle biorąc pod uwagę, ze konto masz prowadzone bezpłatnie. Płaci się tylko za kartę do konta 3 zł miesięcznie. Przelewy internetowe są bezpłatne. Podobnie pieniądze można bez prowizji pobrać z wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie.
piotrs1978

Alior

napisał Majka » 2009-07-02, 12:35

Polecam ALIOR BANK. Bezpłatne prowadzenie konta, wszystkie bankomaty w Polsce i Europie za darmo, bezpłatne przelewy. Nie ma najmniejszego problemu z szukaniem bankomatu, jest to BARDZO WYGODNE.
Majka

Alior Bank

napisał Inga » 2009-07-30, 11:41

wszystko za darmo cóz to ca bank ...Alior, ciekawe tylko na czym zarabiają jeśli konto jest za darmo i bankomaty??? hmmm może warto dokładnie przejrzeć umowy które sie podpisuje bo ile za przelewy, za
internet, za wplaty i wyplaty w kasie i tym podobne ... z doświadczenia wiem że jeśli coś jest za darmo to jest bardzo drogie w rezultacie. Więc może warto mieć opłatę za konto jasno i wyraźnie określone warunki a nie jakieś ściemki ...
Inga

napisał piotrs1978 » 2009-08-20, 19:13

Alior ma na razie dobre warunki, ale nie utrzyma ich w dłuższym okresie czasu. Spadają bowiem dochody odsetkowe banku. Nie zdziwię się szczerze mówiąc, gdy za kilka miesięcy przeczytam, że bank zmienił taryfę prowizji i opłat.
piotrs1978

alior bank - ORADZAM !

napisał Marek7 » 2009-09-10, 19:20

Witam.

Mam konto w alior banku, a nawet dwa.

Do poniedziałku 7 wrzesnia wszystko było oki.

Owego dnia z konta zgineło mi dokładnie 46zł 99gr - podobno bank sciągnoł sobie kasę za operację którą dokonałem ponad 10 dni wcześniej. Jakim cudem ? Przecież kwoty transakcji "wpadają" na tzw. kwotę zablokowaną.

Dzięki temu na koncie pojawiło się saldo ujemne, którego nie widać w historii rachunku. Czyżby bank sfałszował dokumentacje ?

Złożyłem reklamację telefonicznie, bo mailem nie da rady - masakra. Odpowiedzi mogą udzielić mi drogą telefoniczną lub listownie (poczta) - a reklamują się jako bank proekologiczny. BZDURA

ODRADZAM TAKI BANK !
Marek7

bez lokaty nocnej

napisał ywp » 2009-09-23, 22:38

a gdy na koncie indywidualnym nie posiadam aktywowanej lokaty nocnej to dalej moge wypłacać z kazdego bankomatu bez prowizji?
ywp

napisał Wiad » 2009-09-24, 15:43

piotrs1978 - wystarczył miesiąć od Twojej przepowiedni.
Nostradamus finansowy byłby z Ciebie, bo już opuścili Overnight do 5 procent od połowy środków - czyli generalnie do 2.5.
Wiad

napisał rodzynek2 » 2009-10-05, 22:50

Marek7 napisał(a):Witam.

Mam konto w alior banku, a nawet dwa.

Do poniedziałku 7 wrzesnia wszystko było oki.

Owego dnia z konta zgineło mi dokładnie 46zł 99gr - podobno bank sciągnoł sobie kasę za operację którą dokonałem ponad 10 dni wcześniej. Jakim cudem ? Przecież kwoty transakcji "wpadają" na tzw. kwotę zablokowaną.

Dzięki temu na koncie pojawiło się saldo ujemne, którego nie widać w historii rachunku. Czyżby bank sfałszował dokumentacje ?

Złożyłem reklamację telefonicznie, bo mailem nie da rady - masakra. Odpowiedzi mogą udzielić mi drogą telefoniczną lub listownie (poczta) - a reklamują się jako bank proekologiczny. BZDURA

ODRADZAM TAKI BANK !

Chyba maja problem z systemem. Mnie ściągnęli prowizje za transakcję bezgotówkową, którą powinni obciążyć sklep. Doradzam cierpliwość i zbieranie "świstkó".
rodzynek2

Następna strona