Ściemniacze! Uwaga na nich!
napisał ZbiG » 2011-01-31, 04:30
Mam w tym banku konto internetowe od około roku. Co jakiś czas pojawiają się błędy rachunkowe na koncie. Ile mogę to tyle kontroluję, ale przez ostatnie miesiące nie ogarniam już wszystkiego ze względu na dość dużą liczbę operacji na swoim koncie. Wczoraj zauważyłem kolejny kwiatek, a mianowicie od soboty 29.01.2011 wszystkie operacje wykonują się ze złą datą księgowania. Data ta jest o jeden dzień późniejsza. Zaskutkowało to m.in. tym, że przelewy które miałem nastawione na poniedziałek 31.01.2011 zostały zrealizowane już w niedzielę 30.01.2011, choć w opisie zrealizowanych transakcji stoją daty z "przyszłości" t.j. 31.01.2011. Zabrano więc mi z konta pieniądze o dzień za wcześnie, nie naliczono od tej kwoty naleznych odsetek, zapisano niewłaściwą datę księgowania, a na domiar po mojej interwencji telefonicznej jakiś goguś mówi mi, że tak ma być i to jest dobrze, bo ich system informatyczny tak jest ustawiony. Na usta cisnęły mi się same wulgaryzmy, bo mało co nie kumaty gość, to bezczelnie wciskał mi głupotę. Dodam, że do tej pory, czyli przez ponad rok wykonałem kilkaset różnego rodzaju przelewów i operacji (może nawet ponad 1000) i nigdy nie zdarzyło się tak, że przelewy realizowane były z wyprzedzeniem jednodniowym (no i bo dlaczego tak miało by być).
Przez ten rok "współżycia z bankiem" zdarzyło się m.in. dwukrotnie nie zrealizowanie przelewu zdefiniowanego wcześniej, pomimo spełnienia wszystkich wymogów. Wtedy nie dostałem żadnej odpowiedzi "Dlaczego!". Zadzwoniła jedynie babka do mnie i ustaliła sobie ponownie fakty, które opisałem wcześniej w reklamacji.
Muszę jak najszybciej zmienić ten bank, bo nie mam do nich żadnego zaufania. I potwierdzam w 100% informacje o tym banku poprzednika mojego postu.