Allianz - Konto Osobiste - Opinie

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Allianz - Konto Osobiste - Opinie

napisał Allianz » 2009-08-04, 11:40

Jakie są Wasze Opinie o koncie osobistym w Allianz Banku? Ma ktos konto w tym banku?
Allianz

zaskoczyli mnie

napisał zaskoczona » 2010-01-19, 20:01

założyłam konto w Allianz Bank w Poznaniu na Małych Garbarach, zaskoczyli mnie ofertą, która nie kryje w sobie żadnych gwiazdek i małych literek,wybrałam jedno z trzech kont, z darmowym internetemi fajnie działającą stroną.Dodatkowo dostałam 25 % zniżki na AC samochodu w TU Allianz.
Od dawna tak dobrze nie wypowiedziałam się o banku.No i wielki plus miejsce parkingowe dla klientów pod samym oddziałem. polecam
zaskoczona

wysokie opłaty

napisał Witek » 2010-05-30, 14:33

Jak widzę na stronie banku 40zł za prowadzenie.. nic tylko brać!
Witek

promocja w Allianz Banku

napisał jacosss » 2010-07-21, 20:06

konto jest bezpłatne, musi jedynie być jakiś minimalny wpływ w miesiącu np. 5 zł
jacosss

Allianz Bank

napisał nowyA » 2010-11-18, 16:19

Oferta jest na tle innych jest atrakcyjna. Wypłoszony podwyżkami opłat w PKO BP poszedłem "obok", do niedawno otwartego banku Allianz. Zalety i wady względem PKO:
Allianz drogie konto, ale promocyjnie zwolnione z opłat za wszystko (w PKO dużo nowych opłat bez zwolnień i zawiła tabela opłat). Wady: pracownicy oddziałów są świezi i nie znają oferty własnego banku. Centrum dzwoni z numerów zastrzeżonych chcąc weryfikować odbiorcę telefonu. Kartę na start dają i działa od razu. Zwykła przychodzi po jakimś czasie. Zaskoczenie: allianz bank nie pozwala robić przelewu z datą przyszłą z oszczędności.
System dostępu internetowego przyzwoity, choć nie ma wersji na telefon komórkowy.
nowyA

Ściemniacze! Uwaga na nich!

napisał ZbiG » 2011-01-31, 04:30

Mam w tym banku konto internetowe od około roku. Co jakiś czas pojawiają się błędy rachunkowe na koncie. Ile mogę to tyle kontroluję, ale przez ostatnie miesiące nie ogarniam już wszystkiego ze względu na dość dużą liczbę operacji na swoim koncie. Wczoraj zauważyłem kolejny kwiatek, a mianowicie od soboty 29.01.2011 wszystkie operacje wykonują się ze złą datą księgowania. Data ta jest o jeden dzień późniejsza. Zaskutkowało to m.in. tym, że przelewy które miałem nastawione na poniedziałek 31.01.2011 zostały zrealizowane już w niedzielę 30.01.2011, choć w opisie zrealizowanych transakcji stoją daty z "przyszłości" t.j. 31.01.2011. Zabrano więc mi z konta pieniądze o dzień za wcześnie, nie naliczono od tej kwoty naleznych odsetek, zapisano niewłaściwą datę księgowania, a na domiar po mojej interwencji telefonicznej jakiś goguś mówi mi, że tak ma być i to jest dobrze, bo ich system informatyczny tak jest ustawiony. Na usta cisnęły mi się same wulgaryzmy, bo mało co nie kumaty gość, to bezczelnie wciskał mi głupotę. Dodam, że do tej pory, czyli przez ponad rok wykonałem kilkaset różnego rodzaju przelewów i operacji (może nawet ponad 1000) i nigdy nie zdarzyło się tak, że przelewy realizowane były z wyprzedzeniem jednodniowym (no i bo dlaczego tak miało by być).
Przez ten rok "współżycia z bankiem" zdarzyło się m.in. dwukrotnie nie zrealizowanie przelewu zdefiniowanego wcześniej, pomimo spełnienia wszystkich wymogów. Wtedy nie dostałem żadnej odpowiedzi "Dlaczego!". Zadzwoniła jedynie babka do mnie i ustaliła sobie ponownie fakty, które opisałem wcześniej w reklamacji.
Muszę jak najszybciej zmienić ten bank, bo nie mam do nich żadnego zaufania. I potwierdzam w 100% informacje o tym banku poprzednika mojego postu.
ZbiG