Ponieważ nie ma osobnych tematów na różne konta BGŻ, jestem zmuszona napisać moje pytanie w tym temacie.
Widzę, że BGŻ nie cieszy się popularnością w tym dziale forum - postów niewiele, a sam opis kont jest już nieważny. Czy to dobry znak, że jest niewiele osób niezadowolonych?
Przy okazji przepraszam za powtarzanie tych samych pytań, które sformułowałam w temacie o wyborze najlepszego konta, powinnam była od razu przejść do części forum o opiniach na temat poszczególnych kont
A teraz do rzeczy. Chodzi mi właśnie o Konto Plus z Podwyżką. Wg reg/toip ma ono mieć takie parametry:
- 0 zł za otwarcie, prowadzenie
- 8/5 zł za kartę, opłata obniżona po transakcjach bezgotówkowych kartą na 300 zł na m-sc,
- bezpłatne wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce,
- realizacja zlecenia stałego i polecenia zapłaty bez opłat,
- przelew w placówce 5 zł, internetowy za darmo,
- otworzenie/modyfikacja zlecenia stałego w placówce 2 zł, odwołanie 5 zł, w internecie wszystko za darmo,
- to samo dla polecenia zapłaty nie wiadomo czemu w ogóle nie jest uwzględnione w toip (inne banki każą płacić zazwyczaj tak samo, jak za zlecenie stałe, więc nie wiem, o co chodzi?).
Warunki otrzymania premii:
- 1% od najwyższego wpływu, a nie od sumy wpływów,
- max 50 zł min 3 zł (czyli wpływ w wys. 300-5000 zł),
- rozliczenie 3 operacji bezgotówkowych wykonanych kartą.
Czy w praktyce wszystko jest przez bank respektowane?
Czy rzeczywiście wszystkie bankomaty są za darmo? W mojej miejscowości są bankomaty: PKO BP, Pekao SA i BPS i z tych chcę korzystać.
Czy bank nie miga się od wypłaty "podwyżki"? Czy w tytule przelewu od pracodawcy powinno się znaleźć jakieś słowo klucz, jak to życzy sobie PKO BP w przypadku Konta za zero?