BNP Paribas - Konto Witalne - Opinie i Oceny

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

BNP Paribas - Konto Witalne - Opinie i Oceny

napisał admin » 2009-06-10, 00:01

Czy warto założyć konto osobiste w Banku BNP Paribas? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Fortis Banku.

Konto Witalne BNP Paribas - Podstawowe parametry:

Obrazek

W skład pakietu Konta Witalnego wchodzi:

- Dodatkowa pensja w formie POŻYCZKI ZA DARMO
0% odsetek
0% prowizji
0 kosztów
minimalny miesięczny dochód tylko 1500 zł netto
maksymalna wartość pożyczki – aż 7500 zł netto
okres spłaty – aż do 24 miesięcy

- Najlepsze na rynku KONTO OSZCZĘDNOŚCIOWE 5,8% wg Comperia.pl i bankier.pl:
oprocentowanie 5,8% w skali roku dla kwoty do 15 tys zł
gwarancja utrzymania oprocentowania przez 6 miesięcy
dzienna kapitalizacja odsetek w dni robocze

Załóż konto
Zobacz szczegóły
admin
Administrator

Ogólnie o fortis

napisał Mona87 » 2009-12-15, 15:19

Nie polecam tegi banku nie dość że doładowania telefonu nie raz są ronione w ciągu kilkunastu godzin to i przelewy są póżniej robione nie to co w dominet banku lepiej było przed połączeniem.
Odradzam ten bank!!!
Mona87

niewiarygodny bank

napisał trion » 2010-04-04, 20:33

Nie polecam tego banku, jest nieprzyjazny dla klientów, pracownicy w ogóle nie angażują się w załatwiane sprawy i wnioski klientów. Co gorsza jest to bank, gdzie wynikiem pomyłek pracowników jest znikanie pieniędzy z konta. Ogólnie wielce problemowy, a o wszystkim decyduje centrum banku.
trion

napisał lukaszm » 2010-04-22, 10:32

W ofercie banku BNP Paribas Fortis dostępne są 4 rodzaje pakietów kont osobistych, które różnią się między sobą zawartością produktów i usług nimi objętych oraz zakresem assistance oferowanym do poszczególnego pakietu.
* Pakiet S wyróżnia w głównej mierze brak opłaty pakietowej, czyli łącznie darmowe są: opłata za prowadzenie rachunku, wydanie i użytkowanie karty debetowej wraz z jej ubezpieczeniem, dostęp do systemu bankowości internetowej oraz telefonicznej, bezpłatne wypłaty z własnych bankomatów;
* Pakiet M kosztuje miesięcznie 6,50 zł, a w tej cenie otrzymujemy: prowadzenie rachunku bez dodatkowych opłat, podobnie dostęp do bankowości elektronicznej, wypłaty z bankomatów własnych, jak również sieci Euronet. W ramach tego pakietu dołączone są już niektóre usługi assistance, pośród których wymienić należy m.in.: pomoc techniczną w miejscu zamieszkania, pomoc w trakcie podróży, pomoc medyczną oraz infolinie - medyczną, prawną oraz familijną;
* Pakiet L za który przyjdzie nam co miesiąc zapłacić w wysokości 15 zł, zaś w tej cenie poza produktami odpowiednimi dla Pakietu M zakres rozszerzony został o bezpłatne przelewy internetowe oraz wypłaty z bankomatów innych banków. Z kolei dostępny pakiet assistance różni się od zakresu przewidzianego dla Pakietu M serwisem Concierge (charakteryzującym się między innymi możliwością zamówienia rezerwacji stolika w restauracji, organizacji wyjazdu wakacyjnego, czy też dostarczenia pod wskazany adres biletów do kina lub teatru);
* Pakiet XL powstał z myślą o najbardziej wymagających klientach. Cena tego pakietu ustalana jest indywidualnie. Poza zakresem produktowo-usługowym zawartym dla wymienionych wyżej zestawów oferuje on: bezpłatne wypłaty również z zagranicznych bankomatów oraz darmowe przelewy SEPA przez Internet. Najbardziej rozbudowany jest również pakiet assistance obejmujący wcześniejsze świadczenia w razie potrzeby lub wypadku z dodatkowym assistance podróżnym w Europie, rozszerzoną pomoc medyczną oraz pakiet Concierge.

PROŚBA O WYPEŁNIENIE ANKIETY
Adresatami ankiety są osoby posiadające konto w bankach: PKO BP, RAIFFEISEN BANK, PARIBAS FORTIS, DEUTSCHE BANK. Jestem studentem II roku uzupełniających studiów magisterskich Politechniki Wrocławskiej. Zwracam się z prośbą o wypełnienie kwestionariusza na temat „Postrzegania banków”. Ankieta jest anonimowa i posłuży jedynie do celów badawczych.

http://www.ankietka.pl/ankieta/38989/postrzeganie-bankow-przez-klientow.html
lukaszm

fortis na tak

napisał nefretete » 2010-05-09, 11:41

A ja jestem zadowolona. Już pół roku temu zdecydowalam się na zmianę banku i bardzo mi to pasuje. Jasne , czyste zasady, brak ukrytych opłat, Cena za pakiet jest jedyną ceną do zapłaty, brak opłat za kartę ( z wyj pakietu M-1zł), brak opłaty za sprwdzenie salda w bankomacie , darmowy dostęp do centrum telefon.i bankowości internetowej. Rzetelna i miła obsługa. Polecam wszystkim.
nefretete

BNP

napisał Tomas » 2010-05-14, 22:51

Maja dość kiepski marketing, ale zdecydowałem się bo otworzyli mi pod domem świetny oddzialik w Gdańsku na kołobrzeskiej, z dobrą kawą na wejściu i zaangażowaną obsługą. Póki co jest ok. wiem za co płacę.
Tomas

Fortis - Obiecująco

napisał rafa » 2010-05-20, 13:51

Dziś otworzyłem u nich konto. Przyjemna obsługa, szybko - 15 min. Wybrałem najskromniejszy pakiet "S". Fakt, że przelewy internetowe kosztują 0,50 zł, ale przy mojej częstości przelewów - kilka na miesiąc, lub długo, długo nic (wyjazdy zagraniczne) to dobra opcja, bo wtedy nie płacę 'abonamentu' za posiadanie karty, a więc można o koncie zapomnieć i nie być później zdziwionym ujemnym saldem. Taką przynajmniej mam nadzieję, bo wszystko okaże się w praniu. Myślałem o m-Banku, ale nie ma w moim mieście wpłatomatów i w mojej sytuacji finansowej, gdzie to ja jestem tym, który będzie przeważnie wpłacał na swe konto, do Żabki biegać nie mam zamiaru, żeby tę kasę wpłacić i jeszcze czekać do trzech dni na pojawienie się jej na koncie. Dlatego zdecydowałem się na bank, do którego można normalnie wejść. W grę wchodził też Lukas, ale tu (e-Konto) jest 3 zł za kartę, a wypłata gotówki w placówce może kosztować 5 zł - w Fortisie normalnie, jak w całym świecie, czyli za darmo.
W pakiecie jest rachunek oszczędnościowy 3,6% (zmienna stopa) z kapitalizacją dzienną, a więc przy określonych kwotach max. wolny od wszelkich belek. Można ich mieć kilka (tych rachunków). W porównaniu do Aliora (prawa strona śpi lewa chrapie;) - tam jest 5% od połowy środków, czyli 2,5 % i to tylko przez noc (nie wiem, jak oni to liczą i czy mam te 2,5% dzielić jeszcze na pół). Myślałem o Aliorze, ale 9 zł/mies. przy nieregularnych wpłatach to ciut za dużo. Natomiast wszystkie bankomaty za darmo to jego wielki plus.
W tym pakiecie Fortisa jest też możliwość otworzenia konta walutowego (ale tylko USD i Euro)
Minusem Fortisa jest natomiast opłata 1zł za przelewy wewnętrzne pomiędzy kontem głównym, a oszczędnościowym, ale to przecież rekompensuje % z oszczędnościowego. No i w pakiecie S za darmo jest tylko bankomat Fortisa, a Euronetu już za 5 zł.
Internet banking jest ponoć na wysokim poziomie; drugie miejsce w Polsce pod względem bezpieczeństwa. Zobaczymy. Na razie czekam na aktywację loginu.
rafa

mały appendix

napisał rafa » 2010-05-20, 15:06

Właśnie uaktywnili mój login. Minęło jakieś 3 godziny od założenia konta w placówce Fortis. Okazuje się, że system kodów sms spisuje się świetnie i już mogę działać na necie. Trzeba tylko pamiętać o tym, by skrzynka odbiorcza sms w telefonie nie była przepełniona. Na kartę zdaje się mam poczekać jeszcze do dwóch tygodni max.
pozdrawiam
rafa

Pl@net niedostępny...

napisał rafa » 2010-05-21, 23:06

Piątek wieczór. Chciałem się zalogować. Po wpisaniu loginu podano mi dla hasła maskowanego o jedno pole mniej do wypełnienia, niż powinno być. Byłem zdziwiony, ale pomyślałem, że może nie chcą np. ostatniego znaku. Wpisałem pierwszy raz - błąd, drugi - to samo, trzeci - pojawił się komunikat 'Pl@net niedostępny'. Wszedłem na stronę logowania z innego adresu IP - i to samo - 'Pl@net niedostępny', podane też w jęz. angielskim. Żeby chociaż wyjaśniono dlaczego; np. 'wpisałeś hasło błędnie 3 razy - udaj się do siedziby banku po nowe' ale nic takiego. Podano tylko numery telefonów. Może tego jeszcze nie wiem - może bankowość internetowa Fortisu nie jest dostępna w weekendy? :lol: A może w weekendy mają kłopoty... Nie mogłem pomylić hasła.
Pierwszy poważny minus. Zobaczymy jutro...
rafa

OK, wszystko działa

napisał raffa » 2010-05-26, 08:30

Okazało się, że to była czasowa awaria systemu. Następnego dnia rano mogłem się już zalogować.
Opłata 1zł za przelewy na oraz z rachunku oszczędnościowego dotyczy tylko operacji dokonywanych w banku. Przez internet natomiast przelewamy pomiędzy swoimi kontami za darmo, jak mi powiedziano. Cieszę się.
raffa

Następna strona