BZ WBK - Konto<30 - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

napisał admin » 2009-06-09, 22:20

Czy warto założyć Konto<30 w BZ WBK? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie<30.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Banku Zachodnim WBK.
Konto<30 BZ WBK-Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisał ktosi » 2010-07-17, 18:11

Mam takie konto i moim zdaniem zdecydowanie NIE. Nie wiem jak jest w twoim wypadku ale mnie ten bank orżnął na już prawie 50zł. Już 2 razy dałem się zrobić w ciula... nie polecam.

Jaka była moja historia??
Kiedyś byli u nas w szkole poszukując nowych klientów. Myślałem wtedy o założeniu konta w mbanku, jednak oba były darmowe, oni mieli jedną placówkę niedaleko mojej szkoły więc się zgodziłem. Co prawda za samo konto do dzisiaj zbyt dużo nie zapłaciłem ale tamtego dnia wcisnęli mi również kartę debetową ja twierdzili też całkowicie "darmową". No ale jak się okazało w praktyce nie bardzo. Za kartę liczyli mi miesięcznie 5zł, 2zł za "Opłata za kartę ******5322" i 3 za ubezpieczenie, o którym oczywiście nie raczyli wspomnieć. Gdy zorientowałem się o odciąganej opłacie zrezygnowałem z konta jakieś 20/25 zł za późno...

Po jakiś czasie wybaczyłem im tą sytuacje w końcu mieli wtedy dużo ludzi na głowie, mogli nie pamiętać żeby każdego poinformować o wszystkich szczegółach itp... Mieliśmy wtedy wyciecze klasową w której zwiedzaliśmy jeden z oddziałów tego banku. Trudno opisać mi całą wycieczkę i wszystko o czym rozmawialiśmy, w końcu trwała jakieś 3 godziny. Wspomnę jedynie o tym że prowadząca wspomniała że był to pewien błąd w ofercie banku, starali się żeby to zmienić i dla nowych klientów jest to już rzeczywiście darmowe... starzy mają spróbować za jakiś miesiąc. Tak zrobiłem.
Tym razem już inna pani w banku (oczywiście miła jak każdy pracownik), usłyszała że jestem zainteresowany kartą i wszystkimi opłatami. Dokładnie wypytałem czy rzeczywiście jest już darmowa. Oczywiście pani powiedziała że karta jest całkowicie za darmo nie ma żadnych dodatkowych opłat... Po jakiś 2/3 tygodniach odciągnęli mi 25 zł tytułem wydania karty. Nie wiem nawet czy to wszystkie opłaty jakie będą próbować mi naliczać...

Teraz poważnie myślę nad całkowitą rezygnacją z konta i karty. I tu jeśli wierzyć informacją które znalazłem w internecie czekała mnie kolejna pułapka, bo nie wystarczy powiedzieć że chce zrezygnować z konta i karty, muszę jeszcze wiedzieć że osobno mam zrezygnować z ich wbk24, bo jak tego nie zrobię to po 30 pewnie zaczną naliczać mi opłaty za korzystanie z tej usługi...
Źródło http://www.grupy.egospodarka.pl/Rozstanie-z-BZ-WBK,t,345761,8.html :
"Rozwiaz poza umowa o prowadzenie konta i karte platnicza, takze umowe o
elektronicznym dostepie (czyli zeby ci skasowali ten NIK).
Bo ci wszyscy placzacy tylko z kart/konta rezygnowali, to bank dalej mial z
nimi umowe o dostepie elektronicznym..."

"Bank BZWBK zwany dalej Bankiem"
Umowa z bankiem pozostawia wiele do życzenia i to pod każdym względem. Jest niezrozumiała i niejasna. W umowie są liczne odwołania do różnych załączników których miała pani(lub pan) Ci nie pokarzą. Oczywiście wszystko znajdziesz w cenniku na ich stronie w tym bardziej ukrytym lub tym wyeksponowanym. Chociażby http://indywidualni.bzwbk.pl/_items/doc ... ciebie.pdf - jeden z załączników do umowy. Jednak jeśli dokładnie nie wczytasz się w umowę nikt Ci tego nie powie, z doświadczenia wiem że nawet jak o coś spytasz w prost to cię okłamią.

Kontakt z klientem
Powiem tylko że do dnia dzisiejszego nikt mi nie odpisał na maila wysłanego na adres rzecznik.klienta@bzwbk.pl (pamiętaj żeby nie wysyłać wiadomości przez formularz na ich stronie, bo nie dostaniesz żadnego dowodu że coś wysłałeś a oni gubią lub zapominają o wszystkim co jest dla nich niewygodne).

Reasumując
Zdecydowanie nie polecam. Ja sam będę uciekał z tego banku najszybciej jak się da, a tobie radze tam nawet nie zaglądać.
ktosi

Zamknięcie konta w BZWBK

napisał piotrs1978 » 2010-07-17, 22:30

Pamiętaj aby przed zamknięciem konta (czytaj przed złożeniem wypowiedzenia) pieniądze przelać na inne konto. Przed paroma laty zamykając konto w BZWBK okazało się, że moje pieniądze zablokowali na 3 miesiące, bo wtedy taki był okres wypowiedzenia! Jest tyle banków do wyboru, że na pewno znajdziesz dla siebie odpowiedni.
piotrs1978

napisał ktosi » 2010-07-18, 16:17

Wielkie dzięki za radę:)

Będę musiał o tym pamiętać. No cóż liczę że następnym razem będę miał więcej szczęścia.
ktosi

napisał piotrs1978 » 2010-07-18, 21:40

Ciekawym rozwiązaniem byłoby myślę połączenie dwóch kont - Inteligo oraz e-konta w mbanku.

Inteligo jest kontem bezpłatnym o ile saldo konta wyniesie 100 zł (łatwo to osiągnąć blokując na stałe taką kwotę na koncie). Przelewy internetowe z tego konta są bezpłatne do innych banków w Polsce. Inteligo ma tą zaletę, że można wpłacić pieniądze na to konto w każdej placówce PKO BP SA lub agencji tego banku bez prowizji. Karta do konta nie kosztuje nic, jeśli wykona się miesięcznie operację na 100 zł, w przeciwnym razie kosztuje 1 zł.(link do taryfy prowizji i opłat http://www.inteligo.pl/pliki/toip/taryfa.pdf)

Mbank nie trzeba chyba za bardzo przedstawiać - zero opłat za konto i za kartę do konta i bezpłatne wypłaty w bankomatach BZWBK, E-Card, Euronet i Cash4You (sporo jest tych bankomatów). Przelewy internetowe w mbanku do wszystkich banków Polsce również są bezpłatne.

Ciekawym rozwiązaniem może też być ostatnio reklamowane konto Direct Banku Śląskiego. Szczegóły Tutaj: tematy27/ing-bank-konto-direct-opinie-oceny-pytania-vt1965.htm
piotrs1978

Dopisują swoim klientom obce osoby do konta

napisał czarnainez » 2011-07-07, 09:06

Doradzam wszystkim klientom BZ WBK sprawdzenie, jak wygląda to w ich przypadku. 17 czerwca dokonałam wpłaty własnej na indywidualne konto osobiste w I Oddziale BZWBK w Łodzi. Konto zakładałam w ubiegłym roku u doradcy mobilnego, wyłącznie na mnie, nigdy nie dodawałam do niego żadnego współwłaściciela czy osoby upoważnionej. Proszę więc wyobrazić sobie moje zaskoczenie, gdy zauważyłam, że na potwierdzeniu wpłaty oprócz mojego widnieje też inne nazwisko. Zgłosiłam nieprawidłowość pracownikowi oddziału, a ten odmówił dokonania korekty, ponieważ nie miałam przy sobie dowodu osobistego. Odmówił również wykonania telefonu do XIII Oddziału BZWBK w Łodzi,w którym znajdują się moje dokumenty, by tam dokonano poprawki zgodnej z dokumentacją. Błąd doradcy poprawiono dopiero 28 czerwca, po wielu bezskutecznych telefonach na infolinię, do XIII Oddziału i wreszcie do rzecznika klienta, grożeniu sądem i prasą. Sprawa dopisania osoby trzeciej do mojego konta nie została wyjaśniona do dziś, choć właśnie mija 20 dni.
czarnainez

:)

napisał sssss » 2011-09-20, 16:18

jestem zadowolona z tego banku :) zadnych dodatkowych opłat od ponad roku!!!! :) polecam!
sssss

napisał Mati » 2011-11-28, 19:31

1. Jaka jest minimalna kwota za którą trzeba zapłacić w sklepie kartą, żeby nie pobrali miesięcznej opłaty(3zł)?
2. Chcę założyć konto <30, a do niego tylko kartę payback, nie chcę tej standardowej karty. Jest taka możliwość?
3. Czy tą kartą "Karta MasterCard PAYBACK" można płacić(nie zbliżeniowo)?

A może lepiej wybrać PKO Konto pierwsze?
Mati

konto 30

napisał MAriano » 2011-12-12, 11:51

1. Nie ma minimalnej kwoty. Wystarczy jedna dowolna transakcja
2. Tak, jest taka możliwość, sam z niej korzystam.
3. Tak, karty MasterCard PAYBACK możesz używać jak każdej innej karty (z wyjątkiem płatności zbliżeniowych)
MAriano

konto <30

napisał BBBBB » 2012-01-03, 12:06

oszustwo:/ Miało być darmowe do 30 roku życia a teraz co? ograniczyli do 26...a potem trzeba wpłacać miesięcznie minimum 1000 zł żeby nie płacić 7 zł miesięcznie ! Na dodatek z tego co mi wiadomo za przelewy opłata 50 gr + 20 gr w jakimś smskodzie-5 kodów miesięcznie jest za darmo. na dodatek powiększyli opłatę za kartę do 35 zł na 2 lata! Ogólnie dno, uciekam z tego banku jak najszybciej...po to ono było do 30stki za darmo, bo ludzie np jeszcze mogą studiować, nie pracować, albo pracować jeszcze nie zarabiając powyżej 1000 na rękę - wtedy było korzystne, a teraz niestety...
BBBBB

Następna strona