Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 22:44

Czy warto założyć konto bankowe DB Net w Deutsche Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie DB Konto.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Deutsche Bank.

DB Net Konto Deutsche Bank -Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

DB Net w Deutsche Bank - opinia uzytkownika konta

napisał wilku » 2009-11-03, 20:55

Korzystam z db Net i jesli jedynym kryterium wyboru jest bark oplat za konto, karte oraz bezplatne wyplaty z bankomatow to konto nalezy polecic. Wg mnie jednak to nie sa wystarczajace kryteria. Przy koncie internetowym, a takim jest db Net wazne jest jeszcze:
- dostep do uslug bakowych z poziomu systemu transakcyjnego,
- przejrzystosc systemu transakcyjnego,
- szybka realizacja zlecen,
- nowatorstwo rozwiazan systemowych
W skrocie chyba tyle.
Niestety w db Net nie spalnia zadnego z powyzszych oczekiwan.
Przyklady? Oto one:
- Oczekiwanie na karte potwierdzajaca transakcje - 3 tygodnie,
- realizacja przelewow miedzy wlasnymi rachunkami trwa bardzo dlugo. Robiac przelew z konta oszczednosciowego na db Net 30.10 o godzinie 18:00 pieniadze znalazly sie na db Net dopiero 2.11 czyli w poniedzialek. Jesli w tym czasie ktos chcialby te pieniadze wyplacic z bankomatu to ma pecha. Konkurencyjne banki takie przelewy zawsze robia on-line. Dla mnie nie do przyjecia taki system,
- realizacja przelewow zewnetrznych - 2 dni od czasu zlecenia czyli kolejna porazka,
- system transakcyjny totalnie przestarzaly,
- jelsi otwierasz nowy rachunek, nowa karte w banku, to z automatu nie widzisz tego w internecie, tylko musisz laskawie zadzwonic na infolinie zeby raczono Ci podpisc usluge, aby widoczna byla w systemie transakcyjnym.
Minusow moglbym wymieniac wiecej. Mam porownanie do innych bankow, ktore w konfrontacji z Deutsche Bank wypadaja rewelacyjnie.
Podsumowujac - wg mnie DB ma przestarzaly system na ktorym pracuje, stad tak kiepsko wypada obsluga internetowa. Dopoki system sie nie zmieni nie polecam nikomu db Net, kto ceni sobie szybkosc i bezproblemowosc
wilku

deutche bank

napisał Jacas » 2009-11-12, 20:15

Powiem krótko. Niemiecki Bank, uważa się, porządek, dokładność, precyzja, jednym słowem ordnung. Może, ale nie w Polsce. Polacy spieprzą wszystko co dobre. Tak jest w mojej sytuacji. Założyłem konto, przez internet. Po tygodniu kurierem przyszła paczka z dokumentami. Do podpisu. Ok, wypełnione, odesłane. Po dwóch dniach, powtórka z rozrywki, aż się sam kurier zdziwił. Drugi raz takie same dokumenty. Nie podpisałem, ponieważ jest współwłaściciel, a tego dziś w domu nie ma. Z adnotacją moją i kuriera o zdublowaniu dokumentów odesłane. I już mam złe przeczucia, znaczy się mają bałagan-źle! Po dwóch tygodniach przychodzą karty - do bankomatu i do @. Uaktywnione przez teleserwis. Ok. Przelałem pieniądze. I tu moje przeczucia się ziściły! Chwała Bogu! Kasa wróciła na konto z którego przelewałem, ale dlaczego? A no dowiedziałem się, próbując się zalogować - wrong! Nie da się! Zablokowane! Dzwonię na infolinię, tam babka zdziwiona, widzi zablokowane konto, ale nie wie dlaczego?! Bo umowy też nie widzi!. Bierze numer telefonu - oddzwoni. Mija dzień, nie oddzwania, zatem sam dzwonię. Gościu, kurde mam wrażenie że przeszedł z jakiegoś sygma czy cetelemu, nawet nie próbował za dziwna pomyłkę przeprosić! Żadnego proszę się nie niecierpliwić, wyjaśnimy zaraz, o nie! Na koniec, kiedy chciałem namiar na kogoś z kierownictwa, palnął- niestety, nie jest Pan klientem naszego banku! I dobrze! I nie chcę! A jakbym w firmie podał to konto do przelewu wynagrodzenia?? Dziś nie miałbym za co żyć, do czasu wyjaśnienia tego bałaganu!Dlatego odradzam ten bank każdemu! NEGATYW! Nie polecam!
Jacas

konto DBnet

napisał legniczanin » 2009-11-24, 14:34

Yarcio napisał(a):Zastanawiam się nad zmiana konta i banku oczywiście, najbardziej interesuje mnie wypłacanie
gotówki w różnych bankomatach, a w szczególności bankomatach innych banków, transakcje
bezgotówkowe oraz przelewy internetowe. Wyszukałem sobie dbNET. Czy ktoś miał juz styczność
z Deutsche bankiem jesli chodzi o konta i ma jakieś doświadczenie ?

Założyłem konto w DB i jestem BARDZO ZADOWOLONY :-) POLECAM
legniczanin

db vs ipko

napisał ww » 2009-12-19, 14:17

po wielu latach rzutem na taśmę przeniosłem się do dbnet. jedyna niedogodność to taka - że nie widzę natychmiast kwoty zarezerwowanej do przelewu po jego zatwierdzeniu. czyli na ekranie przez jakiś czas widzę nieaktualne środki dostępne. poza tym wszystko za darmo (w ipko kilkaset zł rocznie za opłaty i prowizje). założenie konta ok tygodnia. musiałem odwiedzić oddział - ale to sprawa indywidualna (nie trzeba tam być przy standardowym zakładaniu konta) - i zaskoczenie totalne - pani wstała jak wychodziłem!!!!!! - aż mi szczęka opadła ;)
ww

napisał rodzynek2 » 2009-12-19, 14:31

Zaczynają szanować klienta, aż miło się czyta o takich sprawach. DB jest kolejnym bankiem, który podnosi standard obsługi klienta. W końcu dobra oferta cenowa to nie wszystko. W Lukasie i Aliorze, też wstają do klienta i się witają przez podanie ręki. Zakładanie konta w 15 minut i karta od ręki. W Aliorze na upartego nawet na godzinę można się umówić i załatwić własne sprawy bez czekania w kolejce.
rodzynek2

napisał katarzyna400 » 2010-02-10, 12:19

założyłam konto db net wszytsko pięknie ładnie, muszę przyznać że jestem zadowolona. Poleciłam te konto znajomej. Znajoma pojechała do siedziby banku, a tam niespodzianka. Okazało się, że zmieniły się warunki korzystania z bankomatów. DB zaczął naliczać prowizje za wypłacanie z bankomatów. Czy ktoś coś o tym słyszał? Czy dla klientów, którzy założyli konto wcześniej też te zmiany obowiązują?
katarzyna400

napisał ksoir » 2010-02-11, 18:57

bankomaty darmowe przy założeniu konta przez internet. Trzeba dokladnie czytac tabele oplat
ksoir

TOYOTA BANK

napisał Darek1410 » 2010-02-11, 21:37

Nie ma lepszego konta internetowego niż w TOYOTA Bank. Dwie bezpłatne wypłaty z konta oszczędnościowego, zwracają do 3% płatności kartami, konto właściwe jest też oprocentowane 2,25%, , 3 bezpłatne wypłaty z każdego bankomatu, oczywiście darmowe przelewy. Wydanie karty - jednorazowo 30zł, a jeżeli obroty przekroczą 12 000 zł, to zwracają i to. Pozdrawiam.
Darek1410

dbnet

napisał alipoli55 » 2010-02-20, 19:05

Jedno wielkie oszustwo.Przyznali mi kartę db na 5000zl.Czekałam 3tyg. a następnie okazało się że debetowa to tyko z nazwy(ciekawe dlaczego?)jak nie masz środków na koncie nic nie zapłacisz.Naciągają tylko na założenie konta.Strata czasu ipieniędzy na telefony
alipoli55

db net obsługa klenta

napisał kuba » 2010-02-22, 11:51

Obsługa klienta jednym słowem fatalna, szczególnie kontakt poprzez formularz, na trzy moje zapytania, odpowiedziano tylko raz i to dodatkowo z lekką nutką ironii. Telefoniczny kontakt też nie najlepszy, konsultant mimo obietnicy, że oddzwoni, nie uczynił tego. Generalnie na początku napaliłem się na konto dbNET, a teraz myślę o jego zamknięciu, choć jeszcze nie zostało ono do końca aktywowane - wniosek złożyłem 2 lutego 2010, a dziś jest 22 luty 2010. Deutsche Bank w polskich rękach nie prezentuje się najlepiej, choć ofertę cenową mają bezkonkurencyjną.
kuba

Poprzednia stronaNastępna strona