deutche bank
napisał Jacas » 2009-11-12, 20:15
Powiem krótko. Niemiecki Bank, uważa się, porządek, dokładność, precyzja, jednym słowem ordnung. Może, ale nie w Polsce. Polacy spieprzą wszystko co dobre. Tak jest w mojej sytuacji. Założyłem konto, przez internet. Po tygodniu kurierem przyszła paczka z dokumentami. Do podpisu. Ok, wypełnione, odesłane. Po dwóch dniach, powtórka z rozrywki, aż się sam kurier zdziwił. Drugi raz takie same dokumenty. Nie podpisałem, ponieważ jest współwłaściciel, a tego dziś w domu nie ma. Z adnotacją moją i kuriera o zdublowaniu dokumentów odesłane. I już mam złe przeczucia, znaczy się mają bałagan-źle! Po dwóch tygodniach przychodzą karty - do bankomatu i do @. Uaktywnione przez teleserwis. Ok. Przelałem pieniądze. I tu moje przeczucia się ziściły! Chwała Bogu! Kasa wróciła na konto z którego przelewałem, ale dlaczego? A no dowiedziałem się, próbując się zalogować - wrong! Nie da się! Zablokowane! Dzwonię na infolinię, tam babka zdziwiona, widzi zablokowane konto, ale nie wie dlaczego?! Bo umowy też nie widzi!. Bierze numer telefonu - oddzwoni. Mija dzień, nie oddzwania, zatem sam dzwonię. Gościu, kurde mam wrażenie że przeszedł z jakiegoś sygma czy cetelemu, nawet nie próbował za dziwna pomyłkę przeprosić! Żadnego proszę się nie niecierpliwić, wyjaśnimy zaraz, o nie! Na koniec, kiedy chciałem namiar na kogoś z kierownictwa, palnął- niestety, nie jest Pan klientem naszego banku! I dobrze! I nie chcę! A jakbym w firmie podał to konto do przelewu wynagrodzenia?? Dziś nie miałbym za co żyć, do czasu wyjaśnienia tego bałaganu!Dlatego odradzam ten bank każdemu! NEGATYW! Nie polecam!