Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 22:44

Czy warto założyć konto bankowe DB Net w Deutsche Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie DB Konto.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Deutsche Bank.

DB Net Konto Deutsche Bank -Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

Konto DB NET

napisał Titoland » 2011-07-07, 14:03

Tak wszystko jest ok poza tym że jak otrzymacie przelew w euro to zostanie za to pobrana oplata w wysokości 7,5euro gdzieś 30zl. I nie jest to oplata za przelewy w mBanku dostaje te same przelewy za darmo.
Mam konto tu i tu bo db daje kredyty w euro i ich nie jest robione przewalutowanie. Bierzesz eu i oddajesz eu.
Rocznie 360zł. W mBanku pobierają za jedno polecenie zapłaty co miesiąc złotówkę a w db nie pobierają. Ale trzeba czytać na bieżąco. Prawdopodobnie zawieszę kartę w mBanku i będę robił tylko przelewy miedzy kontami walu-tomatem a db.
Titoland

napisał Qóba » 2011-07-18, 19:59

Cześć!

Szukam darmowego konta, bo mBank wprowadza opłatę za kartę od sierpnia.
Jestem studentem i bardzo sporadycznie korzystam z konta - preferuję gotówkę.

Konto DB Net wygląda całkiem korzystnie, mam natomiast kilka pytań:

1. Czy są już pewne informacje o planowanym wprowadzeniu kodów sms zamiast list z hasłami jednorazowymi? Czy można zamówić kilka list na raz? Czy one są płatne?

2. Czy nadal jedyną możliwością ustawienia hasła do konta jest 6-znakowa kombinacja cyfr?

3. Czy kartą, którą dostaje się do konta można bez problemów płacić za bilety lotnicze itd.? (czy jest to "wypukła" karta?)

4. Czy nie ma żadnych komplikacji w powiązaniu konta z kontem na PayPalu?

5. Czy wypłata środków i płacenie kartą za granicą (na całym świecie) jest bez dodatkowych opłat? Jak przewalutowywane są kwoty np. w SEK - najpierw na EUR i potem na PLN czy inaczej?

To na razie tyle ;)

Z góry wielkie dzięki za info!

Pozdrawiam
Qóba

pytanie

napisał ant3mil » 2011-08-03, 22:47

witam.
mam pytanie, czy jak podpisze umowe bez karty "Karta VISA ELECTRON" tz jej nie wezme i przy zakładaniu konta jej nie wzięłem czy musze miesięcnie jakieś przelewy robić czy nie?
bo to chyba z ta karta są problemy że trzeba zrobić transakcje, inaczej karta płatn,a a jak nie biore karty czy musze jakieś trasakcje robić czy mam za - konto bez tej karty???
bardzo prosze o odpowiedź
ant3mil

karta

napisał katia » 2011-08-16, 22:34

GrzegorzK napisał(a):PS. Jeżeli chodzi o kartę DB to wystarczy dowolna transakcja kartą, nawet w Allegro za prowizję 1 zł ;)

Co do karty i konta to mam od roku i większość , czyli pierwsze to konto a dokładniej przelew europejski- naprawdę szybko pieniądze dotarły na właściwe konto( ostatnio trwało to 3 dni), a co do karty to po prostu obciążyłam kartę rachunkiem za telefon komórkowy w sieci orange. Przez co mam tą jedną transakcje minimum na miesiąc, czyli żadnej opłaty za kartę.
katia

Umowa u kuriera

napisał km » 2011-10-25, 20:28

Polecam przyjrzenie się podpisowi na umowie od kuriera - jest zeskanowany i wydrukowany. Powodzenia przy próbie udowodnienia, że nie wydrukowaliście sobie umowy samemu skanując od kolegi.
km

hasła sms

napisał JacekTVPINFO » 2011-11-12, 11:21

Od dziś w DB po zalogowaniu się do konta, w zakładce ustawienia-obsługa dostępu, na samym dole jest możliwość otrzymywania jednorazowych haseł sms (tak jak w mBanku) np. do obsługi przelewów (zamiast karty TAN). Operacja zmiany metody autoryzacji z TAN na hasła sms jest jednorazowa i nieodwracalna. Nie wiem czy są pobierane za to jakieś opłaty, ale logicznie rzecz biorąc, raczej nie.
JacekTVPINFO

SMSy są BEzPŁATNE

napisał Goltzus » 2011-11-15, 13:27

Otrzymałem informację z DB, że usługa hasła smsowe jest BEZPŁATNA :))))))
Goltzus

napisał melekhov » 2011-12-18, 14:55

Hej,

Ja mam takie pytanie - jak teraz wygląda struktura bankowości elektronicznej dla dbNET? Nadal przelewy idą 2, 3 dni? Czy konto można założyć tez w placówce DB, czy tylko i wyłącznie przez Internet? Jak to wygląda z hasłem do konta? Nadal jest to 6-cio cyfrowy kod?

Pozdro
melekhov

napisał aMarcin » 2011-12-21, 19:17

Przelewy idą 1 dzień, jeżeli robisz je rano. Ja robie zawsze przed 9tą i zawsze dochodzą w ten sam dzień. Oczywiście wewnątrz-bankowy przelew idzie kilka sekund.
Hasło nadal jest 6cio cyfrowe i dalej można konto db net założyć tylko przez neta.
aMarcin

napisał melekhov » 2011-12-21, 21:03

No to super. Chyba jednak postarali się z usprawnieniem systemu. Całość wygląda bardzo obiecująco i chyba zmienię swoje konto w innym banku, gdzie wprowadzili jakieś tajemnicze opłaty.
melekhov

Poprzednia stronaNastępna strona