Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 22:44

Czy warto założyć konto bankowe DB Net w Deutsche Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie DB Konto.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Deutsche Bank.

DB Net Konto Deutsche Bank -Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

...

napisał maczuga » 2010-04-11, 11:54

dawidb77 napisał(a):Zakładanie mojego konta przebiegło bez komplikacji. Podpisałem wszystko w banku i czekałem długo na kartę Visa i TAN (prawie 2 tyg). W niedzielny wieczór zadzwoniłem, żeby aktywować. Musiałem chwilę czekać. Konsultanci byli mili. Dzwonienie trwało ok. 10 min.
Bardzo podoba mi się dostęp do wszystkiego przez internet. Wszystkie bankomaty na świecie za darmo? Super. Prowizje są ale za operacje, których się raczej nie wykonuje. Wpłacając w oddziale pieniądze są od razu na koncie (bez prowizji). Jak szybko/długo idą przelewy jeszcze się nie sprawdziłem.
Podsumowując: prowadzenie jest darmowe lub z małymi prowizjami, założenie trwa długo.
Dla kogo: dla osób korzystających z bankowości w internecie (można ani razu nie odwiedzić oddziału), dla osób z małych miejscowości gdzie jest mało banków, nie dla osób chcących szybko założyć konto.

Chyba mam dla Ciebie złe wieści - db NET się zakłada tylko przez internet i tylko w tej opcji są darmowe bankomaty - skoro założyłeś w oddziale to coś mi tu nie pasi - zanim zaczniesz szarżować z obcymi bankomatami, upewnij się, czy aby na pewno masz za darmo...
maczuga

napisał Jacek1 » 2010-04-13, 07:32

Proszę o wyjaśnienie. Jak pisze ktoś wcześniej o limicie wypłat bez opłaty z konta oszczędnościowego to ma na myśli wypłaty w bankomacie czy w okienku? Czy to znaczy, że jak wypłacę drugi, albo trzeci raz w miesiącu z konta poprzez bankomat to zapłacę z każdy raz 10 zł?
I jeszcze jakby ktoś sprecyzował o jaki rodzaj przelewu tu chodzi?
zbi napisał(a):Uważajcie na ukryte prowizje w dbNet, gdy zrobi się przelew z konta oszczędnościowego pierwszy w
m-cu, ale z datą przyszłą naliczają prowizję 10zł i twierdzą, że to zlecenie jednorazowe, w
tabeli opłat nie ma o tym nawet jednego zdania, tak podstępnie wyciągają kasę, dopiero po drugiej reklamacji gdy napisałem, że złożę skargę na bank do KNF zwrócili mi tę 10 zł.

Byłbym wdzięczny za podpowiedź, Jestem na etapie poszukiwania gdzie by się tu przenieść.
Jacek
Jacek1

napisał jupi » 2010-04-13, 15:09

maczuga napisał(a):Chyba mam dla Ciebie złe wieści - db NET się zakłada tylko przez internet i tylko w tej opcji są darmowe bankomaty - skoro założyłeś w oddziale to coś mi tu nie pasi - zanim zaczniesz szarżować z obcymi bankomatami, upewnij się, czy aby na pewno masz za darmo...

to ja też muszę się o to dowiedzieć. Jestem jeszcze niepełnoletni i będę zakładać konto db Smat, a niestety nie można założyć przez internet. Chyba, ze coś przeoczyłem, to podpowiedzcie.
jupi

Co daje konto internetowe DBNet

napisał lukaszm » 2010-04-22, 10:41

Darmowy dostęp do bankomatów na całym świecie
Bezpłatny dostęp przez internet 24 h na dobę
Bezpłatne przelewy krajowe przez internet za wyjątkiem przelewów SORBNET
Bezpłatne wydanie karty debetowej przy dokonaniu minimum 1 transakcji katą w miesiącu
Wyżej oprocentowane konto oszczędnościowe - 4,25%
Możliwość zakupów w dowolnym miejscu i czasie
Bezpieczeństwo zagwarantowane certyfikatami
Wyciąg elektroniczny, który pomaga chronić lasy

PROŚBA O WYPEŁNIENIE ANKIETY
Adresatami ankiety są osoby posiadające konto w bankach: PKO BP, RAIFFEISEN BANK, PARIBAS FORTIS, DEUTSCHE BANK. Jestem studentem II roku uzupełniających studiów magisterskich Politechniki Wrocławskiej. Zwracam się z prośbą o wypełnienie kwestionariusza na temat „Postrzegania banków”. Ankieta jest anonimowa i posłuży jedynie do celów badawczych.

http://www.ankietka.pl/ankieta/38989/postrzeganie-bankow-przez-klientow.html
lukaszm

opłata 10 zł

napisał dorox » 2010-04-26, 14:41

Jacek1 napisał(a):Proszę o wyjaśnienie. Jak pisze ktoś wcześniej o limicie wypłat bez opłaty z konta oszczędnościowego to ma na myśli wypłaty w bankomacie czy w okienku? Czy to znaczy, że jak wypłacę drugi, albo trzeci raz w miesiącu z konta poprzez bankomat to zapłacę z każdy raz 10 zł?
I jeszcze jakby ktoś sprecyzował o jaki rodzaj przelewu tu chodzi?
zbi napisał(a):Uważajcie na ukryte prowizje w dbNet, gdy zrobi się przelew z konta oszczędnościowego pierwszy w
m-cu, ale z datą przyszłą naliczają prowizję 10zł i twierdzą, że to zlecenie jednorazowe, w
tabeli opłat nie ma o tym nawet jednego zdania, tak podstępnie wyciągają kasę, dopiero po drugiej reklamacji gdy napisałem, że złożę skargę na bank do KNF zwrócili mi tę 10 zł.

Byłbym wdzięczny za podpowiedź, Jestem na etapie poszukiwania gdzie by się tu przenieść.
Jacek

Właśnie dobre pytanie, czy te 10zł dotyczy tylko wypłaty z konta w oddziale czy również z bankomatów. Bo może tu jest haczyk którego szukam ale na razie nie znalazłem.
dorox

dorox

napisał dziadek » 2010-04-26, 21:55

Bankomaty są darmowe.
dziadek

zibi

napisał dziadek » 2010-04-26, 21:57

Gdybyś uważnie czytał „ instrukcję” miałbyś „dyche w kapsie”
dziadek

napisał rodzynek2 » 2010-04-26, 22:55

dziadek napisał(a):Bankomaty są darmowe.

Pod warunkiem, że zamówisz konto przez internet, Popisanie umowy w oddziale oznacza, że nie wszystkie bankomaty są darmowe.
rodzynek2

DBNet

napisał Wentyl » 2010-05-01, 09:28

Złożyłem wniosek przez internet, zadzwonili po 16-u dniach - to jakaś kpina!
Wentyl

Prowizja

napisał jvc » 2010-05-06, 13:06

W regulaminie opłat jak najbardziej jest cena za wykonanie przelewu z konta oszcz. z datą przyszłą, czytać tylko trzeba uważnie!!
jvc

Poprzednia stronaNastępna strona