dorox napisał(a):Jacek1 napisał(a):Proszę o wyjaśnienie. Jak pisze ktoś wcześniej o limicie wypłat bez opłaty z konta oszczędnościowego to ma na myśli wypłaty w bankomacie czy w okienku? Czy to znaczy, że jak wypłacę drugi, albo trzeci raz w miesiącu z konta poprzez bankomat to zapłacę z każdy raz 10 zł?
I jeszcze jakby ktoś sprecyzował o jaki rodzaj przelewu tu chodzi?
zbi napisał(a):Uważajcie na ukryte prowizje w dbNet, gdy zrobi się przelew z konta oszczędnościowego pierwszy w
m-cu, ale z datą przyszłą naliczają prowizję 10zł i twierdzą, że to zlecenie jednorazowe, w
tabeli opłat nie ma o tym nawet jednego zdania, tak podstępnie wyciągają kasę, dopiero po drugiej reklamacji gdy napisałem, że złożę skargę na bank do KNF zwrócili mi tę 10 zł.
Byłbym wdzięczny za podpowiedź, Jestem na etapie poszukiwania gdzie by się tu przenieść.
Jacek
Właśnie dobre pytanie, czy te 10zł dotyczy tylko wypłaty z konta w oddziale czy również z bankomatów. Bo może tu jest haczyk którego szukam ale na razie nie znalazłem.
A czy macie/będziecie mieć kartę debetową do konta oszczędnościowego? Przypuszczam, że nie.
Karta, którą chcecie wypłacać z bankomatu jest do konta dbNET. Jakim cudem więc chcecie wypłacać z bankomatu pieniądze ulokowane na koncie oszczędnościowym? Przecież do dwa odrębne rachunki!
Zresztą, w TOiP jest wyraźnie napisane "Pierwszy przelew w miesiącu w obrębie rachunków prowadzonych w DB PBC (
za pośrednictwem db easyNET) jest realizowany bez opłat, każdy następny, zgodnie z powyższą opłatą" oraz "Pierwszy przelew w miesiącu do banku krajowego złożony
za pośrednictwem db easyNET jest realizowany bez opłat, każdy następny, zgodnie z powyższą opłatą". Jak widać kładą nacisk na przelewy db easyNet. A to "zgodnie z opłatą" to w tym momencie 10 zł.
punkt 4. TOiP; wypłata gotówkowa - 10 zł.
PodsumowujÄ…c;
- wypłata w placówce: 10 zł. (każda, czyli nawet pierwsza)
- przelew realizowany za pośrednictwem Oddziału: 10 zł. (każdy, czyli nawet pierwszy)
- przelew realizowany za pośrednictwem Teleserwisu: 10 zł. (każdy, czyli nawet pierwszy)
- przelew przez neta raz w miesiącu za friko, każdy kolejny 10 zł.
- jeśli nie macie karty do konta oszczędnościowego, to pieniędzy (ulokowanych na koncie oszczędnościowym) z bankomatu nie wypłacicie w ogóle.
Taka, w każdym razie, jest moja interpretacja TOiP.
dorox napisał(a):pendzik1 napisał(a):Ok niby tak jest wszystko za darmo ale umowę z bankiem podpisuję na 3 lata jeżeli ktoś się zdecyduję to czytać regulamin bo jak ktoś nie przeczyta to potem będzie srogo płakał wole mBank (BRE S.A.)
Co z tego, że na 3 lata? Przecież można w dowolnym momencie rozwiązać umowę; regulamin się kłania.
Regulamin Rachunków dla Konsumentów w Deutsche Bank PBC S.A.;
"10.2 Wypowiedzenie Umowy o Prowadzenie Rachunków przez Posiadacza.
Posiadacz uprawniony jest do wypowiedzenia Umowy o Prowadzenie Rachunków
z 30- (trzydziesto-) dniowym okresem wypowiedzenia."*
*Stan z dnia dzisiejszego.
pozdr.