Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

napisaÅ‚ admin » 2009-06-09, 22:44

Czy warto założyć konto bankowe DB Net w Deutsche Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie DB Konto.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Deutsche Bank.

DB Net Konto Deutsche Bank -Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

To konto to totalna awaria

napisaÅ‚ RobertLodz » 2010-05-06, 21:25

Szczerze mówiąc posiadam konta w innych bankach i konto: db easyNET w porównaniu z nimi wypada bardzo słabo.
Bankowość elektroniczna DB moim zdaniem jest niedopracowana i wszystko odbywa się w żółwim tempie.
Bank nadrabia za to błyskawicznym wylogowywaniem klienta ze swojej strony. Nie wiem na ile jest to ustawione ale tak nie powinno być. Edytowanie zleceń stałych to także awaria. Zmieniają się po około 10 minutach.
Przelew z konta na konto też powinien być błyskawiczny a tu niestety nie jest.
Ogólnie rzecz biorąc kontem cieszyłem się całe 3 dni.
Uważam, że jest ono raczej przeznaczone dla osób, którym nie zależy na czasie i dla osób, które wykonują stosunkowo mało operacji dziennie.

Konto db easyNET powinno mieć nazwę: db slowNET
RobertLodz

napisaÅ‚ pendzik1 » 2010-05-13, 14:27

Ok niby tak jest wszystko za darmo ale umowę z bankiem podpisuję na 3 lata jeżeli ktoś się zdecyduję to czytać regulamin bo jak ktoś nie przeczyta to potem będzie srogo płakał wole mBank (BRE S.A.)
pendzik1

dbNet

napisaÅ‚ klient74 » 2010-06-25, 14:36

piotrs1978 napisał(a):
rodzynek2 napisał(a):Dwa tygodnie czekać na konto? KPINA i brak szacunku dla klienta. Zakładałem konta osobiste w trzech bankach oraz firmowe w dwóch bankach. W każdym przypadku zajęło mi to do 30 minut i mimo oddziałów nie musiałem czekać w kolejkach. Kont , przez internet również, działało od razu. W jednym banku dostałem kartę od ręki, a w innych przyszła do kilku dni pocztą.

Zakładając konto przez internet wiadomo, że trwa to dłużej. W oddziale znacznie szybciej zakłada się konto. Aby być zadowolonym z danego konta należy każdorazowo zapoznać się przed podpisaniem umowy z tabelą prowizji i opłat. Jeżeli ma się jakieś wątpliwości, to należy sie zapytać pracownika banku i wyjaśnić wszystko.

Ja tydzień temu złożyłem wniosek przez internet i jeszcze nikt się do mnie nie odezwał.
klient74

napisaÅ‚ KrwawaKiszka » 2010-07-02, 22:45

dorox napisał(a):
Jacek1 napisał(a):Proszę o wyjaśnienie. Jak pisze ktoś wcześniej o limicie wypłat bez opłaty z konta oszczędnościowego to ma na myśli wypłaty w bankomacie czy w okienku? Czy to znaczy, że jak wypłacę drugi, albo trzeci raz w miesiącu z konta poprzez bankomat to zapłacę z każdy raz 10 zł?
I jeszcze jakby ktoś sprecyzował o jaki rodzaj przelewu tu chodzi?
zbi napisał(a):Uważajcie na ukryte prowizje w dbNet, gdy zrobi się przelew z konta oszczędnościowego pierwszy w
m-cu, ale z datą przyszłą naliczają prowizję 10zł i twierdzą, że to zlecenie jednorazowe, w
tabeli opłat nie ma o tym nawet jednego zdania, tak podstępnie wyciągają kasę, dopiero po drugiej reklamacji gdy napisałem, że złożę skargę na bank do KNF zwrócili mi tę 10 zł.

Byłbym wdzięczny za podpowiedź, Jestem na etapie poszukiwania gdzie by się tu przenieść.
Jacek

Właśnie dobre pytanie, czy te 10zł dotyczy tylko wypłaty z konta w oddziale czy również z bankomatów. Bo może tu jest haczyk którego szukam ale na razie nie znalazłem.

A czy macie/będziecie mieć kartę debetową do konta oszczędnościowego? Przypuszczam, że nie.
Karta, którą chcecie wypłacać z bankomatu jest do konta dbNET. Jakim cudem więc chcecie wypłacać z bankomatu pieniądze ulokowane na koncie oszczędnościowym? Przecież do dwa odrębne rachunki!

Zresztą, w TOiP jest wyraźnie napisane "Pierwszy przelew w miesiącu w obrębie rachunków prowadzonych w DB PBC (za pośrednictwem db easyNET) jest realizowany bez opłat, każdy następny, zgodnie z powyższą opłatą" oraz "Pierwszy przelew w miesiącu do banku krajowego złożony za pośrednictwem db easyNET jest realizowany bez opłat, każdy następny, zgodnie z powyższą opłatą". Jak widać kładą nacisk na przelewy db easyNet. A to "zgodnie z opłatą" to w tym momencie 10 zł.

punkt 4. TOiP; wypłata gotówkowa - 10 zł.

PodsumowujÄ…c;
- wypłata w placówce: 10 zł. (każda, czyli nawet pierwsza)
- przelew realizowany za pośrednictwem Oddziału: 10 zł. (każdy, czyli nawet pierwszy)
- przelew realizowany za pośrednictwem Teleserwisu: 10 zł. (każdy, czyli nawet pierwszy)
- przelew przez neta raz w miesiącu za friko, każdy kolejny 10 zł.
- jeśli nie macie karty do konta oszczędnościowego, to pieniędzy (ulokowanych na koncie oszczędnościowym) z bankomatu nie wypłacicie w ogóle.

Taka, w każdym razie, jest moja interpretacja TOiP.

dorox napisał(a):
pendzik1 napisał(a):Ok niby tak jest wszystko za darmo ale umowę z bankiem podpisuję na 3 lata jeżeli ktoś się zdecyduję to czytać regulamin bo jak ktoś nie przeczyta to potem będzie srogo płakał wole mBank (BRE S.A.)

Co z tego, że na 3 lata? Przecież można w dowolnym momencie rozwiązać umowę; regulamin się kłania.
Regulamin Rachunków dla Konsumentów w Deutsche Bank PBC S.A.;
"10.2 Wypowiedzenie Umowy o Prowadzenie Rachunków przez Posiadacza.
Posiadacz uprawniony jest do wypowiedzenia Umowy o Prowadzenie Rachunków
z 30- (trzydziesto-) dniowym okresem wypowiedzenia."*
*Stan z dnia dzisiejszego.

pozdr.
KrwawaKiszka

napisaÅ‚ hunteroth » 2010-07-12, 13:46

A czy rozwiązanie umowy z bankiem jest płatne?

KrwawaKiszka

"- przelew przez neta raz w miesiącu za friko, każdy kolejny 10 zł."

przecież wszystkie przelewy przez internet są za 0zł...
hunteroth

napisaÅ‚ aMarcin » 2010-07-13, 07:09

No przecież, że nie jest płatne rozwiązanie umowy. To był by chyba ewenement jeśli chodzi o banki w Polsce. :) Ja otworzyłem sobie to konto jako dodatkowe i jestem bardzo zadowolony. Nie zamierzam z niego rezygnować, ani w najbliższym ani późniejszym terminie. No chyba, że w 2014 wprowadzą jakieś opłaty, na razie w umowie jest napisane, że obecne warunki gwarantowane są do 2013 roku.
aMarcin

konto oszczędnościowe

napisaÅ‚ brzoskwinia » 2010-07-14, 11:03

a mógłby mi ktoś wyjaśnić, czy muszę używać konta oszczędnościowego? nie mam takiej potrzeby, a składając wniosek w internecie muszę to zaznaczyć. pozdrawiam :)
brzoskwinia

napisaÅ‚ aMarcin » 2010-07-15, 09:24

Nie musisz używać tego oszczędnościowego konta. Jest wprawdzie podświetlone w rachunkach, ale nie ma takiej potrzeby. Po prostu jest gdyby ktoś chciał.
aMarcin

napisaÅ‚ KrwawaKiszka » 2010-07-18, 09:43

hunteroth napisał(a):
"- przelew przez neta raz w miesiącu za friko, każdy kolejny 10 zł."

przecież wszystkie przelewy przez internet są za 0zł...

Zgadza się, wszystkie przelewy w za darmo jeśli chodzi o konto dbNET.
Natomiast jeśli chodzi o konto oszczędnościowe to pierwszy w danym miesiącu za darmo, każdy kolejny w danym miesiącu 10 zł.
Tak jak pisałem wcześniej, konto dbNET (czyli to główne) i konto oszczędnościowe (to, na którym trzyma się oszczędności) są odrębnymi rachunkami! Ten mój poprzedni wywód tyczył się właśnie konta oszczędnościowego.

aMarcin napisał(a):No przecież, że nie jest płatne rozwiązanie umowy. To był by chyba ewenement jeśli chodzi o banki w Polsce.

na rynku polskim już jest jeden bank, który sobie liczy za rezygnacje z konta, jeśli zrezygnuje się chyba w ciągu 3 miesięcy od założenia. Zapomniałem jednak jaki to bank. Tak czy inaczej, z tego co się orientuję, to z dbNETu można rezygnować kiedy się chce bez opłat.
KrwawaKiszka

Zapytanie o aktywacjÄ… konta

napisaÅ‚ kletek » 2010-08-14, 11:24

Witam,
założyłem konto w DBnet. Po 2 czy 3 dniach przyjechał kurier. Podpisałem umowe itd. Wraz z dokumentami dostałem 2 egzemplarze 'potwierdzenie otwarcia rachunku'. Dostalem już karte TAN, debetowej jeszcze nie. I mam pytanie, kiedy powinienem dostać wiadomość e-mail o aktywowaniu konta?
kletek

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości