Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 22:44

Czy warto założyć konto bankowe DB Net w Deutsche Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie DB Konto.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Deutsche Bank.

DB Net Konto Deutsche Bank -Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

złożyłem wnoisek 12dni temu !!! To jakaś kpina

napisał ŁG » 2010-08-18, 12:11

Parodia
ŁG

napisał rodzynek2 » 2010-08-18, 18:30

Poproszę więcej szczegółów, bo może konto firmowe będę tam miał.
rodzynek2

napisał PawełW » 2010-08-18, 23:12

Kurier się nie zgłasza? ŁG - interweniowałeś/aś a banku?
PawełW

odp ŁG

napisał kass » 2010-08-27, 20:10

ŁG nie martw sie jeszcze :) ja zadzwoniłem do DB po 8 dniach od złozenia wniosku i powiedzieli mi ze moge czekać do 15 dni więc pewnie lada dzień kurier do ciebie dotrze ale sam fakt tak dlugiego czekania na niego to jest smieszne
kass

list o aktywacji

napisał q » 2010-09-01, 12:13

Drodzy koledzy i koleżanki, wg strony dhla przesyłka dostarczona już do siedziby, jednak ktoś ostatnio (w ciągu ostatniego miesiąca) otwieral to konto..
1 kurier u mnie RÓWNIEŻ zostawił u mnie dwa egzemplarze potwierdzenia otworzenia bankowosci elektronicznej - czy to coś przeszkadza?
2 Ile czasu czekaliscie na e-mail ze konto zostalo otwarte? (bo tak powinno byc wg regulaminu)

pzdr
q

napisał super » 2010-09-01, 19:24

U mnie kurier był w piątek, dzisiaj dostałem maila że wszystkie etapy zostały zakończone, kurier zostawił wszystkie potwierdzenia x2 też :)

Ja też mam pytanie: czy jeśli teraz wpłacę ten 1000 zł to dostanę iPoda? Bo promocja się już zakończyła, ale przecież umowę podpisałem w piątek, nie?

pozdrawiam
super

napisał Piotrd » 2010-09-08, 06:30

Co do bankomatów to na 100% są wszystkie darmowe, założyłem DBNet właśnie tylko po to żeby wypłacać gotówkę podczas wycieczek. A że wolę turystykę raczej z dala od zatłoczonych kurortów, to wypłacałem kasę w bankomatach najróżniejszych banków spółdzielczych, SKOK'ów, PKO i ani razu mi żadnej prowizji nie doliczyło. Ostatnio zrobiłem też kartą DB wypłatę w ajencji PKO bo żadnego bankomatu w okolicy nie było, miła pani stwierdziła że doliczana jest tylko prowizja z banku wystawcy karty, czekam teraz na wyciąg sprawdzić czy to zadziałało, jeśli tak to naprawdę jest karta do bezprowizyjnego wypłacania kasy wszędzie :D
Ja zakładałem DBnet na początku roku, też się długo czekało na kuriera co mnie trochę zirytowało ale potem poszło już z górki i jak narazie DB nie sprawia problemów.
Piotrd

napisał olo » 2010-09-19, 17:48

Dokonałem przelewu z konta przypisanego od ROR-u na konto oszczędnościowe. Kasa na koncie oszczędnościowym pojawiła się dopiero następnego dnia - parodia, gdzie w innych bankach, np mBank pojawia się po 3 sekundach - w końcu jest to rachunek w tym samym banku.
Bank ma archaiczny system informatyczny, widać to np po tym po jakim czasie rozliczane sa płatnosci dokonane za pomoca karty.
Pytanie do innych osób które załozyły konta - otrzymał ktoś z Was obiecany przez nich Ipod ?
Ja w każdym bąź razie chyba wycofuję sie z tego "banku".
I jeszcze przestarzały system do logowania za pomoca karty TAN :)
Poczekam do końca miesiąca jak rozliczą mi oprocentowanie na koncie osczędnościowym i mówię pa, pa
olo

napisał Gość » 2010-09-20, 22:11

dostał już ktoś tego ipoda ?
Gość

Drugi Bank

napisał MarcinGliwice » 2010-09-22, 13:14

Ja tylko mogę potwierdzić, że wszystkie bankomaty w polsce są darmowe, wybierałem już z kilku, to samo w niemczech (sparkasse i volksbank) i nigdy nie pobrali mi prowizji. Korzystam z tego banku jako dodatkowego. W swoim z którym nie chcę się rozstawać ma płatne bankomaty, więc przelewam całość na DB i z niego już korzystam bez opłat, bankomaty, przelewy i polecenia zapłaty.
Kto wie, może przeniosę się całkowicie. Ipoda nie dostałem i nie podoba mi się karta TAN i długi czas realizowania przelewów.
MarcinGliwice

Poprzednia stronaNastępna strona