kolegj napisał(a):Waham się pomiędzy kontem dbnet, a ekontem, konto ma służyć do płatności przelewami rachunków przez internet oraz płacenia kartą za zakupy itp. konto wspólne i tak sie zastanawiam, które wybrać obydwa z tego co się zorientowałem w standardowym użytkowaniu i korzystaniu (korzystanie ze wszystkich bankomatów nie jest wymagane) są bez kosztów, za dbnet przemawia konto oszczednościowe na które czasem możnaby wrzucić przysłowiową "stówkę", minuus to opinie o wolno działającej obsłudze internetowej, natomiast z drugiej strony ekonto zachęca bdb i szybką obsługa internetową, może ktoś z obecnych posiadaczy wyprowadzi z błędu lub wyrazi swoje zdanie w temacie

Decyzje musisz podjąć sam

Mam i mBank i Deutsche Bank i Polbank

Do oszczędzania polecam ten ostatni (5% na koncie oszczednościowym z codzienną kapitalizacją odsetek). Do zakupów używam DB, bo zawsze używając mBanku jak potrzebowałem gotówki to jak na złość nie było mojego bankomatu. MBank jest głównie do przelewów, ale system DB działa całkiem sprawnie tylko, że trzeba mieć przy sobie kartę TAN z kodami co strasznie denerwuje :/ Dlatego do przelewów używam głównie mBank, gdzie są SMSy