Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Deutsche Bank - Konto DB Net - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-09, 22:44

Czy warto założyć konto bankowe DB Net w Deutsche Banku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie DB Konto.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w Deutsche Bank.

DB Net Konto Deutsche Bank -Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisał Gapcio » 2010-10-18, 15:54

k0ras napisał(a):
Gapcio napisał(a):
k0ras napisał(a):chciałem zapytać czy karta i kody również przychodzą kurierem czy nie daj boże pocztą oraz czy są one dostarczane na ten sam adres co umowa w przypadku wybrania innego adresu dla umowy niz adres zameldowania, czy na adres zameldowania? ( zakładając że nie podaje adresu korespondencyjnego, tylko oddzielnie inny dla umowy)

Wg tego co jest napisane w zestawie, który zostawia Ci kurier karta i kody przychodzą pocztą zwykłym listem w dwóch różnych przesyłkach. Ale spokojnie zarówno karta jak i kody TAN czy jak to się tam nazywa są nieaktywne i po otrzymaniu ich dzwonisz do banku i dopiero je aktywujesz i ustalasz sobie PIN :)

Ok, ale jeśli nie wybiorę adresu korespondencyjnego i ustale tylko inny adres dla wysłania umowy to karta przyjdzie na adres zameldowania czy na ten sam co umowa? Mieszkam w akademiku a to różnie bywa z listonoszem jeden przyniesie ci do pokoju inny rzuci list/powiadomienie byle gdzie i przewracaj potem całą poczte... Aha i jeszcze jedno normalnym listem czyli mam rozumieć że bez potwierdzenia odbioru?

Jeżeli podasz adres do korespondecji inny niż adres zameldowania to pewnie wszelkie pisma będą przychodziły na adres do korespondencji (w końcu taka jest jego rola :p). Tak zwykłym listem bez żadnego potwierdzenia odbioru. Mi akurat listonosz wręczył do ręki :)
Gapcio

napisał Gość » 2010-10-18, 20:35

Jeżeli podasz adres do korespondecji inny niż adres zameldowania to pewnie wszelkie pisma będą przychodziły na adres do korespondencji (w końcu taka jest jego rola :p). Tak zwykłym listem bez żadnego potwierdzenia odbioru. Mi akurat listonosz wręczył do ręki :)

Właśnie nie mówie o adresie do korespondencji tylko tej 3 opcji "Adres, pod który kurier ma dostarczyć umowę"
na prosty rozum wychodzi ze tylko umowa bedzie na ten adres ale zawsze lepiej zapytać :P
Gość

napisał Gapcio » 2010-10-18, 20:52

Gość napisał(a):

Właśnie nie mówie o adresie do korespondencji tylko tej 3 opcji "Adres, pod który kurier ma dostarczyć umowę"
na prosty rozum wychodzi ze tylko umowa bedzie na ten adres ale zawsze lepiej zapytać :P

Zapewne masz racje, bo dla kuriera podaje się adres pod jakim nas zastanie, żeby doręczyć nam umowę do podpisu :) Ale najlepiej zadzwonić na infolinie DB :) Nie czeka się na połączenie z konsultantem i są bardzo mili :)
Gapcio

napisał Gość » 2010-10-19, 14:08

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, iż karty debetowe i kodów Tan wysyłane są na adres korespondencyjny, jeżeli jest podany i różni się od adresu zameldowania.

Informujemy również, iż adres, pod który kurier ma dostarczyć umowę, dotyczy tylko samego faktu dostarczenia dokumentów, aby Państwu ułatwić moment podpisania umowy.

Czyli tak jak myślałem.
Gość

napisał damiandamian » 2010-10-20, 16:42

szkoda że konto oszczędnościowe 24h można założyć tylko w oddziale. a do najbliższego mam prawie 200km ;0. W większości banków dodatkowe rachunki zakłada się poprzez telefon ale nie tu..
damiandamian

db NET

napisał dfef » 2010-11-03, 23:08

jak jest na chwilę obecną z tymi przelewami przez internet i ogólnie z obsługą konta dalej te pieniądze wiszą jakiś 1-2 dni?
dfef

Już nie wiszą?

napisał Marcineek » 2010-11-04, 10:31

Mi nie wiszą już te pieniądze. Przelew robie rano i tego samego dnia trafiają do odbiorcy (WBK, InvestBank)
Marcineek

ekonto czy dbnet

napisał kolegj » 2010-11-04, 16:42

Waham się pomiędzy kontem dbnet, a ekontem, konto ma służyć do płatności przelewami rachunków przez internet oraz płacenia kartą za zakupy itp. konto wspólne i tak sie zastanawiam, które wybrać obydwa z tego co się zorientowałem w standardowym użytkowaniu i korzystaniu (korzystanie ze wszystkich bankomatów nie jest wymagane) są bez kosztów, za dbnet przemawia konto oszczednościowe na które czasem możnaby wrzucić przysłowiową "stówkę", minuus to opinie o wolno działającej obsłudze internetowej, natomiast z drugiej strony ekonto zachęca bdb i szybką obsługa internetową, może ktoś z obecnych posiadaczy wyprowadzi z błędu lub wyrazi swoje zdanie w temacie ;)
kolegj

napisał Gapcio » 2010-11-07, 17:22

kolegj napisał(a):Waham się pomiędzy kontem dbnet, a ekontem, konto ma służyć do płatności przelewami rachunków przez internet oraz płacenia kartą za zakupy itp. konto wspólne i tak sie zastanawiam, które wybrać obydwa z tego co się zorientowałem w standardowym użytkowaniu i korzystaniu (korzystanie ze wszystkich bankomatów nie jest wymagane) są bez kosztów, za dbnet przemawia konto oszczednościowe na które czasem możnaby wrzucić przysłowiową "stówkę", minuus to opinie o wolno działającej obsłudze internetowej, natomiast z drugiej strony ekonto zachęca bdb i szybką obsługa internetową, może ktoś z obecnych posiadaczy wyprowadzi z błędu lub wyrazi swoje zdanie w temacie ;)

Decyzje musisz podjąć sam :) Mam i mBank i Deutsche Bank i Polbank :) Do oszczędzania polecam ten ostatni (5% na koncie oszczednościowym z codzienną kapitalizacją odsetek). Do zakupów używam DB, bo zawsze używając mBanku jak potrzebowałem gotówki to jak na złość nie było mojego bankomatu. MBank jest głównie do przelewów, ale system DB działa całkiem sprawnie tylko, że trzeba mieć przy sobie kartę TAN z kodami co strasznie denerwuje :/ Dlatego do przelewów używam głównie mBank, gdzie są SMSy :)
Gapcio

napisał corteo1 » 2010-11-08, 21:19

W obecnej chwili nie posiadam konta w Deutsche Bank ,ale posiadałam dobrych lat temu w Niemczech ,kiedy utrudnieniem było przesłanie gotówki do Polski.
Po pieniądze jechałam do Zgorzelca,by wypłacić pieniądze.Pomimo małej znajomości języka zawsze obsługiwana byłam należycie.Jak to wygląda teraz ? Nie wiem.Ale mam pozytywne wspomnienia z tym bankiem. :D
corteo1

Poprzednia stronaNastępna strona