Getin Bank - Konto e-GETIN - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Getin Tragedia

napisał Bastek » 2010-06-17, 11:58

Witam,

chcialbym odradzic kozystanie z usług Getin Leasing,

nabylem samochod poprzez oferowaną i po koleji :

1. Cena leasingu - DROGO srednio 10-15 % wiecej niz konkurencja
2. Kontakt z klientem zerowy dopiero jak sie upomnialem o staly dowod rejestracyjny okazalo sie ze lezy do odbioru a w miedzyczasie ( a w zasadzie po czasie ) rzyslali pismo grozace rozwiazaniem umowy jak nie wymienie dowodu ( nie skomentuje )
3. Nie przyslali faktury za rejstracje ( moze wyslali ale zaginela ) dostalem natomiast dwa w jednym czasie ponaglenia do zaplaty z faktura za wezwanie 122 pln
4. Zmienilem dane firmy dostalem fakture za zamiane 61 PLN

NIe skomentuje wiem moglem czytac umowe ale biorac powyzsze NIE POLECAM TEJ firmy

pozdrawiam
Bastek

opłata za przelew

napisał hapio » 2010-08-12, 15:50

Zgadzam się z kilkoma wypowiedziami. Rzeczywiście jest to rozbój brać za przelew wewnętrzny 10 złotych. Przelew wykonywany przez właściciela konta przez internet.
hapio

beznadziejny lichwiarski bank

napisał genowefa » 2010-08-26, 18:58

Granda , banda nieudaczników,Spłaciłam kredyt przed terminem.Powstala nadpłata ponad 2000.zł plus zwrot kosztów ubezpieczenia również ponad 2000zł ,walczę już ponad 2 miesiące nie chcą mi zwrócić powstałych nadpłat.Pozostaje mi zwrócić się do UOKiK.Nie dość że to lichwiarski bank to jeszcze oszukuje klientów.Nikomu nie polecam tego banku
genowefa

nie polecam

napisał seba1 » 2010-08-31, 19:48

wziąłem kredyt 5 razy podnieśli odsetki jak spóźnię chocby o dzień chamskie telefony jak w uwadze.
To jak prowident - Lihwa
seba1

SUPER SPRAWA GETIN24

napisał Marta28 » 2010-09-14, 14:43

Jestem szczęśliwą posiadaczką pakietu od półtora roku:). Jeden z nielicznych Banków w którym nie ma opłaty za prowadzenie rachunku. Oba konta dość wysoko oprocentowane w prównaniu z PKO BP SA czy BPH, środki na ROR oprocentowane 1%.( a nie 0.1%).Brak opłat za przelewy z konta ROR bez względu na rodzaj i ilość!!!. Jeszcze informacja dla osób krytukująych pakiet, rachunek TOP jak sama nawa wskazuje służy do oszczędzania tym samym przelewy tylko 2 w miesiącu są bezpłatne(a to i tak wiele) - zresztą to chyba powinna być sprawa oczywista - przy założeniu konta jesteś informowany o tym (przynajmniej w moim przypadku tak było).
Jeżeli chodzi o inne opłaty to jedynie za kartę bankomatową płacisz 5zł jeżeli nie dokonujesz nią żadnych płatności w sklepach za min.300zł misięcznie- karta wydawana jest na życzenie klienta, tym samym jeżeli jej nie ptrzebujesz nie ma żadnych opłat:) Bankowośc elektroniczna również ok, pod względm graficznym i technicznym. A i jeszcze jedno nie trzeba przelewać wynagrodzenia na konto i mimo tego jest nadal bezptłatne!(np. w Alior Banku opłata 8 zł).
Polecam pakiet EGETIN!
Marta28

Są lepsze banki

napisał Michał » 2010-09-29, 21:41

Do Pani Marty - proponuję sprawdzić warunki w innych bankach, a nie porównywać do PKO (gdyż wiadomo, że tam warunki są najgorsze). Zastanawiałem się nad GetIn24 - ale dużo lepsze warunki ma mój dotychczasowy Eurobank - ilość przelewów między kontmi (oszczędzającym i ROR) dowolna i bez opłat; przelewy z ROR na inne rachunki - bez opłat; na ROR oprocentowanie 3% (nie 1%), prowadzenie karty - jeśli chce się ją mieć - 0,99zł. Czyż to nie są lepsze warunki? Owszem rachunek oszczędzający ma ok 0.4% mniejsze oprocentowanie, ale jedna opłata 10zł za przelew "zjada" większość odsetek. A obsługa i logowanie w GETIN 24 według mojej opinii - tragedia. Jak to możliwe, że księgowanie pieniędzy między kontami jednego posiadacza trwa całą dobę?! Tak więc po przeczytaniu tutejszych opinii rezygnuję z pomysłu otwarcia konta w GetIn banku i pozostaje przy Eurobanku.

Pozdrawiam wszystkich!
Michał

lokata

napisał krystek » 2010-10-15, 10:48

Witam !
Byłem zdecydowany założyć lokaty codzienne ale teraz po przeczytaniu waszych opinii muszę się głęboko zastanowić.
krystek

opinie

napisał hasar » 2010-10-17, 19:11

brałem krydyt hipoteczne w getin banku i jestem bardzo nie zadowolony z tego banku i nie polecam nie polecam..masakra
hasar

GETIN NR 1 na liście NAJGORSZYCH

napisał Gość » 2010-10-31, 13:12

Do końca życia będę omijał szerokim łukiem wszystko co jest związane z GETIN!!! I wszystkim radzę, aby na zawsze WYBILI SOBIE Z GŁOWY GETIN. To nie pracownicy tego tworu są winni, a polityka firmy - ZŁODZIEJE, LICHWIARZE, ZDZIERCY. NIESPODZIEWANE OPŁATY Z POWODU ZMIANY REGULAMINU I TABELI OPŁAT, UPOMNIENIA ZA 122 PLN to tylko drobne niedogodności, które czekają na klientów GETIN. I jeszcze jedno ZERO KONTAKTU Z KIMKOLWIEK KOMPETENTNYM. Niech GETIN jak najszybciej ZNIKNIE i wszyscy będą szczęśliwi.
Gość

Chcesz mieć kłopoty ? -Idz do GETIN BANKU

napisał Marek221 » 2010-10-31, 22:05

JW , lubisz nie przespane noce , nadużywasz słów na k..., sk..-y , masz za dużo kasy - idż do Getin po kredyt , ich menago zarabiaja ponnad 10 tys na miesiąc dowody :

1. menago opowiada o wynagrodzeniu: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3602159&start=1080
17.07.2010] 10:59
praca w Getinbanku
W Getinbanku jak w każdym banku, Cisną, duszą, męczą człowieka. Ale nie bez kozery w ogłoszeniu piszą, że opczekuja realizacji zdań sprzedażowych, pozyskiewania klientów itd. Wszystko jest podorządkowane sprzedaży i realizacji planów. Jeżeli ktoś mysli, ze bedzie mógł sobie siedzieć i czekać aż klient sam przyjdzie i powie, ze chce to i to, to sie srogo zawiedzie. Ale jak dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, wszędzie tak jest. Praca w banku to typowa, agresywna sprzedaż. Atmosfera w tej chwili jest mocno napięta, ale Jeżeli ma sie silna motywację, to naprawdę można dobrze zarobić. W tej chwili u mnie w Poku nikt nie zarabia mniej niż 5000 -6000, a jeżeli już tyle zarabia to dlatego, że miał słabszy miesiąc. Plany do zrobienia przy włożeniu rzetelnego wysiłku.
Wiele tez zależy od zespołu w jakim przyjdzie Wam pracować ile tzw. Jęczących i narzekających "gwiazd" przyjdzie Wam codziennie wysłuchiwać. Jaki bedzie menedźer, czy będziecie sie wspierać, czy tylko pogryzać.
Perspektywy zarobkowe świetne, jednak trzeba sobie uświadomić, iż nie ma nic za darmo. Prze zostatnie miesiące zarabiam 10000 wzwyż, mnie to motywuje... aczkowliek podstawy marniiutkie - 1800 do 2000 u nas. Reszta zalezy tylko i wyłacznie od nas samych.

i tu http://www.forum-kredytowe.pl/tematy3/b ... 84,170.htm
Marek221

Poprzednia stronaNastępna strona