ING Bank - Konto Direct - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

ING Bank - Konto Direct - Opinie, Oceny, Pytania

napisaÅ‚ admin » 2009-06-10, 00:17

Czy warto założyć konto bankowe Direct w ING Bank Śląski? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie Direct.
Zadaj pytanie odnośnie oferty konta bankowego w banku ING.

Konto Z Lwem Direct ING - Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisaÅ‚ lopez » 2010-08-06, 12:20

a o co chodzi z tymi oplatami za smsy? rozumiem ze chodzi o smsy takie np z numerkiem do potwierdzenia transakcji internetowych tak? 3 w miesiÄ…cu sÄ… za darmo? albo trzeba wykupic pakiet 25 tak?
a jak będę w miesiącu wykonywał 5 takich operacji to pierwsze 3 mam za darmo a kolejne 2 musze placic 0.25 tak?
lopez

napisaÅ‚ piotrek » 2010-08-07, 23:40

lopez napisał(a):a o co chodzi z tymi oplatami za smsy? rozumiem ze chodzi o smsy takie np z numerkiem do potwierdzenia transakcji internetowych tak? 3 w miesiącu są za darmo? albo trzeba wykupic pakiet 25 tak?
a jak będę w miesiącu wykonywał 5 takich operacji to pierwsze 3 mam za darmo a kolejne 2 musze placic 0.25 tak?

Przesłanie kodu autoryzacyjnego w formie SMS do uzytkownika systemu ING BankOnLine (tj. wg ciebie :) smsy takie np z numerkiem do potwierdzenia transakcji internetowych) zgodnie z tabela oplata i prowizji jest darmowe bez wzgledu na liczbe.

oplaty sa tylko za smsy, ktore powiadamiaja ciebie o operacjach wykonywanych na twoim koncie. np. ze przyszedl na twoje konto przelew, itp. poprostu dostajesz potwierzdenia operacji na komorke.
piotrek

napisaÅ‚ mistrzdrugiegoplanu » 2010-08-20, 20:02

A czy trzeba płacić za te smsy czy można po prostu zrezygnować z ich otrzymywania?
mistrzdrugiegoplanu

napisaÅ‚ piotrek » 2010-08-22, 21:18

mistrzdrugiegoplanu napisał(a):A czy trzeba płacić za te smsy czy można po prostu zrezygnować z ich otrzymywania?

Oczywiscie, ze mozesz z platnych smsow informujacych ciebie o operacjach na twoim koncie zrezygnowac.
To jest zupelnie dobrowolna usluga.
piotrek

opłaty

napisaÅ‚ bvgcfr » 2010-09-08, 05:58

Jeżeli założyłem konto Direct w celu transakcji przez internet czy zlecenie przelewów przez internet tez sie liczy do tych wymaganych zakupów mięsięcznych na kwote 100 zł. a jeśli nie to czy można zrezygnować z karty i opłat za nią?
bvgcfr

napisaÅ‚ Chris » 2010-10-10, 09:51

Karta wydawana jest obligatoryjnie, ale można z niej zrezygnować. Aby mieć zniesioną opłatę za kartę to trzeba tą kartą zapłacić za kwotę minimum 100 zł miesięcznie. Co nie jest wyzwaniem gdy człowiek np sobie raz nią za paliwo zapłaci.. 8) Brak opłat za wypłaty z bankomatów jest świetną sprawą.
Chris

Kody autoryzacyjne

napisaÅ‚ jasiek » 2010-11-02, 11:40

Witam, jakiś czas temu robiłem przelew na inne konto z ing direct i system nie wysłał mi kodu autoryzacyjnego na telefon jak to działo się wcześniej przy robieniu przelewów. Oczywiście przelew został zrealizowany, ale czemu nie musiałem podawać żadnego kodu? Przecież to zagraża bezpieczeństwu mojego konta w wypadku dostępu do niego przez osoby nieupoważnione. Dodam tylko, że nie jest to sytuacja losowa bo dziś moja kobieta wysłała mi przelew ze swojego konta i też nie musiała wpisywać kodu... Czy ktoś mógłby to wyjaśnić? Z góry dziękuję.
jasiek

brak zabezpieczeń

napisaÅ‚ derla » 2010-11-14, 08:22

Bank fajny. Niestety bezpieczeństwo moich pieniędzy fatalne. wg mnie każde zlecenie powinno być autoryzowane kodem jednorazowy, ale bankowi szkoda kasy. Druga sprawa to bank nie wysyła maila, że ktoś wszedł lub chciał wejść na moje konto. Do tego nie trzeba ponosić kosztów wystarczą chęci. Gdyby bank podniósł bezpieczeństwo byłoby ok, a tak myślę o zmianie.
derla

napisaÅ‚ Tedi » 2011-01-15, 16:09

Wczoraj złożyłem właśnie to konto i mam pytanie związane z robieniem przelewów narazie nie mam potrzeby zrobic ale czytając broszure jaką dostałem w banku doszedłem do momentu w którym pisze "w przypodku gdy transakcja wymaga autoryzacji, podaj kod autoryzacyjny" skąd mam taki kod wziąśc gdy podczas robienia przelewu wyskoczy mi taki komunikat?

Kolejne pytanie związane jest z programem bankujesz-kupujesz jednym ze sposobów zbierania punktów jest płacenie za zakupu kartą: kredytową, debetową, przepłaconą i doładowywanie telefonów jak ja mam karte płatniczą i płacąc nią za zakupy też zbieram punkty?

Założyłem sobie odrazu otwarte konto oszczędnościowe czy wpłacając pieniądze na to konto w oddziale będą odemnie pobierane jakieś opłaty?

Jak to jest z tym serwisem SMS ja podaczas podpisywania umowy za doradą Pani w oddziale wybrałem Pakiet Darmowy trzech SMS-sów ale po namyśle w domu wybrałbym Pakiet Bezabonamentowy za 0,25gr/SMS moge to zmienic?
Tedi

ING

napisaÅ‚ Witch » 2011-03-09, 12:53

Jestem klientką ING Banku od 8 lat. Prosto, tanio, wręcz darmowo od jakiegoś czasu. Lecz w razie kłopotów - fatalna obsługa konsultantów. Wznowiono mi kartę z błędnymi danymi, w okresie reklamacyjnym została zablokowana, a wbrew temu co powiedział konsultant - nie w każdej placówce wypłacę gotówkę. Brak kompetencji obsługi sprawił, iż nie otrzymałam numeru reklamacji, co sprawiało mi kłopot, gdy chciałam wypłacić wspomnianą gotówkę i pytano mnie o numer reklamacji. Potraktowano mnie w oddziale jak niepoważnego klienta.
Nowa karta wydana kilka dni temu - funkcjonuje wadliwie. Po aktywacji w internecie, nadaniu kodu PIN i kilku pierwszych udanych (!!) transakcjach w sklepach, oraz wypłacie z bankomatu ING od kilku dni przy płatności kartą dostaję w sklepie informację - niepoprawny kod PIN. Z bankomatu mogę wypłacić - ten sam PIN przecież. I czy to bankomat ING czy obcy.. a w sklepach ... wstyd, żenada, niekomfortowa sytuacja.
Konsultantka banku poinformowała mnie, że muszę skorzystać z bankomatu ING, aby na nowej karcie dobrze w chipie zapisał się kod PIN. Ale ja przecież i płaciłam tą kartą kilkakrotnie, i wypłacałam z bankomatu ING dwukrotnie w przeciągu 5 dni.
Wypłata w bankomacie ING nic nie dała .. kolejny raz nie mogłam zrealizować transakcji w sklepie płacąc kartą.

Podsumowując - póki nic się nie dzieje - ok.
Ale w razie problemów - wstyd, kłopoty, strata czasu i pieniędzy w poszukiwaniu bankomatów i oddziałów. I jeszcze tekst pracownika sklepu - iż w dużych marketach ochrona mogłaby wezwać policję w takim przypadku z racji podejrzeń czy tej karty i komuś nie ukradłam np ...

Mam dosyć, dzisiaj idę do oddziału i jeżeli nie otrzymam satysfakcjonującego rozwiązania - rezygnuję z usług tego banku. I nie zgodzę się na kolejny okres reklamacyjny, czyli kolejne 2 tygodnie bez możliwości płacenia kartą i wypłaty z bankomatów.

Kończąc - na moje pytanie co bank może w takiej sytuacji zrobić dla mnie, co może mi zaoferować w związku z moimi kłopotami począwszy od wadliwej karty - usłyszałam, że Bank może przyjąć moją reklamację. Woow. Dziękuję.
Witch

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości