Invest Bank - Invest Konto - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

FATALNA OBSŁUGA

napisał jan » 2010-10-09, 16:52

jestem klientem Invest Banku w Krakowie oddziału w Nowej Hucie, gdzie personel jest niekompetentny nie posiadający elementarnej wiedzy z obsługi klienta.
Mimo trzech okienek zazwyczaj jedno jest czynne, placówka często otwiera się ze znacznym opóżnieniem niż jest napisane na drzwiach, nie potrafi odpowiedzieć na najprostsze pytania, a reklamacje rozwiązuje wg. własnego widzi mi się.
Nikomu normalnemu nie polecam tego banku
jan

stanowczo nie polecam tego banku

napisał odradzam » 2010-11-25, 12:07

Witam,
chciałabym zacząć od tego, iż wszystkie pozytywne opinie na temat tego banku są pisane przez ich pracowników.Bo cóż pozytywnego można powiedzieć o banku który w 21 wieku pobiera 15 zł za prowadzenie konta, 5 zł za odwołanie zlecenia,o bankowości elektronicznej z której nawet pracownicy nie potrafią korzystać...Możemy pisać negatywnie o Banku Śląskim.W końcu konto tam kosztuje 0 zł , mają przejrzystą bankowość elektroniczną, kompetentnych pracowników, którzy nie pracują tam tylko dlatego iż mogą zarabiać mniej niż osoby wykształcone w bankowości.Do tego idąc do oddziału invest banku(na szczęście było to dawno) można było pooglądać nie miłe panie, które tylko próbowały na siłę wepchnąć mi kredyt- po co mi on, wystarczyło spojrzeć na to iż mam tam kilka lokat- wystarczyło się przygotować trochę do rozmowy z Klientem.No ale tego można wymagać od ludzi którzy lubią to co robią-pracownicy w invest banku raczej na takich nie wyglądali.Dodatkowo bank był tak wspaniale czynny, że właściwie był ciągle zamknięty-bankomat pusty-super sprawa nie móc wypłacić pieniędzy.Dlatego bardzo polecamten bank.Szczególnie dla osób które lubią dzielić się swoimi pieniędzmi z innymi( w tym wypadku z bankiem).Podkreślam iż nawet jak zamykane było konto to pani doliczyła mi opłat na 55 zł.No i konto zamknęli mi po miesiącu-oczywiście doliczyli opłate na koniec miesiąca.
odradzam

bank

napisał sabor » 2010-12-05, 17:13

Jestem w Invest banku kilkanaście lat i zgadzam się, że konto jest drogie 15zł efekt ,również minus mało bankomatów. Natomiast jeśli chodzi o bankowość internetową jest bardzo przejrzysta,czytelna, przelewy do innego banku przechodzą najpóźniej w następny dzień. Ogólna ocena dobra gdyby nie ta droga opłata .
sabor

napisał Polecam » 2010-12-06, 01:00

Marudy :) Ja mam konto za 0zł w inveście. Jakoś się da. Korzystam z 3 Banków (ING Śląski, mBank i InvestBank) i najbardziej przejrzystą obsługę przez internet ma invest bank, tzn. najchętniej z niego korzystam. A Bankomatów faktycznie nie ma za dużo, ale do darmowych investa wliczają się też Kredyt bank i BGŻ a to już 3 banki z których można bezpłatnie wybrać pieniądze mając konto w InvestBank. Na obsługę też nie narzekam, nawet bym sobie życzył aby w każdym banku była taka miła (oddział w Gliwicach), niestety w śąskim do nie do pomyślenia. Ale wiadomo, to pracownicy tworzą wizytówkę oddziału. Oddział w Gliwicach przynajmniej mogę polecić z czystym sumieniem.
Polecam

napisał odradzam » 2010-12-09, 21:11

0 ZŁ to konto Lider.Warto poczytać na temat tego konta.0 zł za prowadzenie, ale warto zobaczyć ile trzeba zapłacić za inne funkcje, które w innych bankach są darmowe.Dodatkowo Bank ma w nosie stałych Klientów. Zeby przejść na to konto trzeba zapłacić.Oczywiście można zamknąć konto i założyć nowe,ale problem w tym ile mnie to zamknięcie kosztuje. Każde zamknięcie zlecenia 5 zł, a troche ich jest,więc...Dodatkowo nie miła obsługa...nie warto tracić nerwów i pieniędzy na pomoc bankowi który zamiast własnych bankomatów musi korzystać z cudzych- ma ich poprostu za mało.a to z oszczędności oczywiście.
odradzam

napisał Polecam » 2010-12-09, 22:53

No wiesz Deutsche Bank ma jeszcze mniej bankomatów i co z tego; to nie wyliczanka, który bank ile ich ma. Nie lubisz tego banku i już. Mi się jeszcze nie zdarzyło być niemile obsłużonym w tym banku, a i wszystko co chciałem to w nim załatwiłem. Jest to mój podstawowy bank i nie zamierzam z niego rezygnować. Jedyne co mi przeszkadza to płatne polecenie zapłaty i to tyle minusów ode mnie. Dziwi mnie jeszcze, że ktoś może mieć problemy z obsługą tego konta przez internet w tym sami pracownicy, bo akurat z taką prostotą obsługi się jeszcze nie spotkałem. Nawet matka chciałaby w taki prosty sposób mieć dostęp do swojego konta, ale się uparła i nie chce zmieniać banku (wiadomo, człowiek starszej daty; przywiązuje się do jednego na całe życie) nie pisz bzdur, że niemiła obsługa bo to że w twoim mieście taka jest, to nie znaczy że jest taka w całej Polsce. To tak jakbym napisał: Nie chodźcie do Pizza Hut bo tam jest nie miła obsługa.
Jest dużo tańszych kont, ale skoro wiem co mam to nie będę rezygnował, bo zaoszczędzę pare złotych a przy poważnej sprawie nic nie załatwię, jak to miało miejsce niby w takim szanowanym banku jakim jest ING Śląski.
Polecam

bank

napisał Sabor » 2010-12-11, 21:39

w Invest banku nie ma konta za 0 zł. Konto :lider: niby nic nie kosztuje ale trzeba 2 zł płacić za kartę do tego konta, ponadto przelewy w tym koncie są po 90 groszy. Natomiast zgadzam się jeżeli chodzi o przelewy internetowe, świetny przejrzysty interfejs, bez żadnych -, sms, tokenów a również bezpieczny.
Sabor

INVEST BANK Najgorszy z Banków w Sieradzu

napisał AUAU » 2011-01-01, 18:46

Chciałbym przestrzec klientów tego Banku szczególnie w Sieradzu w mojej ocenie kompletne dno : obsługa beznadziejna arogancka , limity wypłat 10 tys zł. , i 50 zł kary za nieodebranie własnych pieniędzy w wyznaczonym terminie - AAAbsurd - i nieuczciwość
AUAU

Inv

napisał Jaca555 » 2011-01-12, 19:17

Też odradzam zakładania konta w tym banku, bez jakichkolwiek powiadomień ustalają, że będą naliczać sobie prowizję podczas gdy otrzymuję pieniądze na moje konto (nawet gdy wpłacający jest w tym samym banku), ponadto zabierają też kasę przy wypłacie z bankomatów. Co do sprawdzania konta przez internet jest tragicznie, transakcje pokazują się z ogromnym opóźnieniem, a często jest nawet tak, że transakcje z kilku dni widnieją z jedną datą (tak jak bym wszystko robił jednego dnia) Niedługo się stąd wypisuję. Nie polecam
Jaca555

jednak odradzam

napisał sabor » 2011-02-20, 10:59

Po kilkunastu latach razem przechodzę do innego banku z dużo mniejszym oprocentowaniem kredytu w koncie oraz darmowym kontem. Wyliczyłem sobie, że zaoszczędze 50 zł miesięcznie. Jedynie czego mi żal to interfejs tego banku-naprawdę dobry.
sabor

Poprzednia stronaNastępna strona