mBank - eKonto - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

mBank - eKonto - Opinie, Oceny, Pytania

napisaÅ‚ admin » 2009-06-10, 00:43

Czy warto założyć konto bankowe eKonto w mBanku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje?
Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie mbanku ekoncie.
Zadaj pytanie odnośnie konta mBank.

eKONTO - podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisaÅ‚ wisniaplc » 2009-12-29, 17:28

a wiec katara doszla dzis szla rowne 2 tyg i przyszla poczta ... dzieki za odp :D
wisniaplc

konto

napisaÅ‚ Rob » 2010-02-10, 12:51

Mam konto w tym banku, chciałem otrzymać limit kredytowy na 10.000 zł i już miałem podisać umowę, ale zobaczyłem że na tą kwotę jest 100.000 zabezpeczenia. Pani z punktu obsługi z uśmiechem poinformowała mnie że to standard. Założyłem konto w MultiBanku i na tą samą kwotę miałem 20.000 zł zabezpieczenia, a przecież oba banki należą do BRE. :evil:
Rob

eKonto w mBanku? Zdecydowanie TAK.

napisaÅ‚ mbank » 2010-05-02, 10:29

Sam korzystam z eKonta od ponad 2 lat i nigdy nie zapłaciłem żadnej kwoty za jakąkolwiek czynność. To dlatego zdecydowałem się właśnie na ten bank.
mbank

Konto w mBANKU

napisaÅ‚ zmaj » 2010-05-04, 14:22

Czy mozna otworzyc konto w mBanku przez internet niebedac w Polsce. Czytalem o procedurze otwarcia konta i jest tam napisane, ze kurier nas odwiedzie lub mozna wybraci opcije pofatygowania sie do banku.
Ja mieszkam w Wielkiej Brytanii i w jaki sposob mam te konto otworzyc ??
zmaj

napisaÅ‚ piotrek » 2010-05-06, 09:57

KOnto w mbanku mozesz otworzyc bedac za granica, wtedy umowe przesylaja ci poczta. Czyli wypelniasz przez internet wniosek o eKONTO, a reszte papierow do podpisu przesylaja ci do Wielkiej Brytanii

Jednak musisz spelniac pewne warunki: musisz byc zameldowany w Polsce i posiadac polski dokument tozsamosci.
piotrek

Dziękuję piotrkowi i innnym

napisaÅ‚ furka » 2010-05-29, 14:13

Po 11 latach "rozwiodłam się" z najdroższym bankiem świata - PEKAO SA i od miesiąca jestem "mbankową świeżynką". Wnikliwie przestudiowałam Wasze wpisy na tym forum i stwierdzam, że decyzja była właściwa. Szczególnie piotrkowi dziękuję za rozwianie wszelkich moich wątpliwości.
furka

napisaÅ‚ mateuszp1991 » 2010-05-31, 17:59

Czy eKonto będzie dla mnie odpowiednie?
Będe robił przelewy prze internet, wypłacał kase z bankomatów (jak najwięcej by się ich przydało) i płacił kartą w sklepach. Do niczego więcej mi nie jest potrzebne.

Dzięki za pomoc
mateuszp1991

napisaÅ‚ piotrek » 2010-06-04, 10:03

mateuszp1991 napisał(a):Czy eKonto będzie dla mnie odpowiednie?
Będe robił przelewy prze internet, wypłacał kase z bankomatów (jak najwięcej by się ich przydało) i płacił kartą w sklepach. Do niczego więcej mi nie jest potrzebne.

Dzięki za pomoc

Wg mnie mbank jest wlasnie do tego idealny, do przelewow przez internet i wyplat z bankomatow (tych darmowych jest naprawde sporo). Przede wszystkich nie ma zadnych dodatkowych wymogow co dowielkosci wplat, transakcji karta itp. Konto, karte i przelewy masz zawsze darmowe, bez zadnych warunkow, takze mysle ze to dobry wybor.
piotrek

napisaÅ‚ fredek » 2010-06-29, 13:25

Niestety nie wszystkie operacje w mBanku da się załatwić przez internet. Dlatego wg mnie nie jest to bank internetowy.
fredek

napisaÅ‚ hunteroth » 2010-07-15, 09:46

Można złożyć wniosek o założenie konta w "mkiosku"? Czy trzeba internetowo złożyć wniosek a do podpisu do "placówki"?

I czy jeśli ewentualnie jest taka możliwość to podpisując umowę w mkisoku jest na takich samych warunkach jeśli bym zakładał konto przez internet? (chodzi mi tu np o kruczki w DB, gdzie przy umowie zawartej przez internet ma się inne warunki niż jeśli bym zakładał konto w oddziale).

PS da się jakąś inną kartę wziąć niż tą z delfinami ? :P
czy nowa karta mastecard jest kompletnie bezpłatna? jest lepsza od visa?
hunteroth

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości