mBank - eKonto - Opinie, Oceny, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

mBank - eKonto - Opinie, Oceny, Pytania

napisał admin » 2009-06-10, 00:43

Czy warto założyć konto bankowe eKonto w mBanku? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje?
Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o koncie mbanku ekoncie.
Zadaj pytanie odnośnie konta mBank.

eKONTO - podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisał Aleksandra » 2010-07-24, 19:39

Mnie również interesuje kwestia wyboru karty. Zależy mi na możliwości płacenia PayPass, ale jest to możliwe tylko z kartą MasterCard (z tego co zrozumiałam). Czy wybierając kartę MasterCard narażę się na dodatkowe koszty?
Aleksandra

napisał piotrek » 2010-08-07, 23:33

hunteroth napisał(a):Można złożyć wniosek o założenie konta w "mkiosku"? Czy trzeba internetowo złożyć wniosek a do podpisu do "placówki"?

I czy jeśli ewentualnie jest taka możliwość to podpisując umowę w mkisoku jest na takich samych warunkach jeśli bym zakładał konto przez internet? (chodzi mi tu np o kruczki w DB, gdzie przy umowie zawartej przez internet ma się inne warunki niż jeśli bym zakładał konto w oddziale).

PS da się jakąś inną kartę wziąć niż tą z delfinami ? :P
czy nowa karta mastecard jest kompletnie bezpłatna? jest lepsza od visa?

1. Najlepiej złożyć ten wniosek przez internet (np. tutaj u góry masz linka do wniosku), i jako miejsce podpisania umowy wybrać mkiosk, wtedy masz pewność, że cała procedura założenia konta przebiegnie szybko, przygotuja umowe i dadza ci znac kiedy mozesz ja podpisac.

2. Umowa podpisana w mkiosku czy tez dostaczona przez kuriera bedzie identyczna.

3. Przy ekoncie masz do wyboru 2 rodzaje kart:
Visa Electron eKONTO lub MasterCard Debit eKONTO

Ogolnie obie karty sa darmowe w podstawowej wersji, mastercard to karta wypukla.
Platna jest tylko karta MasterCard Debit eKONTO wyposazona w funkcje paypass (szybkie i wygodne transakcje zbliżeniowe do 50 PLN) . Miesięczna opłata za posiadanie tej karty to 1,5 pln. Opłata jest zwracana, jeśli Klient dokona transakcji bezgotówkowych na kwotę minimalnie 300 zł w miesiącu
piotrek

napisał piotrek » 2010-08-07, 23:35

Aleksandra napisał(a):Mnie również interesuje kwestia wyboru karty. Zależy mi na możliwości płacenia PayPass, ale jest to możliwe tylko z kartą MasterCard (z tego co zrozumiałam). Czy wybierając kartę MasterCard narażę się na dodatkowe koszty?

Tak jak napisalem we wczesniejszym poscie karta mastercard z funcja paypass w mbanku kosztuje 1,5 pln/ miesiac. chyba ze zrobisz nia zakupow za 300 zl w miesiacu wtedy oplata jest zwracana.
piotrek

napisał pakrzaklewski » 2010-08-30, 20:38

piotrek napisał(a):Do bankoamtu wybierasz zwykla debetowa karte Visa Electron - to ona jest darmowa.
NIe polecam wybierac we wniosku karty kredytowej do konta - wtedy bedziesz za nia placil.

Temat juz kilka razy sie pojawial:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/jakie-konto-dla-18-latka-vt1751.htm

zgadza się. visa electron jest najlepsza.

A teraz jeszcze za piataka miesiecznie mozna wykupic opcje, ze ze wszystkich bankomatow na swiecie masz wyplate pieniedzy zupelnie -. super opcja
pakrzaklewski

mbank eKonto - pytanie

napisał mass » 2010-09-09, 21:45

Witam!

Mam pewne pytanie.. Po podpisaniu umowy w ciagu miesiaca nalezy wplacic min 100zl na konto.. I tu mam pytanie - czy ta wplata moze byc przelew z innego konta?? Bardzo prosze o odpowiedz!

Z gory dziekuje za pomoc! :)
mass

nie polecam

napisał mmmmesner » 2011-01-10, 17:57

mialem kiedys konto w mbank - straszne rzeczy sie dzialy jak dostalem karte kredytowa
jak splacalem odsetki to bylo wszystko super, jak wpadlem w dlugi ... i nie mialem na splate to dopipero sie zaczely telefony , ponagelnia , monity , dodatkowe oplaty za SMS , maile , i listy, za list np 20 zl monit....
i coraz wiekszy dlug ,

zalozylem sobie konto w toyota bank ,
mmmmesner

napisał grs » 2011-01-21, 13:56

Jedyne co mi osobiście sie nie podoba w mbanku to to, że mają umowe z siódemką...Najgorsza firma kurierska jaka może być...
grs

napisał Kasja » 2011-01-22, 01:46

I pan z telemarketingu, który chciał koniecznie, żebym wymieniła kartę. Dzwonił chyba z 40 razy, niezłomny. :evil:
Kasja

mbank

napisał piotrs1978 » 2011-02-12, 12:22

Traktuje konto w mbanku jako dodatkowe i jak na razie sprawdza się w 100% ok. Nie mam z nim problemów. Szybkie przelewy krajowe (nie robiłem zagranicznych), zakładanie lokat itp. Duża sieć bankomatów bez prowizji. Minus jest tylko w pomocy ze strony banku. Na mlinii czasem nie można uzyskać satysfakcjonującej odpowiedzi. Potrafią te ż nachalnie dzwonić i "wciskać" produkty bankowe. Ale ogólnie polecam ten bank.
piotrs1978

napisał AnetaM » 2011-02-14, 07:46

Mam pytanie odnośnie lokaty w Mbank. Czy w czasie trwania lokaty można robić dopłaty?
AnetaM

Poprzednia stronaNastępna strona