Fundusz nie gwarantuje realizacji celu inwestycyjnego, a indywidualna stopa zwrotu uzależniona jest od wartości jednostki uczestnictwa w momencie jej zbycia i odkupienia przez Fundusz oraz od wysokości opłaty manipulacyjnej i podatku od dochodów kapitałowych. Uczestnik musi liczyć się z możliwością utraty przynajmniej części wpłaconych środków.
dlaczego tak sie uparles na ta lokata timingowa nie polecam ci zadnych krzyzowek lokat z funduszami, bo wyliczenia zysku badz starty z takich polaczen sa bardzo skomplikowane.
Jak chcesz inwestowac w fundusze inwestycyjne i miec wyzsze zyski (badz straty) to inwestuj bezposrednio poprzez zakup jednostek uczestnicwa. do tego polecam ci ekonto mbanku:
http://banki.forum-bankowe.pl/mbank/fundusze.html
tam masz bardzo dobry i przejrzysty wg mnie interfejs
A jak lokaty to lokaty ale tradycyjn e z ktorych samemu łatwo sobie wyliczyc przyszly dochod
20rafalo napisał(a):Jak lepiej założyć taką lokatę timingową- poprzez doradce czy samemu przez
internet. Doradca proponował, aby to on ją założył - niby, że on to zrobi
bezbłędnie. Nie wiem czemu on chciał, tylko tak ma coś z tego?...
Doradca ciebie namawia
by przez niego bo on bedzie mial z tego wtedy dodatkowa prowizje (otrzyma za ciebie wynagrodzenie za to ze ciebie na to namowil), a tak gdy ty sobie ja zalozysz sam przez internet on nie bedzie z tego nic miec20rafalo napisał(a):Jeszcze jedno, lokata timingowa pobiera podatek od belki? - jeśli tak to która jej część?
20rafalo napisał(a):Jeszcze jedno, lokata timingowa pobiera podatek od belki? - jeśli tak to która jej część?
Z tresci opisu loakty timingowej:
# Wysokie oprocentowanie lokaty równe 8% w skali roku oraz najlepsze fundusze inwestycyjne Noble Funds.
# Codzienna kapitalizacja odsetek na lokacie
Z tego wynika ze polowa jest a polowa nie jest.
Czyli ta czesc srodkow co jest na lokacie bedzie bez belki - kapitalizacja dzienna
Zysk z funduszy inwestycyjnych natomiast podlega podatkowi Belki i na koniec zostanie ci on odciagniety

Nowe tematy