NIE POLECAM POLBNKU
napisał GP » 2012-01-07, 20:54
Generalnie nie polecam usług POLBANKU.
W dzisiejszych czasach dostęp do konta poprzez internet jest standardem, więc każdy bez najmniejszych problemów powinien mieć możliwość załatwienia wszystkich spraw poprzez sieć. A tutaj Polbank okazuje się totalną porażką.
- Po pierwsze hasło, które aby dostać należy udać się do banku i odstać w kolejce jak się akurat trafi na dużą liczbę interesantów ( Po to chyba chcę mieć konto internetowe by wogóle nie odwiedzać banku);
- Po drugie - hasło, które trzeba zmieniać co jakiś czas (totalny bezsens - mam inne rachunki i nie muszę nic zmieniać, teksty baku o bezpieczeństwie wywołują u mnie śmiech... );
- Po trzecie - dobrze muszę zmieniać hasło - no cóż trudno... Ale przez te zmiany pomyliłem się i zablokowałem sobie konto, poprzez wpisanie trzykrotne błędnego hasła... Skoro mam dostęp internetowy, to dzwonię na infolinię by odblokować. Ale cóż to - dostaje informacje, że muszę udać się do placówki po nową kopertę z hasłem... Przepraszam, to po kiego grzyba mam dostęp online, skoro nie mogę przez telefon zmienić hasła.
- Po czwarte - jakoś poradziłem sobie z powyższymi punktami i chcę dokonać jakiegoś przelewu; wchodzę do banku i zonk...potrzebny jakiś certyfikat...
Lekko zirytowany chcę go zainstalować - system prosi o jakieś hasło2, które kiedyś podobno dostałem w kopercie będąc w banku. Nie mam tego hasła (zgubiłem, nie pamiętam)... ale skoro mam internetowe konto, to dzwonię na infolinię, by je jakoś zmienić...Ale cóż to dostaje informacje, że muszę iść do placówki po nowe hasło...Cytując koniec pkt 3 - "...Przepraszam, to po kiego grzyba mam dostęp online, skoro nie mogę przez telefon zmienić hasła.".
- Po piąte - mam wreszcie hasło - ale jestem ciągle "w drodze" i korzystam z różnych komputerów. Certyfikat można zainstalować na dwóch komputerach, a jeśli chce się więcej to trzeba na jednym odwołać.
Naprawdę genialne rozwiązanie - instaluję na trzecim komputerze, ale już na "starym" komputerze nie mam certyfikatu...
Podsumowując:
Kretyńskie rozwiązania dostępu do konta przez internet wymagające w razie problemów wizyty w placówce.
Gdybym miał świadomość sytuacji jakie mogą wystąpić, nigdy bym nie zakładał konta w tymże banku i po spłacie zobowiązań bardzo szybko zrezygnuję z ich usług.
GENERALNIE:
NIE POLECAM NIKOMU!!!