Raiffeisen Bank - Mobilne Konto Osobiste - Opinie, Pytania

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto osobiste w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie oferty danego banku.

Raiffeisen Bank - Mobilne Konto Osobiste - Opinie, Pytania

napisał admin » 2009-06-10, 01:29

Obrazek

Czy warto założyć Mobilne Konto Osobiste w Raiffeisen Bank? Czy są jakieś ukryte opłaty i prowizje? Czy karta do konta jest darmowa? Jak jest z wpłatą i wypłatą pieniędzy?
Opisz swoje doświadczenia z Bankiem i wyraź swoją opinie o mobilnym koncie osobistym Raiffeisen Bank.
Zadaj pytanie odnośnie danego konta RaiffeisenBanku.
admin
Administrator

MKO Raiffeisen

napisał paoss » 2009-07-03, 15:10

MKO w Raiffeisen jest dobrym rozwiązaniem.

Proste zasady naliczania opłat: aktywa/pasywa pow. 15 tys. prowadzenie 0 zł, aktywa/pasywa pow. 8 tys. opłata 6,99 zł, niestety poniżej tego poziomu opłata 19,99 zł.

0 zł za kartę do bankomatu, euronety bezprowizyjne, reszta bankomatów 3,99 zł niezależnie od wypłacanej kwoty.

Doskonały serwis internetowy, token sms, bezpłatny, wszystkie operacje (przelewy, zlecenia, doładowania komórki, obsługa funduszy) bezpłatne, brak limitów.

Unikalny na rynku dostep przez komórkę, aplikacje r-mobile i vip-mobile bezpłatne, operacje bezpłatne (taka sama funkconalność jak przez internet).

Bezpłatne konto oszczędnościowe.

Osobisty doradca w każdym oddziale.

w skali 1-10 daje 8.

pzdr
paoss

napisał piotrs1978 » 2009-07-24, 20:43

Jest to bank skierowany głównie do ludzi zamożnych. 19,99 zł za konto to chyba rekord zdzierstwa w Polsce
piotrs1978

Raiffeisen

napisał joker » 2010-01-25, 10:39

Ale masz za to najlepszą ofertę a jeśli nie masz pieniędzy to po co Ci konto.
joker

napisał rodzynek2 » 2010-01-25, 10:54

Konto z dostępem przez komórkę- jakoś nie widzę sensu takiej usługi dla 95% klientów banków. Dla ogromnej większości wystarczy dostęp do konta przez internet (internet ma niemal każdy w pracy lub domu). Coś takiego ma jedynie sens dla osób, które, z racji wykonywanej pracy, są często w delegacji i mają bardzo ograniczony dostęp do komputera z dostępem do internetu.
rodzynek2

napisał piotrs1978 » 2010-01-25, 20:05

joker napisał(a):Ale masz za to najlepszą ofertę a jeśli nie masz pieniędzy to po co Ci konto.

Tym bardziej mając kasę nie zapłacę 19,99 zł za konto i to w rynku detalicznym (prywatnym). Są banki, gdzie konta są o wiele tańsze i nie mniej funkcjonalne
piotrs1978

napisał Znafca_Tematu » 2010-01-25, 23:01

Zgadzam się z wami... Zasadniczo wyłożenie więcej niż 7-8 zł za konto mcznie uważam za lekką przesadę... A odnośnie mobilności: mam telefon, przez który mogę dostać się do swoich kont z przeglądarki - nie muszę mieć konta w Raiffeisen.
Znafca_Tematu

napisał kilkachwil » 2010-02-02, 16:34

Witam,
w tej chwili obowiązuje promocja: zasilenie miesięczne rachunku na kwotę 3000 pln pozwala korzystać z konta bez żadnych opłat.
kilkachwil

Mobilne Konto Osobiste

napisał lukaszm » 2010-04-22, 10:50

Bezpłatne wypłaty w bankomatach sieci Euronet
Możliwość bezpłatnego prowadzenia rachunku
Bezpłatne przelewy do innych banków za pośrednictwem telefonu komórkowego – aplikacji Mobilny Bank, Internetu – Raiffeisen on-line i Centrum Telefonicznego
Pakiet Optymalnych Korzyści – możliwość automatycznego przelewania nadwyżek finansowych na wyżej oprocentowanie i bezpłatne konto lokacyjne Plus

jeżeli suma wykorzystanych limitów kredytowych i środków zgromadzonych na rachunkach depozytowych wynosi średniomiesięcznie co najmniej 15 000 zł - 0,00 zł
jeżeli suma wykorzystanych limitów kredytowych i środków zgromadzonych na rachunkach depozytowych wynosi średniomiesięcznie co najmniej 8 000 zł i nie więcej niż 14 999 zł - 6,99 zł
jeżeli suma wykorzystanych limitów kredytowych i środków zgromadzonych na rachunkach depozytowych wynosi średniomiesięcznie poniżej 8 000 zł - 19,99 zł

średnio miesięczna suma wykorzystanych limitów kredytowych i środków zgromadzonych na rachunkach depozytowych wyliczana codziennie od daty otwarcia Mobilnego Konta Osobistego do końca
okresu rozliczeniowego (miesiąc kalendarzowy)

PROŚBA O WYPEŁNIENIE ANKIETY
Adresatami ankiety są osoby posiadające konto w bankach: PKO BP, RAIFFEISEN BANK, PARIBAS FORTIS, DEUTSCHE BANK. Jestem studentem II roku uzupełniających studiów magisterskich Politechniki Wrocławskiej. Zwracam się z prośbą o wypełnienie kwestionariusza na temat „Postrzegania banków”. Ankieta jest anonimowa i posłuży jedynie do celów badawczych.

http://www.ankietka.pl/ankieta/38989/postrzeganie-bankow-przez-klientow.html
lukaszm

Trzeba sie mocno zastanowić

napisał Marek1 » 2010-10-06, 15:24

Jestem posiadaczem W/W rachunku w sławetnym banku Raiffeisen i to co jest naprawdę dobre to obsługa internetowa. Każdemu mogę polecić . Natomiast cała reszt to jakaś masakra. Obsługa w banku trwa wieki pomimo, iż nikogo nie ma panienka zawzięcie klika w kompie i nic z tego nie wychodzi. Polecano mi również obsługę jakiegoś doradcy podobno mojego osobistego po rozmowie z panienką zastanawiam się czy bank bierze tych ludzi z łapanki. Poziom wiedzy jest żenujacy miała mi zrobić jakiś "indywidualne rozwiązania finansowe" straciłem kupe czasu na odpowiedzi na bzdurne putania po czym po paru dniach zaproponowała mi konto (które zresztą miałem), karte kredytową z opłatą 250 PLN, limit w rachunku który do niczego nie jest mi potrzebny no i oczywiście plan emerytalny chyba ten sam co w Citi. Jedyne co mnie trzyma to tylko internet a nad całą resztą powinni się zastanowić poczynając od reklam
Marek1

Następna strona