tadeuszb napisał(a):Ja mam to konto od ponad dwóch lat. Wcześniej można było liczyć na zwrot 1% transakcji kartą w wybranych sklepach. teraz jest to bardziej obwarowane. Ja choć dokonuje płatności kartą jak zawsze, to w tym roku nie dostałem ani jednego zwrotu. Na konto na razie nie narzekam. ........
A ja narzekam. W ogóle na Toyota Bank. Wada: bank internetowy nie posiadający placówki gdzie możnaby się udać z reklamacją jeśli ci się zablokuje konto. Jak ci się zablokuje konto to możesz skontaktować się z bankiem telefonicznie poprzez hasło telefoniczne, a następnie wyzerować token i ponownie zalogować się tak jak pierwszy raz, potem zmienić hasło i już. Masz zatem 3 próby logowania przez internet, 3 próby logowania przez telefon, oraz w ostateczności telefoniczna prośba o przesłanie dokumentów na zmianę dostępu do banku na podstawie numeru pesel. Piszę o tym, ponieważ to wiem. Wiem to ponieważ to jedyny bank, z którego korzystam (ponad 3 lata już), a który ma bardzo niestabilny system internetowy. Musisz uważać przy logowaniu - po wpisaniu identyfikatora i hasła - kliknij na przycisk logowania, a nie wciskaj enter. Wciśniesz "enter" - może się udać, a może się nie udać. Jak się nie uda, to za drugim razem nie uda się prawie na pewno. Ale to samo może cię spotkać z jakiegoś innego powodu. System sam z siebie pokaże, że wpisałeś nieprawidłwy identyfikator lub hasło. A ponieważ system jest niestabilny (nie mam pojęcia na czym to polega), to żebyś nie wiem jak się starał, po nieprawidłowym zalogowaniu na 99,9% zaczniesz się logować nieprawidłowo. Wiem to i dlatego zawsze ZAWSZE ZAWSZE do Toyota Banku loguję się tak jakbym zaraz miał stracić wszystkie pieniądze, jeśli nie na zawsze to przynajmniej do chwili ich odzyskania za jakieś pół roku. A słuchaliście może tego elektronicznego głosu panienki przy nieprawidłowym zalogowaniu przez telefon? Ha! Jest rewelacyjny! Dosadnie wam mówi, że popełniliście błąd. Wtedy wiedząc, że właśnie macie zablokowany dostęp do internetu i zostały wam jeszcze tylko 2 próby dojścia do konta przez telefon, a i w pamięci mając stan posiadanej kasy w tym banku, zaczynają wam drżeć ręce. Tak, nie pójdziecie, nie pojedziecie do żadnego oddziału. Będziecie o swoje pieniążki walczyć telefonicznie. Mam też konto w mBanku - po nieprawidłowym zalogowaniu się, zaczynacie uważniej wpisywać hasełka i praktycznie nie ma możliwości niezalogowania się za drugim razem. Zresztą inne banki też prosto. Ale nie Toyota Bank. Oprocentowanie jednak lepsze niż w wielu innych bankach