BZ WBK - e-Konto<30 - Opinie, Oceny

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto studenckie w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie konta studenckiego danego banku, a szybko uzyskasz odpowiedź.

BZ WBK - e-Konto<30 - Opinie, Oceny

napisał admin » 2009-06-12, 12:34

Czy warto założyć konto dla młodych Konto<30 w BZWBK? Czy są jakieś opłaty za prowadzenie? Czy przelewy są darmowe? Jak jest z kartą bankomatową do konta? Opisz swoje doświadczenia z Bankiem Zachodnim WBK i wyraź swoją opinie o koncie dla młodych między 13 a 30 rokiem życia. Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego Konto<30 w Bank Zachodni WBK.

Konto<30 BZ WBK-Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisał malpka04 » 2009-09-21, 17:45

Nie martw się na zapas - taka moja rada :) nim skończysz 30 lat, wszystko może się pozmieniać. Najprawdopodobniej zmienią Ci konto na jakieś inne, standardowe. Nie znam dokładnie ich oferty w tej chwili, ale zawsze możesz zerknąć na stronę www banku.
malpka04

napisał Robert82 » 2009-11-02, 08:02

Konto <30 BZWBK opłaty;
0 zł za prowadzenie,
0,50 zł za przelewy internetowe,
3 zł za użytkowanie karty, ale można zejść z tą opłatą do 1 pln - gdy w poprzednim miesiącu rozliczeniowym wykonano co najmniej jedną transakcję kartą w przypadku klientów do 21 roku życia , co najmniej 3 transakcji w przypadku klientów powyżej 21 roku życia

Także jak widać konto nie jest zupełnie darmowe.

Jeśli chodzi o to co po 30 roku życia to bank BZWBK proponuje kilka pakietów kont i w zależności który z nich będzie CI najbardziej pasował taki możesz wybrać.
Robert82

bz wbk przez internet

napisał Drzazga » 2009-11-15, 11:08

Słuchajcie ja sobie założyłam konto do 30 roku życia w bzwbk przez internet, po jakiś 2 tygodniach przyszła mi karta do bankomatowa w kopercie i jakąś tam reklama ale żadnego PIN u!!! i o co chodzi?? niech mi to ktoś wyjaśni proszę bo minął już ponad miesiąc i co ja mam z ta sama karta zrobić skoro nie mam PIN u a konto internetowe tez sobie założyłam, ale ogólnie stoję w miejscu z tym kontem mimo tego, ze założyłam je już ponad miesiąc temu:( proszę o odpowiedzi!!! nie miałam czasu, aby się przejść do banku bo się wyprowadziłam do innego miasta i godziny pracy mi na to nie pozwalają...Proszę o odpowiedz i dziękuje wszystkim :*
Drzazga

napisał ZespolBZWBK » 2009-11-18, 11:47

PIN do karty zamówionej za pośrednictwem Internetu należy wygenerować osobiście w usługach bankowości elektronicznej BZWBK24. Wystarczy zalogować się na swoje konto, przejść do zakładki "Karty", aktywować wybraną kartę, po czym nadać jej PIN.

W wypadku gdy klient nie aktywował usług bankowości elektronicznej do rachunku, PIN karty zostaje wysłany pocztą.

Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na: http://indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obecnosci-bz-wbk-na-forach.html

Zespół Banku Zachodniego WBK S.A.
ZespolBZWBK

ss

napisał Amelia » 2009-11-30, 15:41

pin do karty bankomatowej dostałam od razu przy zakładniu konta podejrzewam że TY tez musiałam go dostać ;)
zajrzyj uważnie do zieloniej teczuszki, którą dostałaś
Amelia

Ja jestem bardzo zadowolona:)

napisał bierka » 2009-12-02, 10:48

Posiadam to konto już kilka lat i jestem bardzo zadowolona. Szczególnie opcja internetowa mi odpowiada - bardzo funkcjonalna i przeirzysta strona, gdyż przebywam obecnie za granicą i mogę wszystko kontrolować z tąd. Sms kody przychodzą na zagraniczny numer telefonu bez problemów i bez dodatkowych kosztów. Poza tym funkcjonują w tym banku czeki za pomocą których przesyłam pieniądze bezpośrednio na to konto za jedyne 2,5 funta. Polecam otwarcie jednocześnie konta bieżącego, walutowego i oszczędnościowego, totalna wygoda - tylko raz się logujesz do portalu i widzisz wszystkie swoje rachunki w jednym miejscu nawet otwarte lokaty. Bankomatów też jest coraz więcej, jedyny mankament jaki mnie żenuje to opłata za sprawdzenie salda konta w bankomacie nawet jeśli jest to bankomat BZ WBK, ale za coś trzeba w końcu zapłacić :)
bierka

pytanie

napisał bzwbk009 » 2010-01-29, 22:01

czy rodzice mogąkorzystac z kąta czy nie jesli tak to jak można to zablokowac
mam 15lat i zastanawiam się nad założeniem tego konta (oczywiscie posiadam zgodę od rodziców)
bzwbk009

napisał tatalka99 » 2010-01-30, 12:19

Jesli nie jestes pelnoletni, ktorys z rodzicow jest Twoim przedstawicielem ustawowa do twojej pelnoletnosci. W kazdej chwili moze usunac konto, moze wyplacac z konta. Ma takie same prawa do konta jak wlasciciel.
tatalka99

napisał mati4961 » 2010-03-07, 19:10

Chcę założyć konto w WBK, problem w tym że u mnie są tylko bankomaty banku spółdzielczego i kredyt banku - czy w nich będę mógł dokonywać wypłat pieniędzy ? Jak będzie prowizja za ich wypłacanie ?
mati4961

napisał tatalka99 » 2010-03-07, 19:11

mati4961 napisał(a):Chcę założyć konto w WBK, problem w tym że u mnie są tylko bankomaty banku spółdzielczego i kredyt banku - czy w nich będę mógł dokonywać wypłat pieniędzy ? Jak będzie prowizja za ich wypłacanie ?

Wyplacac mozna, ale z prowizja, prawdopodobnie 3 % od kwoty nie mniej niz 5 zl.ale nie jestem pewna.
tatalka99

Poprzednia stronaNastępna strona