BZ WBK - e-Konto<30 - Opinie, Oceny

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto studenckie w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie konta studenckiego danego banku, a szybko uzyskasz odpowiedź.

BZ WBK - e-Konto<30 - Opinie, Oceny

napisał admin » 2009-06-12, 12:34

Czy warto założyć konto dla młodych Konto<30 w BZWBK? Czy są jakieś opłaty za prowadzenie? Czy przelewy są darmowe? Jak jest z kartą bankomatową do konta? Opisz swoje doświadczenia z Bankiem Zachodnim WBK i wyraź swoją opinie o koncie dla młodych między 13 a 30 rokiem życia. Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego Konto<30 w Bank Zachodni WBK.

Konto<30 BZ WBK-Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

napisał inwestor2206 » 2011-12-27, 20:20

Czy jeżeli teraz na dniach założę to konto <30 to będzie mnie obowiązywało do osiągnięcia 30 roku życia czy tak jak napisał kolega wyżej i zmiana w marcu doprowadzi do tego, że konto to będę miał właściwie tylko do 26 roku zycia w takiej formie?
2 pytanie dotyczy konta oszczędnościowego o co tutaj chodzi? Dlaczego lepiej je mieć, albo dlaczego lepiej go nie mieć, czy są jakieś zobowiązania wynikające ze zgody na konto oszczędnościowe, może jakieś opłaty?

1. Właściwie to do 26 lat. Sam takie konto mam już chyba z rok i niestety to będzie dotyczyło wszystkich, po prostu będzie to konto opłacalne do 26 roku życia dla osób niepracujących, zaś już mając tyle lat generalnie ma się jakąś pracę a jeżeli nie to zawsze zostaje dbnet czy getinonline.
2. Co masz na myśli ? Imo przy takim oprocentowaniu (4%) nie opłaca się nawet jego zakładanie...
inwestor2206

napisał Laik » 2011-12-28, 13:32

Laik napisał(a):2. Co masz na myśli ? Imo przy takim oprocentowaniu (4%) nie opłaca się nawet jego zakładanie...

Czyli nie polecasz, bawienia się w to?
Laik

napisał inwestor2206 » 2011-12-29, 22:06

dokładnie, 4% przy obecnej inflacji to śmiech na sali. Na większe kwoty to wiadomo, fundusze inwestycyjne a na mniejsze (10/20 tys) to nawet ta lokata na 7% która teraz jest w ofercie bzwbk jest wiadomo lepsza od oszczędnościowego... Ja w WBK mam konto którego używam na codzień (debetowa do płacenia w sklepach i internecie) a zaskórniaki na lokacie u konkurencji
inwestor2206

napisał Laik » 2011-12-31, 17:00

inwestor2206 napisał(a):dokładnie, 4% przy obecnej inflacji to śmiech na sali. Na większe kwoty to wiadomo, fundusze inwestycyjne a na mniejsze (10/20 tys) to nawet ta lokata na 7% która teraz jest w ofercie bzwbk jest wiadomo lepsza od oszczędnościowego... Ja w WBK mam konto którego używam na codzień (debetowa do płacenia w sklepach i internecie) a zaskórniaki na lokacie u konkurencji

A wiesz może gdzie mogę uzyskać tą informację o zmianie wieku z 30 na 26 lat? Bo na stronie BZWBK dalej jest napisane, że do 30 roku życia, a później dopiero zmiana rodzaju konta.Ja mam 20 także bez większego znaczenia ale jednak wolałbym wiedzieć.
I jak to jest z tą kartą, jest całkowicie bezpłatna czy jeżeli nie dokonam w miesiącu transakcji to jednak płatna?
I jaka o ma być transakcja, wystarczy wypłacić coś z bankomatu czy trzeba zapłacić za coś przy pomocy karty?
Interesuje mnie to bo raczej nie planuje używać za często karty do płacenia, raczej do transakcji internetowych i bankomatu.
Laik

napisał inwestor2206 » 2012-01-02, 20:38

Laik napisał(a):
inwestor2206 napisał(a):dokładnie, 4% przy obecnej inflacji to śmiech na sali. Na większe kwoty to wiadomo, fundusze inwestycyjne a na mniejsze (10/20 tys) to nawet ta lokata na 7% która teraz jest w ofercie bzwbk jest wiadomo lepsza od oszczędnościowego... Ja w WBK mam konto którego używam na codzień (debetowa do płacenia w sklepach i internecie) a zaskórniaki na lokacie u konkurencji

A wiesz może gdzie mogę uzyskać tą informację o zmianie wieku z 30 na 26 lat? Bo na stronie BZWBK dalej jest napisane, że do 30 roku życia, a później dopiero zmiana rodzaju konta.Ja mam 20 także bez większego znaczenia ale jednak wolałbym wiedzieć.
I jak to jest z tą kartą, jest całkowicie bezpłatna czy jeżeli nie dokonam w miesiącu transakcji to jednak płatna?
I jaka o ma być transakcja, wystarczy wypłacić coś z bankomatu czy trzeba zapłacić za coś przy pomocy karty?
Interesuje mnie to bo raczej nie planuje używać za często karty do płacenia, raczej do transakcji internetowych i bankomatu.

1.Zaloguj się na konto przez internet, ostatnie wiadomości poczytaj. Jakiś tam prezes czy specjalista pisał o tym, od 26 roku trzeba mieć 1000 plnów dochodu co miesiąc aby mieć darmowe (czyli zrobili to samo co w pko).
2.Kartą jak nie zapłacisz raz na miesiąc to wezmą 3 albo 5 złotych.
3.Zapłacić przy pomocą karty (jesteśmy w prawie podobnym wieku więc raczej chodzisz coś przekąsić czy po jakąś gazetkę :) ) bankomat się NIE liczy.
inwestor2206

napisał pawel1615 » 2012-01-06, 20:40

Witam :) Również rozglądam się za jakimś kontem, głównie do przelewów internetowych, odbierania pieniążków za sprzedaże z allegro itp. Najbardziej zależało mi na tym, aby konto było jak najtańsze (tak jak większości). Początkowo interesowałem się mbankiem, ale tam, aby nie płacić za kartę trzeba zrobić zakupy za min 100zł, więc tu sprawa przedstawia się nieco lepiej. Troszkę poszperałem na tym forum, ale jeszcze chce się oficjalnie zapytać- czy nie ma żadnych kruczków? Np. wystarczy, że raz w miesiącu kupię batona i zapłacę z niego kartą i już nic nie będę musiał płacić za nic?

Jeszcze mam jedno pytanko: W cenniku zobaczyłem coś takiego " pobierana co miesiąc w przypadku rozliczenia
przez Bank w poprzednim miesiącu kalendarzowym
co najmniej trzech transakcji bezgotówkowych
dokonanych przy uŜyciu karty" - i cena 1zł
Rozumiem, ze to tyczy się jakiejś innej karty?

Pozdrawiam :)
pawel1615

napisał inwestor2206 » 2012-01-07, 15:28

ta, innej.

najlepiej wziąść dedykowaną do konta czyli zbliżeniówkę <30 i wtedy raz na miesiąc wystarczy gdzieś nią zapłacić...
inwestor2206

napisał PiotrW » 2012-01-25, 19:47

Post dotyczy konta, ale przestrzegam przed kartą kredytową silver, bo dają ją również dla studentów z małym limitem. Kiedy zbliżycie się do limitu karty, na jego granicy z byle powodu dokładają prowizje po 40zł sztuka. Można wpaść nawet na 3 takie prowizje w jednym mies. Nie polecam BZWBK. Naciągacze i krętacze.
PiotrW

Parę pytań

napisał mlody1996 » 2012-01-26, 21:30

Witam.Mam 15 lat i chciałbym założyć konto <30 w BZ WBK. Mam co do tego kilka pytań. Przepraszam jeśli takowe już były.
1.Czy karta jest rzeczywiście darmowa gdy np. kupię sobie raz na miesiąc batona za 2 zł?
2.Czy za samo wydanie karty się coś płaci?
3.Jak jest z przelewami przez internet? Są darmowe
mlody1996

napisał Saturninus » 2012-01-27, 10:01

PiotrW napisał(a):z byle powodu dokładają prowizje po 40zł sztuka

Jest to opłata za nieterminową spłatę karty. Każdy bank w różnej kwocie takie opłaty nalicza i nie jest to jakieś odstępstwo. Proponuje zlecić automatyczną spłatę z konta i problemu nie będzie.
A naciągaczem i krętaczem jest osoba, która nie przestrzega warunków zawartej umowy.
Saturninus

Poprzednia stronaNastępna strona