ING Bank - Konto Student - Opinie, Oceny

Przeczytaj Opinie osób, które już mają konto studenckie w danym Banku. Poznaj wszystkie ukryte opłaty i prowizje. Zadaj pytanie odnośnie konta studenckiego danego banku, a szybko uzyskasz odpowiedź.

ING Bank - Konto Student - Opinie, Oceny

napisał admin » 2009-06-26, 15:08

Czy warto założyć konto dla młodych Konto Student w ING? Czy są jakieś opłaty za prowadzenie? Czy przelewy są darmowe? Jak jest z kartą bankomatową do konta?
Opisz swoje doświadczenia z ING Bankiem Śląskim i wyraź swoją opinie o koncie dla młodych między 13 a 26 rokiem życia.
Zadaj pytanie odnośnie konta bankowego z Lwem Student w ING Banku.

Konto Z Lwem Direct ING - Podstawowe parametry:

Załóż konto
Zobacz szczegóły

admin
Administrator

ing bank śląski konto z lwem student

napisał wojtek » 2009-07-02, 12:29

Polecam to konto:
- darmowy dostęp do konta przez internet
-przelewy bez wpisywania danych, t wystarczy odbiorcę przelewu sobie zapisać a później przy przelewie tylko wybrać z listy zapisanych osób do kogo chcesz wysłać pieniądze
- bezpłatne przelewy krajowe, przelewy do UE tylko 5 zł
- za kartę 2 zł na miesiąc (lub 0 jak się nia troche placi)
-bankomat znajdzie się w każdym mieście
wojtek

Nie otrzymałem karty i kodu pin.

napisał Kudah » 2009-07-08, 11:40

Mam nadzieję, że pisze w dobrym temacie, jeśli nie proszę o przeniesienie wiadomości.

Jakiś czas temu zarejestrowałem konto z lwem, student. Rejestracji dokonałem przez internet. Po tygodniu dostałem od kuriera 2 koperty. W jednej był kod do dostępu do konta Online, a w drugiej pin do serwisu hallośląsk. Tu też mam pytanie. Czekam ponad miesiąc na kopertę z kartą płatniczą i pinem. Czy założenie konta student jest równoznaczne z wydaniem mi karty? Czekam na przesyłkę i czekam..

Wydawało mi się, że składałem zamówienie na kartę za pomocą internetu. Wybrałem 'podstawowy' szablon. Czy istnieje możliwość sprawdzenia gdzieś na ING OnLine, czy składałem wniosek o kartę?

Dodam jeszcze, że po zalogowaniu, wchodzę do kategorii wnioski i wyświetla mi się taki komunikat:
" Ważna informacja - funkcjonalność systemu niedostępna

Informujemy, że funkcjonalność systemu jest niedostępna do momentu pozytywnej weryfikacji otrzymanego przez Bank egzemplarza Umowy. "

Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Może po prostu bank olał mnie jako klienta i moja karta wraz z kodem pin gdzieś się zapodziała?

Proszę o pomoc osób orientujących się w temacie.
Kudah

napisał TBag » 2009-11-05, 20:43

Ja bym na twoim miejscu poszedł do oddziału ING i oni tam bardzo chętnie pomagają aktywować INGBankOnline i HaloŚląski. A przy okazji możesz złożyć u nich zamówienie na kartę
Kudah napisał(a):Czy istnieje możliwość sprawdzenia gdzieś na ING OnLine, czy składałem wniosek o kartę?

Na stronie głownej w systemie online jest zakladka karty(na samym dole). I tam jest nr karty i status w tym przypadku nieaktywna. Jęzeli tego nie ma tzn. że karta nie została zamówiona
TBag

napisał mieczyk » 2010-01-10, 02:26

witam
obecnie nic sie nie zmienilo i przelew do innego banku z konta student w ING wynosi 0zl?
mieczyk

napisał rodzynek2 » 2010-01-10, 09:35

Przelew jest za darmo. Ale przysłanie SMS z kodem kosztuje 0,25 zł
rodzynek2

napisał ManieQ » 2011-02-25, 16:06

W ING wszystko , no prawie wszystko jest za darmo.
Prowadzenie konta, przelewy wypłaty,wpłaty, i karty są za 0 zł.

Prosze do zapoznania sie z www.ingbank.pl
ManieQ

napisał TerminalePoznan » 2011-06-14, 20:45

Ja z ING mam same nieprzyjemnosci. Miałem konto studenckie (opłata za karte 2 zł /mc ), jak opłata urosła do 5 zł poszedłem do nich, przerobili mi konto na Direct (ponowna opłata 2 zł /mc). Teraz na koncie Direct pobierają mi 7 zł/mc. Jedno wielkie nieporozumienie. Jak przyjdą wakacje i bedzie wiecej czasu, likwiduje konto...
TerminalePoznan