Nie otrzymałem karty i kodu pin.
napisał Kudah » 2009-07-08, 11:40
Mam nadzieję, że pisze w dobrym temacie, jeśli nie proszę o przeniesienie wiadomości.
Jakiś czas temu zarejestrowałem konto z lwem, student. Rejestracji dokonałem przez internet. Po tygodniu dostałem od kuriera 2 koperty. W jednej był kod do dostępu do konta Online, a w drugiej pin do serwisu hallośląsk. Tu też mam pytanie. Czekam ponad miesiąc na kopertę z kartą płatniczą i pinem. Czy założenie konta student jest równoznaczne z wydaniem mi karty? Czekam na przesyłkę i czekam..
Wydawało mi się, że składałem zamówienie na kartę za pomocą internetu. Wybrałem 'podstawowy' szablon. Czy istnieje możliwość sprawdzenia gdzieś na ING OnLine, czy składałem wniosek o kartę?
Dodam jeszcze, że po zalogowaniu, wchodzę do kategorii wnioski i wyświetla mi się taki komunikat:
" Ważna informacja - funkcjonalność systemu niedostępna
Informujemy, że funkcjonalność systemu jest niedostępna do momentu pozytywnej weryfikacji otrzymanego przez Bank egzemplarza Umowy. "
Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Może po prostu bank olał mnie jako klienta i moja karta wraz z kodem pin gdzieś się zapodziała?
Proszę o pomoc osób orientujących się w temacie.