AliorBank zakładanie konta Online - 2 pytania

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

AliorBank zakładanie konta Online - 2 pytania

napisał None3 » 2011-06-09, 09:20

Witam.
Zauważyłem, że w Alior Banku można założyc konto całkowicie przez internet (a byłoby mi to na rękę, gdyż leżę ze złamaną nogą).
Mam tylko takie dwa pytania.
Przy zakladaniu konta online trzeba potwierdzic zalozenie konta przelwewm. No i mam pytanie: Alior sam da jakąś kwotę na moim koncie abym mógł ją przesłać czy jak to jest ? Cytuje: "(kwota ta po aktywacji konta będzie do Twojej dyspozycji"?
Bo skąd mam wziąć pieniadze na koncie ktore dopiero co otworzylem?

Druga kwestia to jeśli przy wypelnianiu wniosku nie ma w odziałach banku placówki z mojego miasta (mimo iż ona jest w miescie, moze po prostu nie dodali jej do spisu przy wypelnianiu wniosku) to czy moge wybrac jakis odzial z najbliższego miasta, a potem przeniesc rachunek do odzialu w moim miescie ?

Prosze o pomoc :)
None3

napisał None3 » 2011-06-10, 09:35

Hej.
Nikt nie wie? :)
None3

napisał brandmind » 2011-06-10, 11:50

Witam,
składając wniosek przez Internet wybierasz sposób podpisania umowy. Są trzy opcje do wyboru: w oddziale, korespondencyjnie u kuriera lub właśnie przelewem z innego banku.
Na stronie banku w zakładce “konto osobiste, jak zamówić” znajduje się informacja:
“Po wysłaniu wniosku na podany przez Ciebie adres e-mail otrzymasz wiadomość z numerem rachunku, na który należy przelać dowolną kwotę (kwota ta po aktywacji konta będzie do Twojej dyspozycji). Umowa zostanie zawarta, jeżeli wpisane przez Ciebie dane z wniosku będą zgodne z danymi przelewu. Po pozytywnej weryfikacji przelewu i wniosku, otrzymasz wiadomość z Banku z umową, w której wskazany będzie Twój numer klienta, niezbędny do korzystania z Systemu Bankowości internetowej. Podczas pierwszego logowania do Bankowości Internetowej, po podaniu swojego numeru identyfikacyjnego, zostaniesz poproszony o podanie hasła startowego, które dostaniesz SMS-em, a następnie do ustalenia hasła dostępu, którego będziesz używać do kolejnych logowań.”
Jest to, jak widać, szybki i wygodny sposób zawarcia umowy. Co do placówki zadzwoń i upewnij się w banku.

Pozdrawiam:) Joanna
Doradztwo Finansowe on-line Brandmind
brandmind