Anulowanie zlecenia przelewu

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

Anulowanie zlecenia przelewu

napisał Krasnalwp91 » 2008-10-12, 11:27

Witam, mam problem, zrobiłem przelew kartą na rachunek obcy wczoraj tj. w Sobote przez internet w banku bzwbk, ponieważ tam mam konto. I teraz mam problem bo nastąpiła pomyłka i chciałbym anulować to zlecenie, jak mam to zrobić i przede wszystkim kiedy, bo na mojej stronie gdzie jestem zalogowany w złożonych dyspozycjach nie ma przelewu, ponieważ z tego co mi wiadomo w weekendy przelewy nie dochodzą... Więc kiedy mam anulować, dzisiaj w nocy tj. ok godziny 00.00 czy mam więcej czasu na to? Proszę o pomoc jak najszybciej, bo poprostu nie wiem co mam robić... Byłbym wdzięczny o jak najszybszą odpowiedź, pozdrawiam, Marcin.
Krasnalwp91

napisał StiVeQ » 2008-10-12, 13:40

niewiem czy jest taka możliwośc najlepiej zadzwoń na infolinie i się dowiedż, ewentualnie będziesz musiał iśc do banku i napisac oświadczenie że źle przelałeś i chciałbyś odzyskać te pieniązki, wtedy bank kontaktuje się z 2 bankiem (jeśli przelew jest do innego banku) kontakt z właścicielem konta i musi wyrazić zgode na zwrot źle przelanej kwoty.

Ja tam miałem bo przelałem omyłkowo z BPH do mBanku 2 x to samo.

Załatwienie całego bajzlu trwa ok miesiąca niestety

Pozdrawiam
Ireneusz Walczak
StiVeQ