blokada dostepu internetowego do konta

blokada dostepu internetowego do konta

napisał muotek » 2008-11-21, 14:25

witam
zalozylem niedawno konto banko w BS oraz uzyskalem dostep internetowy do niego :)
jak w wielu pzypadkach dostep do takiego konta moze zostac zablokowany przez kilkakrotne wpisanie blednego haslo..... I stad moje pytanie - jaki czas musi uplynac aby bledne kody zostaly anulowane i moznabylo ponownie wpisywac haslo?
z gory dziekuje za odpowiedzi :)
pozdrawiam :)
muotek
 
Posty: 3
Dołączył: 2008-11-21, 14:20
Pomógł: 0 razy

napisał parys » 2008-11-21, 14:47

A nie trzeba czasem samemu telefonicznie odblokowac poprzez podanie drugiego hasła. Tak jest przynajmniej w BZ WBK.
parys
 
Posty: 3
Dołączył: 2008-11-21, 12:58
Pomógł: 0 razy

napisał StiVeQ » 2008-11-21, 15:16

jeżeli zablokowałeś dostęp do systemu to nawet 100 lat :D
Proponuje bys udał się do banku albo zadzwonił i poprosił o odblokowanie dostępu poprzez WWW
StiVeQ
 
Posty: 124
Dołączył: 2008-08-23, 11:43
Pomógł: 0 razy

napisał muotek » 2008-11-21, 19:44

dzieki za odpowiedzi ale chyba zle zrozumieliscie moj problem :D
otoz, chodzi mi o to: dostep internetowy do konta ( tak zeby moc sobie robic np przelewy ) jest zabezpieczony haslem. I tak, sa 3 proby wpisania tego hasla - jezeli wpisze sie zle za trzecim razem to faktycznie trzeba zadzwonic do banku i poprosic o odblokowanie. Ale moje pytanie - wpisuje sie zle haslo pierwszy raz i potem drugi raz , i wlasnie tutaj - po jakim czasie - nie wiem np 24h- te blednie wpisane hasla zostaja anulowane zeby miec znowu 3 proby wpisania hasla :) zna ktos moze ten czas ? :)
mam nadzieje ze teraz mnie ktos dobrze zrozumie :)
pozdrawiam i prosze o pomoc :)
muotek
 
Posty: 3
Dołączył: 2008-11-21, 14:20
Pomógł: 0 razy

napisał parys » 2008-11-22, 10:11

Wydaje mi sie że nie są anulowane. Dopiero jak ktoś wprowadzi prawidłowo hasło (za 3 razem) to zostają tamte anulowane.
parys
 
Posty: 3
Dołączył: 2008-11-21, 12:58
Pomógł: 0 razy

napisał StiVeQ » 2008-11-22, 10:34

zgadzam się z przedmówcą, jeśli 2 x wprowadziłeś źle hasło to po wpisaniu dobrego się kasuje.


A co włamać się chcesz komuś na konto ?:D
StiVeQ
 
Posty: 124
Dołączył: 2008-08-23, 11:43
Pomógł: 0 razy

napisał muotek » 2008-11-22, 10:50

hehe, tak tak, wlasnie probuje sie wlamac i to juz od kilku dni do swojego konta :D
2 razy juz sobie zablokowalem a teraz zostala mi jedna szansa i jak znowu zle wpisze to znowu blokada :D i wlasnie sie zastanawialem czy te poprzednie zostana anulowane "same" :? ale widze ze bede sie musial znowu zglosic do banku..... :(
a tak btw, caps lock ma znaczenie przy wpisywaniu hasla, no nie? bo jak nie to ja juz sam nie wiem co jest nie tak z moim haslem :cry:
muotek
 
Posty: 3
Dołączył: 2008-11-21, 14:20
Pomógł: 0 razy

napisał StiVeQ » 2008-11-22, 11:47

tak WiElKośĆ liter ma znaczenie w haśle :P
StiVeQ
 
Posty: 124
Dołączył: 2008-08-23, 11:43
Pomógł: 0 razy







Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości

cron