DARMOWE KONTO BANKOWE internetowe

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

DARMOWE KONTO BANKOWE internetowe

napisał t0m3k12 » 2010-03-21, 13:35

Witam wszystkich. Czy istnieje jakieś darmowe konto bankowe internetowe do którego mógłbym wpłacić pieniądze i wypłacać z niego kase na różne rachunki bankowe ? Nie mam żadnego konta bankowego. Wpłate po prostu bym robił na poczcie polskiej lub lucas bank wypełniając blankiet. Chodzi mi głównie o zarządzanie daną kwotą przez internet.

Pozdrawiam
t0m3k12

napisał rodzynek2 » 2010-03-21, 14:25

Po pierwsze nie istnieje darmowe konto, nawet internetowe, np. za niektóre bankomaty lub za kartę.

Proponowałbym mBank- prowadzenia. karta i przelewy i większość bankomatów za darmo. Ale są problemy ze wpłatami, bo możliwe są tylko we wpłatomatach, a tych jest mało
Alior- wszystko za darmo, a opłata jest tylko za kartę z której można zrezygnować.
Jak już wspomniałeś o Lukasie, to dopytaj się tam o e konto. opłaty są tylko za kartę 3 zł (suma transakcji bezgotówkowych kartą powoduje zwrot opłaty) i za token 2zł, ale 1 transakcja przez internet powoduje zwrot pieniędzy, duży minus to za wypłatę w okienku 5 zł no i mało darmowych bankomatów (te w oddziale + BZ WBK)
Niektórzy chwalą konto dbnet, ale nie miałem styczności z tym bankiem więc się nie wypowiadam.

Nie polecam konta direkt w ING, jeżeli obsługujesz tylko prze internet to jest tanie, ale są duże opłaty przy obsłudze w okienku (nawet 9 zł za wpłatę lub wypłatę), a darmowe wpłatomaty są tylko do końca maja.
rodzynek2

napisał Alina12 » 2010-05-21, 11:55

Ja mam konto w pekao i jestem zadowolona. W ostatnim czasie wprowadzili dużo zmian chociażby na stronie do logowania! Stronka bardzo prosta w obsłudze i bardzo przejrzysta! Wydaje mi się że nikt nie powinien mieć z nią najmniejszych problemów.
Alina12