darmowe konto internetowe bez stalych dochodow

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

darmowe konto internetowe bez stalych dochodow

napisał MaciejK » 2010-07-15, 11:18

Witam. Proszę o pomoc. Otóż potrzebuje założyć konto w banku, niestety nie mam stałych dochodów, dlatego najlepiej jeśli będzie to konto internetowe darmowe . Myślałem nad mBankiem oraz ING. Moje pytania są następujące:
Jak długo czeka się na kuriera z mBanku, oraz jak mniej więcej przebiega wizyta takiego kuriera? Czy daje mi o podpisania jakiś "świstek" i odjeżdża czy jakoś dłużej zabawia u mnie? ;) Po jakim czasie mozna zacząc korzystać z konta?
Czy szybciej będzie założyć konto internetowe w oddziale ING u mnie w mieście ? I tutaj również - po jakim czasie mogę z neigo korzystać?

Pozdrawiam,
Maciek.
MaciejK

napisał gdzieoszczedzac » 2010-07-15, 17:26

Witam:) Postaram się trochę pomóc.
Ja na wizytę kuriera czekałam kilka dni (zadzwonił wcześniej i umówił się na dogodny dla mnie termin). Wizyta trwała krótko, dał mi do podpisania papiery (cierpliwie czekał aż sprawdzę wszystkie dane, bo regulaminy wysyłają mailem wcześniej- abyś mógł się z nimi zapoznać i nie czytać przy kurierze).
Z konta mogłam korzystać po kilku dniach jak dotarły do nich papiery przeze mnie podpisane. Nie trwało to jednak długo w moim odczuciu.

Co do ING to nie wiem jak sprawa wygląda, ale pewnie założenie i aktywowanie konta będzie trwało krócej.

Ale musisz się zastanowić czego potrzebujesz. Ja zakładając konto w mbanku od razu załozyłam emaxa, emax plusa, konto walutowe i rachunek maklerski. Utrzymanie tego wszystkiego nic mnie nie kosztuje. A z niektórych rozwiązań korzystam często. mbank ma także lepiej oprocentowane lokaty i konta oszczędnościowe.

Pozdrawiam

Za tą odpowiedź gdzieoszczedzac otrzymał podziękowania od:
MaciejK
gdzieoszczedzac

napisał KrwawaKiszka » 2010-07-18, 09:25

W ING założyć konto można od ręki w placówce w ciągu kilku chwil.
Możesz pomyśleć też o koncie dbNET Deutche Banku. Konto jest za friko, posiadanie karty też (pod warunkiem, że przynajmniej raz w danym miesiącu jej użyjesz - jeśli nie, to pojawia się opłata 5 zł.), można wypłacać z każdego bankomatu na świecie bez prowizji. Czas zakładania konta podobny jak w przypadku mBanku.
Więcej szczegółów w temacie o tym koncie:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy27/deutsche-bank-konto-db-net-opinie-oceny-pytania-vt1957.htm

Za tą odpowiedź KrwawaKiszka otrzymał podziękowania od:
MaciejK
KrwawaKiszka

Deutsche Bank

napisał piotrs1978 » 2010-07-19, 07:52

Jedna uwaga odnośnie Deutsche Banku - darmowe prowadzenie konta jest tam gwarantowane do 2013 roku jeśli się nie mylę
piotrs1978

napisał piotrek » 2010-07-19, 14:26

piotrs1978 napisał(a):Jedna uwaga odnośnie Deutsche Banku - darmowe prowadzenie konta jest tam gwarantowane do 2013 roku jeśli się nie mylę

Czyli bardzo dlugo, zaden inny bank nie deklaruje sie ze bedzie do tego czasu utrzymywac darmowe prowadzenie konta. MOzliwe tez ze i po 2013 prowadzenie bedzie darmowe.

MaciejK napisał(a):Witam. Proszę o pomoc. Otóż potrzebuje założyć konto w banku, niestety nie mam stałych dochodów, dlatego najlepiej jeśli będzie to konto internetowe darmowe . Myślałem nad mBankiem oraz ING. Moje pytania są następujące:
Jak długo czeka się na kuriera z mBanku, oraz jak mniej więcej przebiega wizyta takiego kuriera? Czy daje mi o podpisania jakiś "świstek" i odjeżdża czy jakoś dłużej zabawia u mnie? ;) Po jakim czasie mozna zacząc korzystać z konta?
Czy szybciej będzie założyć konto internetowe w oddziale ING u mnie w mieście ? I tutaj również - po jakim czasie mogę z neigo korzystać?

1. mbank jest najtanszy, to na pewno. Nie ma wymogu stalych dochodow ani jakichkolwiek innych warunkow wszystko masz za darmo: prowadzenie , karta , przelewy. Kurier powinien sie zjawic u ciebie w ciagu ok. 5 dni roboczych. Cala wizyta przebiega bardzo szybko, wlasciwie tylko podpisujesz umowe a kurier przekazuje ci pakiet aktywacyjny.
tematy27/mbank-ekonto-opinie-oceny-pytania-vt1972.htm

2. Jasne mozesz zalozyc konto ing w oddziale mozesz tez zrobic to przez internet. KOnto direct to rowniez bardzo tanie konto aktualnie, prowadzenie , przelewy, karta (pod warunkiem zrobienia w nia zakupow za 100 zl w miesiacu). Do tego masz darmowe wszystkie bankomaty w Polsce:
tematy27/ing-bank-konto-direct-opinie-oceny-pytania-vt1965.htm

Za tą odpowiedź piotrek otrzymał podziękowania od:
MaciejK
piotrek

napisał piotrs1978 » 2010-07-19, 15:00

Co do mbanku jedna uwaga - e-konto posiada tylko jeden minus moim zdaniem - chodzi o wpłaty. Najlepiej, gdy wynagrodzenie przelewane jest na konto bezpośrednio. Kłopot pojawia się, gdy chcemy wpłacić pieniądze na konto. W dużych miastach są wpłatomaty, gdzie można wpłacić pieniądze bez prowizji. W małych miastach jednak i na wsiach nie ma wpłatomatów i tu pojawia się problem. W takim wypadku lepiej mieć zapasowe konto, gdzie można sobie wpłacić i przelać środki na mbank. Osobiście polecam Inteligo (bezpłatne wpłaty w PKO BP SA i agencjach tego banku) lub ING Bank Śląski.

Za tą odpowiedź piotrs1978 otrzymał podziękowania od:
MaciejK
piotrs1978

napisał piotrek » 2010-07-19, 15:05

Tez uwazam ze inteligo to obecnie jedno z tanszych kont internetowych. Tymbardziej ze ostatnio mocno obnizyli oplaty (przelewy darmowe , karta darmowa jesli wykona sie nia zakupow min. za 100zl w miesiacu):
tematy27/inteligo-konto-bankowe-opinie-oceny-pytania-vt1968.htm
NIesty by prowadzenie konta bylo darmowe trzeba na nim trzymac min. 100zl. Czyli najlepiej wplacic to 100 zl i niech sobie lezy na koncie :)

Za tą odpowiedź piotrek otrzymał podziękowania od:
MaciejK
piotrek

napisał piotrs1978 » 2010-07-19, 15:19

piotrek napisał(a):Tez uwazam ze inteligo to obecnie jedno z tanszych kont internetowych. Tymbardziej ze ostatnio mocno obnizyli oplaty (przelewy darmowe , karta darmowa jesli wykona sie nia zakupow min. za 100zl w miesiacu):
tematy27/inteligo-konto-bankowe-opinie-oceny-pytania-vt1968.htm
NIesty by prowadzenie konta bylo darmowe trzeba na nim trzymac min. 100zl. Czyli najlepiej wplacic to 100 zl i niech sobie lezy na koncie :)

Najlepiej zablokować sobie po prostu tą kwotę na czas nieokreślony na koncie. Później konto jest darmowe cały czas. A najlepsze jest połączenie Inteligo oraz mbanku. Duża część bankomatów jest bez opłat
piotrs1978

napisał KrwawaKiszka » 2010-07-19, 18:21

Karta do konta Inteligo jest za darmo pod warunkiem, że miesięczne saldo wyniesie 100 zł - jeśli nie, to pojawia się opłata 5 zł.
Podobne warunki (edit: tyle, że w drugą stronę; trzeba wydać 100 zł miesięcznie kartą) ma ING konto Direct, tyle, że wypłaty ze wszystkich bankomatów w kraju są za darmo.

Jeszcze lepiej w koncie dbNET Deutche Banku - wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie(!) są za darmo, gdy karty użyje się choćby raz w miesiącu. A jeśli się tego warunku nie spełni to opłata też 5 zł. Ale jeśli się nie używa karty, to po co ona komu? ;)
W mBanku z kolei nie trzeba spełniać warunków, a karta do eKonta jest za friko. Tyle, że jeśli by się chciało wypłacać ze wszystkich bankomatów bez prowizji, to trzeba zapłacić 5 zł.

A to, że Deutche Banku gwarantują do 2013 niezmienne warunki, to użytkownicy innych banków mogą tylko pozazdrościć, gdyż w każdym momencie banki te mogą zwiększyć opłaty.
KrwawaKiszka

napisał MaciejK » 2010-07-21, 09:18

Dziękuje wszsytikm za odpowiedzi. Mniej więcej zorientowałem się trochę w sytuacji.

Pozdrawiam :)

Maciek.
MaciejK

Następna strona