Debet w Alior Bank

Wszystko na temat kont osobistych. Konta indywidualne i wspólne dla osób pełnoletnich. Opinie, doświadczenia, porady.

napisaÅ‚ fiorino » 2010-08-16, 16:15

karolniemapsa napisał(a):no to moze jeszcze troche poczekam, to i do mnie oddzwonia

czy to byla ta sama z ktora mialas/miales przyjemnosc?

Ta sama. A co do tego banku to moim zdaniem nie masz na co czekać bo na pewno nic dobrego ci nie zaoferują. Ja założyłam konto w mBanku i na dzień dobry dostałam kartę debetową z limitem na 100 tyś zł a u nich odmówiono mi debet na 1000.

W zeszłym tygodniu rozwiązałam umowę z bankiem. Pani było lekko "przygaszona" i chyba do końca nie wierzyła że to zrobię :) Na koniec wyszła jeszcze jedna mała prawda na temat tego Banku. Na koncie w trakcie rozwiązania umowy miałam jeszcze parę złotych (groszowe sprawy). Karta niszczona jest tego samego dnia, natomiast do konta internetowego mam jeszcze dostęp przez 30 dni i co najlepsze, chcąc przelać sobie te pieniądze na inne konto musiałabym płacić prowizję. Po prostu obłęd w ciapki!
fiorino

napisaÅ‚ marrian » 2010-12-17, 14:51

rodzynek2 napisał(a):Kolejna osoba, która uważa, że pieniądze to tylko cyferki w komputerze.
A jak wypłacisz sobie z konta wszystko co masz + 1 000 zł tego debetu, to co? Cudowne rozmnożenie pieniędzy?
A no nie, w tym momencie jest to rodzaj pożyczki (którą trzeba z czegoś spłacić np z kolejnej wypłaty, która "przyjdzie" na konto i bank chce mieć pewność, że ta wypłata dotrze na czas) na którą bank musi sobie zarezerwować pieniądze. A na każdy kredyt trzeba zaświadczeń o dochodach itp. itd.

Tere fere, jeżeli mam stałe wpływy miesięczne kilkakrotnie pokrywające mój debet w wysokości dajmy na to - przywołane tutaj 1000 zł, to jaki problem? nawet wypłacając całość debetu, w kolejnym miesiącu zostaje in plus, dajmy na to 5000 zł.? poza tym, oni to wiedzą, bo mają wszystkie moje dokumenty, wszystkie oświadczenia i zaświadczenia, które składałem zakładając kiedyś konto.

Dodam, że złożyłem wniosek o limit w saldzie debetowym, na 1500 zł....1,5 godziny w oddziale (w Warszawie), mija tydzień, jak analitycy odprawiają nad nim modły...dalej nic nie wiem. Pominę milczeniem kompetencję "bankiera", albo ich brak.
Kiedyś, jak byłem w innym banku, to była moja jedna wizyta i jeden podpis...
marrian

napisaÅ‚ rodzynek2 » 2010-12-17, 16:50

Czy pożyłbyś 1 000 zł każdemu kogo widzisz pierwszy raz na oczy i kto przedstawi Ci zaświadczenie, że zarabia 5 000 zł?

A tak na marginesie, to analitycy są do d...y jak przez tydzień nie potrafią dać odpowiedzi. ja dostałem kredyt i kartę kredytową wciągu 72 godzin od złożenia kompletu papierów, no ale prze pół roku mieli cała moją historie u siebie. To od półtorej roku jakość obsługi poszła w dół.
rodzynek2

Poprzednia strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 3 gości